ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η «ΤΙΜΗΤΙΚΗ»...
• Την «τιμητική» τους είχαν προχθές βράδυ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών, όλη η ΕΛΑΣ, όλοι οι έμποροι, όλοι οι επιχειρηματίες της πόλης και κάπου εκεί προς το τέλος και η εφημερίδα μας! Η «τιμητική» ήλθε από κάποιους προστάτες - αυτοαποκαλούμενους αντιρατσιστές της περιοχής, η ευαισθησία των οποίων είχε να κάνει με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας, προερχόμενοι από την Σενεγάλη, στην άσκηση του παράνομου εμπορίου!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ!..
• Δεν ξέρω αν οι «καταγγέλοντες» ζουν σ’ αυτήν την πόλη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τοπική κοινωνία ουδέποτε έδειξε ρατσιστικές διαθέσεις απέναντι σε μετανάστες και κυρίως στους συγκεκριμένους «επιχειρηματίες», που χρόνια τώρα έχουν αφομοιωθεί με τους ντόπιους. Από κει και πέρα η νομιμότητα είναι υποχρέωση της πολιτείας να την επιβάλει δια των αρμοδίων οργάνων της.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ...
• Οι ύβρεις που ξεστόμισαν οι προστάτες των Σενεγαλέζων εναντίον όλων σχεδόν όσοι κατοικούν σ’ αυτή την περιοχή, μόνο καλές υπηρεσίες στους δήθεν προστατευομένους τους δεν προσφέρουν. Ας μην ανοίγουν λοιπόν τέτοια μέτωπα και βάζουν κακές ιδέες στους πολίτες, μην πάρουν ανάποδες!

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ...
• Όσον αφορά στον «Π.Λ.», οι χαρακτηρισμοί επιστρέφουν σε όσους τους εξακόντισαν. Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι, εκτός από μια ομάδα που θέλει να βλέπει την κοινωνία ανάποδα! Αυτές τις ιδέες δεν τις υπηρέτησε η εφημερίδα και φυσικά ούτε είναι διατεθειμένη να τις ενστερνισθεί...

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...
• Στους Δήμους περιέρχεται η διαχείριση των απορριμμάτων με απόφαση του υπουργού κ. Τσιρώνη κλέβοντας την αρμοδιότητα από τις Περιφέρειες, κάτι που δεν άρεσε στους Περιφερειάρχες Τατούλη - Καχριμάνη, οι οποίοι τα... άκουσαν κι από πάνω! Καλά ο Τατούλης, αλλά να τ’ ακούσει κι ο Καχριμάνης στου οποίου την επικράτεια δεν υφίσταται παράνομη χωματερή! Γιατί «πυροβολήθηκε» από τον αριστερό υπουργό;

❁ Η ΤΥΧΗ...
Όχι που δεν θα βρίσκαμε θέμα συζήτησης. Μετά την τύχη της Παναρίτη, αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τον τυχερό Πακιστανό που κέρδισε τα 9 εκατ. ευρώ στο τζόκερ.

■ ΤΕΤΟΙΟ «ΦΑΡΔΟΣ»...
- Ρε, τον Πακιστανό, τέτοιο φάρδος, είπαν οι περισσότεροι.
- Υπάρχει και Θεός (Πακιστανός), διαβεβαίωσε ΣΥΡΙΖΑία βουλευτής.
- Χάθηκε ν’ ανοίξει η τύχη σε καμιά εκατοσταριά ντόπιους, είπαν κάποιοι άλλοι πιο ψυχοπονιάρηδες. Και οι σχολιασμοί πάνε κι έρχονται, αφού για λίγο ξεχάσαμε το μνημόνιο που, όπου νάναι, ξεφουρνίζεται!

❖ Η... ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ!
Η κατάληξη όμως είναι διαφορετική. Τυχερός του τζόκερ δεν είναι Πακιστανός αλλά Ελληναράς, οπότε μια ανακούφιση επήλθε στο «εκκλησίασμα», αλλά το παράπονο «γιατί σ’ έναν κι όχι σε περισσότερους» εξακολουθεί να βασανίζει τη χώρα, με την ΣΥΡΙΖΑία να νοιώθει απογοήτευση επειδή ο Πακιστανός δεν είχε το Θεό μαζί του!

