ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΦΕΣΙ!..
Κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ ήταν και είναι το «φέσι» της ΕΑΣ Θεσπρωτίας στη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» από γαλακτοκομικά προϊόντα που αγόραζαν αλλά δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν. Οι δυσκολίες της ΕΑΣ Θεσπρωτίας έγιναν ακόμη μεγαλύτερες από τον καιρό που αυτή πνίγηκε από τα χρέη λόγω και της κακοδιαχείρισης και μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης...

• ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Ένα εκατομμύριο ευρώ δεν είναι ένα αμελητέο ποσό που θα το χάριζε η «Δωδώνη» σε εκείνους που αγόραζαν φέτα ή γιαούρτια για να το επενδύουν σε χαρτιά υγείας, σερβιέτες και παντός είδους τερψιλαρύγγια εισαγόμενα, όπως γίνονταν απ’ όλα τα super markets όλων των ενώσεων, μη εξαιρουμένης της ΕΑΣ Θεσπρωτίας!

• ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ...
Δείτε τώρα και το παράλογο της όλης υποθέσεως με τους «ανθρώπους» υποστηρικτές οψίμους της ΕΑΣ. Με το να διεκδικεί η «Δωδώνη» τα χρήματά της από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας δείχνει... ανάλγητο κοινωνικό πρόσωπο προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής λένε κάποιοι! Ίσα - ίσα, το αντίθετο συμβαίνει. Από την διεκδίκηση των χρωστούμενων θα εξυπηρετούνται ακόμη και οι κτηνοτρόφοι, διότι εκείνων είναι τα προϊόντα που ξεπούλησε η ΕΑΣ και δεν ξεχρέωσε και τον δικό τους κόπο! Απλά πράγματα...

• ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...
Όσον αφορά την εκποίηση του ποσοστού των μετοχών, λόγος να μη γίνεται. Το τίμημα της αξίας των μετοχών των ΕΑΣ Ηπείρου στη «Δωδώνη» το είχαν ορίσει οι ίδιοι οι συνεταιρισμοί την περίοδο που ήθελαν να εξαγοράσουν την «Δωδώνη» και που ήταν η αξία από την ίδρυσή της! Είδατε πώς αλλάζουν οι εποχές και κάποια πράγματα έρχονται... κατακέφαλα; Όπως και το τίμημα της εξαγοράς της «Δωδώνης» από την νέα ιδιοκτησία το είχαν ορίσει οι ίδιοι οι συνεταιρισμοί στο διαγωνισμό που έγινε και στον οποίο πλειοδότησαν!

• ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ...
Επομένως, άκαιρα και παράλογα όσα εγείρονται από τους δήθεν όψιμους πονεμένους της ΕΑΣ Θεσπρωτίας που οι «αμαρτίες» που την βαραίνουν είναι πολλές και ασυγχώρητες. Το ότι έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης φτάνει για να αποδειχτεί ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Οι πιστωτές έχουν όλο το δικαίωμα να αποκτήσουν ό,τι τους αναλογεί και να το εξασφαλίσουν όπως μπορούν και σε όποιο ύψος μπορούν. Κι όπως λέει και ο λαός μας, όχι εκεί που τους χρώσταγαν να τους πάρουν και το βόδι! Μη μου πει κανείς ότι πρώτη φορά τ’ ακούει αυτά τα πράγματα. Επί δεκαετίες τώρα η στήλη τα καταγράφει αλλά η κουφαμάρα μεγάλη από τα λεβεντόπαιδα που είχαν τους συνεταιρισμούς ως κομματικά φέουδα.

• ΚΑΙ ΠΙΣΣΑ...
• Και πίσσα θα «παράγεται» από την καύση της ύλης με την οποία θα λειτουργεί το εργοστάσιο βιοαερίου, επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Θανάσης Μανταλόβας στην τοποθέτησή του κατά την προχθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο! Αυτή η γνωμοδότηση ήλθε να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία των Μαρμαριωτών που μέχρι εκείνη την στιγμή φάνηκε ν’ αγνοούν αυτή την παράμετρο. Μετά την πίσσα ο κ. Μανταλόβας έριξε μια ακόμη «βόμβα» χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση ζημιογόνα για τον ίδιο τον επενδυτή! Χαρές ο τελευταίος!

