ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ!..
Άντε και πάλι με το Γιοφύρι της Πλάκας που επανέρχεται στην επικαιρότητα. Από όλους τους ευαισθητοποιημένους φορείς της Ηπείρου αποστέλλεται μήνυμα στο Υπουργείο Πολιτισμού σύστασης φορέα για την αποκατάσταση του μνημείου! Να φτιάξουμε μια επιτροπή, που θα φτιάξει μια επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με την επιτροπή του φορέα... που θα αναστηλώσει το γιοφύρι!

• ΟΙ ΦΟΒΟΙ...
Όταν προέκυψε το πρόβλημα στο Γιοφύρι της Πλάκας πολλοί ευαισθητοποιήθηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια αναστήλωσής του με εξέχοντα τον κ. Λούλη, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της αναστήλωσης. Τώρα με όσα διακινούνται τις τελευταίες μέρες και με το Υπουργείο Πολιτισμού να είναι απόμακρο και ανήμπορο να βοηθήσει στην κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά, η αναστήλωση απομακρύνεται... Να γιατί οι φόβοι του Αλ. Καχριμάνη μεγαλώνουν μήπως το Γιοφύρι της Πλάκας μείνει σαν «ιστορικό» γιοφύρι που θα μοιάζει σαν εκείνο της Άρτας!

• ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
• Μαύρη επέτειος η χθεσινή για την χώρα μας. Έκλεισαν πέντε χρόνια από την ημέρα παράδοσής της στους δανειστές δυνάστες από τον τότε «ιστορικό» πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!
Ήταν ανήμερα του Αη-Γιώργη που με φόντο το ακριτικό Καστελλόριζο ο γιος της Margaret μας έδενε χειροπόδαρα λόγω πτώχευσής μας, ενώ έξι μήνες πριν μιλούσε για το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν».
Αυτός λοιπόν ο... γίγαντας της πολιτικής προχθές πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου και παρέδιδε μαθήματα πολιτικής και οικονομικής συμπεριφοράς για να βγει η χώρα από κει που την έχωσε βαθειά ο ίδιος! Τώρα αν τον πήρε στα σοβαρά ο Αλέξης θα σας γελάσω. Αν όμως κρίνω από τα «βράχια» που έρχονται κατά πάνω μας, μάλλον τα συμφώνησαν!

❁ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ...
Τελικά, σ’ αυτό τον τόπο ισχύει το «ουδείς ευθύνεται δι’ ουδέν»! Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι που αφήνουν κρανίου τόπο φεύγοντας. Η Ανάσταση έρχεται με τους νέους που άμα παλιώσουν θα γίνουν προηγούμενοι και άρα θα φταίνε εκείνοι για τον κρανίου τόπο που αφήνουν πίσω. Ένα τσίρκο τελικά...

■ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ...
Εν τω μεταξύ, επικρατεί και μια αμνησία σε εκείνους που πριν γίνουν εξουσία θυμούνταν μέχρι κεραίας τι έπρατταν ή δεν έπρατταν οι «νυν» και μόλις οι νυν γίνουν πρώην και γίνουν οι άλλοι «νυν», ξαφνικά παθαίνουν... μπλακ-άουτ και κάνουν ό,τι ακριβώς έκαναν οι πρώην!