❁ ΨΙΛΟ... ΓΑΖΙ!
Το ψιλό... γαζί ήλθε από κάποιον Πακιστανό που παρίστανε τον τυχερό των 9,5 εκατ. ευρώ. επειδή το κατάστημα που παίχθηκε το συγκεκριμένο τζόκερ βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης κι επειδή η άλλοτε κοσμοπολίτικη Κυψέλη τελεί κατά 50% υπό «κατάληψη» αλλοδαπών διαφόρων προελεύσεων, βόλευε έναν Πακιστανό να παριστάνει τον τυχερό που κατά την άθεη ΣΥΡΙΖΑία βουλευτή ο Θεός έβαλε το χέρι του να κερδίσει! Έτσι όλα καλώς καμωμένα! Μόνο που τώρα και ο αλλοδαπός «τυχερός» και η ΣΥΡΙΖΑία νοιώθουν μια πίκρα που ο Θεός ήταν Έλληνας κι όχι Πακιστανός!

■ MEMORANDUM!..
Μ’ αυτά και μ’ άλλα κοντεύουμε να ξεχάσουμε το Memorandum! Το νέο μνημόνιο που καθαρογράφεται και που, όταν αρχίσει η εφαρμογή του, θα νοιώσουμε για τα καλά τι εστί «πρώτη φορά αριστερά». Τότε θα δούμε στην πράξη πώς τόσοι πολλοί αριστεροί μετατρέπονται με μία υπογραφή σε μια νύχτα σε Μερκελιστές και Γερμανοτσολιάδες.

❖ ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ...
Είδατε πώς φέρνει η μοίρα τα πάνω - κάτω; Πριν πέντε μήνες πήγαιναν οι κορώνες για Γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένους σ’ άλλο κόσμο. Τώρα που ήλθε η σειρά τους διαμαρτύρονται για το λούσιμό τους από τους ίδιους χαρακτηρισμούς.

❁ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ...
Μη κάνεις πίσω πρόεδρε, έλεγαν κάποιες χαριτωμένες κυρίες του Υπουργείου Παιδείας κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα. Πώς να κάνω πίσω αφού είναι γκρεμός, ήταν η απάντηση του Αλέξη, άρα το ρέμα είναι μπροστά, κ. Πρωθυπουργέ!

■ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;
Αυτό το δίλημμα του Αλέξη μου θυμίζει ένα ανέκδοτο όπου ένας αιχμάλωτος πολέμου γυμνός, κλεισμένος ασφυκτικά μέσα σ’ ένα δωμάτιο δεν μπορεί να κάνει καμία άλλη κίνηση εκτός από μπροστά ή πίσω. Μπροστά λοιπόν αν κινηθεί τον σημαδεύει ένα μεγάλο καρφί στο μάτι και πίσω τον «σημαδεύει» ένας «αράπης»! Τι πιστεύετε ότι επιλέγει ο αιχμάλωτος; Μα φυσικά την κίνηση μπροστά, διότι το καρφί θα του βγάλει το ένα μάτι, ενώ...

❖ ΑΝΕΚΔΟΤΑ!..
Δυστυχώς, το όλο σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και πέντε μήνες στη χώρα μοιάζει με ανέκδοτα κακής κοπής και έμπνευσης. Επί πέντε διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση κτυπώντας τους περιβόητους ζουρνάδες του Αλέξη, αλλά... στον τόπο τα βιολιά!