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ...
Κάτι δεν πάει καλά με τους γειτόνους μας τους Αλβανούς, στους οποίους έχει πάρει... νερό το κουτάλι κι απειλούν να «πνίξουν» τα Βαλκάνια και μαζί μ’ αυτά την Ελλάδα! Πάνε γυρεύοντας να φάνε καμιά κατραπακιά και να ξανακάτσουν στην «φυλακή» τους για άλλον μισό αιώνα.

■ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ...
Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και θεωρούν ότι βρήκαν ευκαιρία να θέσουν θέμα αλλαγής συνόρων όπως ήταν ο καϋμός τους από την ίδρυση αυτού του μορφώματος που έγινε κράτος χάρις και στην ανοχή των συμμάχων μας και κάποιων κυβερνήσεων δικών μας που το είχαν πάρει αψήφιστα το ζήτημα.

❖ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ!
Τα τελευταία χρόνια έβαλαν ζήτημα θαλασσίων συνόρων στο ύψος της Κέρκυρας απαγορεύοντας ακόμη και την σκέψη της Ελλάδας για έρευνες στο Ιόνιο για κοιτάσματα πετρελαίου κάνοντας δικό τους το «οικόπεδο 1». Τώρα τους άνοιξε η όρεξη να έχουν λόγο και άποψη για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και σ’ αυτόν ακόμα τον Νομό Ιωαννίνων!

❁ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ...
Έχει βάλει στο νου του την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας ο Αλβανός Πρωθυπουργός ανασκαλεύοντας ιστορίες του παρελθόντος οι οποίες έχουν κλείσει με διεθνείς συμβάσεις ακόμη και εις βάρος της χώρα μας. Όσο δεν βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους, τόσο πιο κοντά στον όλεθρο θα βρεθούν...

■ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ...
Ο κατσαπλιαδισμός τον οποίο προσπαθούν να επιβάλλουν οι Αλβανοί στους γειτόνους τους δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας, της οποίας τα σύνορα φτάνουν μέχρι την Ναύπακτο, είναι μία... μπούρδα και μισή. Ας το βάλουν βαθειά μέσα στη γκλάβα τους για να μη οδύρονται για όσα θα υποστούν.

❖ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ...
Κάποτε, επί Χότζα, η Αλβανία συνήψε σχέσεις με την Κίνα για να συνενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους εχθρούς τους Ρώσους - Αμερικάνους. Αφού τους έδωσαν κάμποσα λιανοντούφεκα και κάμποσα αμπέχωνα οι Κινέζοι και αφού τους έστειλαν κι εκείνα τα κόκκινα ποντίκια εξάγοντας και τον ανάλογο πυρετό, τους άφησαν, τους Αλβανούς να βρουν την τύχη τους μόνοι τους. Τότε ήταν που θύμωσαν οι Αλβανοί και απειλούσαν να κηρύξουν τον πόλεμο στους Κινέζους και να τους... εξαφανίσουν από τον πλανήτη!

❁ Η ΦΑΡΣΑ...
Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε αυτή γίνεται φάρσα! Θέλουμε να πιστεύουμε ως Έλληνες ότι οι Αλβανοί κάνουν φάρσα στα Βαλκάνια και μάλιστα κακοστημένη και χοντροκομμένη. Πέρισυ τσίγκλισαν τους Σέρβους μέσα στη χώρα τους μ’ εκείνο το ελικοπτεράκι που έσερνε την Αλβανική σημαία σε αγώνα ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων. Παλαιότερα τάβαλαν με τους Κοσοβάρους και πρόσφατα με τους Σκοπιανούς. Ας μη κάνουν τέτοιες δοκιμές με την Ελλάδα, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

■ ΤΑ... ΞΟΡΕΞΙΑ!
Μπορεί να έχουμε ένα σκασμό προβλήματα σαν χώρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα βρουν ευκαιρία οι Αλβανοί να ζητούν... ξορέξια, οπότε μία ζούρλια την κουβαλάμε σαν λαός. Έτσι που είμαστε αυτή τη στιγμή ψάχνουμε σε κάποιον να ξεσπάσουμε. Γκέκε ή νουγκουγκέκε;

❖ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ...
Από την άλλη μεριά, είναι η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία που σπαράσσεται από εμφύλιες διαμάχες για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι! πρόσφατα έγιναν εκλογές και ο μεγάλος χαμένος είναι ο Ντούλες με την παρέα του, ο οποίος είναι ενταγμένος στο κυβερνητικό αλβανικό στρατόπεδο του Έντι Ράμα που ονειρεύεται την επέκταση της Αλβανίας προς όλα τα σημεία του ορίζοντα!

❁ ΞΕΦΥΓΑΝ...
Έχουν ξεφύγει εντελώς. Η Ζωή on camera «δέρνει» αξιωματικό της ΕΛΑΣ που τήρησε τις εντολές ανωτέρων να μην αφήσει απεργούς να κάνουν εισβολή στη Βουλή και ο Υπουργός Οικονομικών καταγράφει μυστικά τους συνομιλητές ομολόγους του στην Ε.Ε. και μάλιστα το κάνει βούκινο για να πουλήσει μαγκιά! Ο απόλυτος διασυρμός θεσμών, κανονισμών, ηθών, εθίμων από ανθρώπους εξουσίας.

■ Ο... ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!
Ολόκληρη Πρόεδρος της Βουλής πουλάει ανόητο και αδιανόητο... τσαμπουκά σ’ έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ που εκτελούσε το καθήκον του όπως ορίζουν οι νόμοι κι όπως θέλει η Ζωή και κάθε Ζωή που την είδε... δερβέναγας χωρίς αιτία. Θα έλθει η ώρα που θα φωνάζει βοήθεια γιατί θα την δέρνουν οι σημερινοί δήθεν προστατευόμενοί της και τότε δεν θα υπάρχει ένας αστυνομικός που να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως ορίζουν οι νόμοι και οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς...

❖ ΑΛΑΖΟΝΙΑ...
Τέτοια φαινόμενα αλαζονίας σαν αυτό της Ζωής τα έχουμε ζήσει τουλάχιστον άλλες δυο φορές. Την πρώτη φορά ο τότε υπουργός Δροσογιάννης χαστούκισε αστυνομικό στην είσοδο Υπουργείου, ενώ η δεύτερη φορά προπηλακισμού ήταν το περασμένο Φθινόπωρο από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασ. Κικίλια σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην Πάτρα που δεν κατάλαβαν ότι τους είχε ζητήσει να δει τους αστυνόμους χωρίς τους αξιωματικούς!

❁ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!..
Ήταν για λύπηση ο άμοιρος αξιωματικός από όσα άκουγε από την Πρόεδρο της Βουλής που παρίστανε την «απεργομάνα». Έκανε τον καμπόσο η Ζωή σ’ ένα δημόσιο υπάλληλο που τον βρήκε οικονομικά εξαθλιωμένο και έπαιζε θέατρο μπροστά στις κάμερες μ’ έναν απίστευτο λαϊκίστικο τρόπο.

■ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...
Θα μπορούσε, σε άλλες εποχές, ο αξιωματικός να της δώσει το πηλίκιο στο χέρι, να τα βροντήξει, να της πει «αϊ σιχτήρ» και στις επόμενες εκλογές θα ήταν σίγουρο ότι θα γινόταν ένας από τους τρακόσιους που θα έκανε εκείνος τον βίο αβίωτο στην κάθε Ζωή που την είδε... Γκιουλέκας!

❖ Ο ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Όσο για τον Βαρουφάκη, τι να πει κανείς! Ζήλεψε τη δόξα του περιβόητου Μαυρίκη, «ωτακουστή» στο επάγγελμα και δήλωσε δημόσια ότι κατέγραφε τις συνομιλίες με τους ομολόγους του σε Eurogroup! Ο απόλυτος ξεπεσμός ενός πολιτικού που σέρνει την Ελλάδα εδώ και τέσσερις μήνες από εξευτελισμό σε εξευτελισμό, χωρίς την αίσθηση της ευθύνης που έχει.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.