❁ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ...
Τον κάλεσαν προχθές σε «ανάκριση» τον Αλέξη και επί πεντάωρο του διάβαζαν την έκθεσή τους, διότι η δική του ήταν φτωχή σε νοήματα αν και μεγάλη σε γραφόμενα. «Αλέξη, παιδί μου, έγραψες πολλά αλλά είσαι εκτός θέματος. Πάρε λοιπόν τις 47 σελίδες πίσω ξανασκέψου, ξαναγράψε και εδώ είμαστε εμείς, σε περιμένουμε. Αν δεν βάλεις μυαλό κακό του κεφαλιού σου», του είπε ο Γιούνκερ και του έβαλαν στη διαπασών κάτι νταούλια, κάτι πίπιζες και κάτι άλλα συμπράγκαλα για να αντιληφθεί ποιος έχει τα νταούλια και ποιος θα κάνει την αρκούδα.

■ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ...
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ κόστιζαν τα μέτρα που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη δόση των 7,5 δισ. που εξόρκιζε ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα «εξαπτέρυγά» του. Κοντά στα 5 δισ. ζητάνε τώρα οι εταίροι μας για να μας δώσουν δόση 4 δισ.! Κάντε λογαριασμούς, κόψτε φάτσες νταουλιέρηδων και βγάλτε συμπεράσματα...

❖ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ!
Η «ξεπουλημένη» συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άφησε γεμάτα ταμεία, αυτό αποδεικνύεται τώρα, και τα λεηλάτησαν οι μαθητευόμενοι «μάγοι», όχι της πρώτης φοράς Αριστερά, αλλά της τέταρτης φοράς ΠΑΣΟΚ! 7,5 ολόκληρα δισ. έχουν «ξαφρίσει» μέσα σε 140 μέρες που βρίσκονται στην Κυβέρνηση, με τα οποία ξεπληρώνουν δανειστές! Πού τα βρήκαν αυτά τα χρήματα; Φυσικά κάποιοι άλλοι είχαν κάνει κουμάντα για την κακιά ώρα, που ήλθε κι αυτή και τώρα πέσαμε στα γόνατα του Σόιμπλε να μας λυπηθεί! Ποιος; Ο Γερμαναράς που έτσι που τον βλέπεις νομίζεις ότι ευχαριστιέται μαζοχιστικά που «γδέρνει» έναν ολόκληρο λαό!

❁ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ...
Αυτά βλέπουν και οι Σαροβενιζέλοι (αγαπημένη έκφραση ΑΝΕΛ) και περιμένουν στη γωνία τον Αλέξη να του ζητήσουν τα ρέστα. Αλλά τι ρέστα να ζητήσεις από έναν μπατίρη, που τώρα γεύεται τη δόξα της εξουσίας; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

■ Ο ΦΙΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΡΙΚΩΝ...
Εκείνος ο Φίλης που αλωνίζει τα ΜΜΕ έχει καμιά σχέση με τον δικό μας Φίλη που κάποτε θα έφερνε και «μαύρες από την Αφρική να κάνουν διπλάρικα» για να λύσει και το δημογραφικό; Ίδιος κι απαράλλαχτος μ’ εκείνον γίνεται όταν ανοίγει το τσαούλι του. Κι εκείνος σε καθημερινή βάση, αφού δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, τελικά καταλήγει στην προσφυγή σε κάλπες για να μιλήσει ο σοφός λαός. Τέτοια «σοφία» σαν εκείνη της 25ης Γενάρη ο Θεός να την συγχωρήσει!

❖ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!
Όπως γράφαμε και προχθές, ο αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Ήπειρο αυτό το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια της ανανέωσης της εμπιστοσύνης του κομματικού εκκλησιάσματος στο πρόσωπό του. Προπομποί του ο Μ. Βορίδης στην Άρτα και ο Λ. Αυγενάκης στα Γιάννενα, που προσπάθησαν να καταλαγιάσουν τις αντιπαραθέσεις πρώτα και να στρώσουν το δρόμο για την υποδοχή του αρχηγού. Πάντα η Ήπειρος βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων κι όταν χρειάζονταν «έγλυφαν» τις πληγές των πληττομένων από τους πατριωτικούς αγώνες. Μεταξύ των λεηλατημένων πολιτικά ηγετών ο Ελ. Βενιζέλος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με την στήριξη του Γιαννιώτικου λαού.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.