❖ ΚΕΝΑ ΜΝΗΜΗΣ!..
Εξηγούμαι για να μην υπάρχουν κενά μνήμης στο λαός που κάθε φορά λέμε ότι σοφά εποίησε και πάλι αποδεικνύεται ότι έχει πιαστεί κορόιδο: Αυτή τη φορά πιάστηε κορόιδο από την «πρώτη φορά αριστερά», που ερχόμενη «έφερνε την ελπίδα» που πολύ σύντομα μετατρέπεται σε απελπισία! Κάθε μέρα που περνάει όλο και λιγότεροι φανερώνονται πως πίστεψαν στο σύνθημα η «ελπίδα που έρχεται», διότι η συμφορά δεν θ’ αργήσει να έλθει αν εξακολουθήσει να πορεύεται έτσι όπως πορεύεται η κυβέρνηση.
❁ ΟΛΑ... ΜΠΑΧΑΛΟ!
Να παραδεχτούμε, για την ανάγκη της συζήτησης, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2009 και δώθε τα έκαναν όλα μπάχαλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η σημερινή μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, από τη μια μεριά κάνοντας τον καμπόσο προς τους δανειστές και από την άλλη να είναι με απλωμένο το χέρι για διακονιά! Τα περί αξιοπρέπειας και άλλα τέτοια συναφή που σερβίρονται εδώ και τρεις σχεδόν μήνες όπου νάναι τελειώνουν! Κάπου εκεί στο τέλος του Ιουνίου ή θα γίνει η χώρα ένα απέραντο Κούγκι ή θα διπλωθούμε όλοι στα τέσσερα. Επειδή στις προθέσεις του λαού είναι να μη διπλωθεί στα τέσσερα, ας συνηθίσει στην ιδέα από τώρα και σιγά - σιγά η παρέα Καμμένου - Νικολόπουλου που είναι οι πρώτοι που λανσάρισαν αυτού του τύπου τις ιδέες.

■ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!..
Όλα πλέον είναι ανοιχτά κι όλα παίζονται μέχρι τέλη Ιουνίου. Από προκήρυξη εθνικών εκλογών, δημοψηφίσματος, συγκυβέρνησης μεταξύ σοβαρών κομματικών σχηματισμών. Ωστόσο, αν μείνει κάτι όρθιο από Ελλάδα όποιος ζήσει θα το διαπιστώσει...

❖ ΘΑ ΜΑΣ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ!
Δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος με βασιλικά διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως έκανε η... Χουντική, Τσολακοκρατούμενη, Γερμανοτσολιαδοντυμένη, Μερκελική κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλων! Με Τσιπρο-Καμμενο-Βουτσο-Στρατουλο-Βαρουφάκοκυβέρνηση όμως όλα αυτά αποκτούν δημοκρατικότητα κι ο λαός αρχίζει να πετά τη σκούφια από τη χαρά του!

❁ Η ΨΥΧΗ...
Έμπα ψυχή, έβγα ψυχή τους τελευταίους μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, όπου ή θα έλθει η συντέλεια του κόσμου ή θα έχουμε πηδήξει την οικουμένη, διότι για κάτι τέτοιο ετοιμάζονται οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ! Μάλιστα, η γνωστή από την κοπή 100 δισ. ευρώ Ραχήλ Μακρή προβάρει και τα ανάλογα συνολάκια και ποζάρει σε όλες τις στάσεις στα πιο life style περιοδικά της Αθήνας! Είχε προηγηθεί η άλλη ανένδοτη συν-επαναστάτρια των καγκέλων της ΕΡΤ Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μετά το σχίσιμο των μνημονίων θα έσχιζε τα βάρδουλα όλων εκείνων των Κυβερνήσεων και των Προέδρων της Δημοκρατίας αν υπέγραφαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που είναι πράξεις κατάπτυστες, αντιδημοκρατικές και Γερμανοτσολιαδίστικες. Η εθνική υπερηφάνεια τους ξεχειλίζει από τα δωδεκάποντά τους!

■ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ;
Δεν γνωρίζω πώς αισθάνεται η σημερινή κυβερνητική αριστερά που με τις πράξεις της, νομοθετικού περιεχομένου ή μη, μπαίνει αυτόματα στους χαρακτηρισμούς των ξεπουλημένων, Τσολάκογλου, Γερμανοτσολιάδων κι ό,τι άλλο ανθελληνικό με το οποίο τα στελέχη της χαρακτήριζαν τους προηγούμενους! Όταν κατουράς στη θάλασσα θα το πάρεις πίσω σε αλάτι, λέει ο λαός μας...

❖ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ...
Αμ το άλλο! Μέσα σε δύο ώρες ένας υπουργός ονόματι Μαρδάς εύρισκε κι έχανε εκατοντάδες εκατομμύρια! Στην αρχή μέσω MEGA του έλειπαν 400 εκατ. ευρώ, ώσπου να πάει στο γραφείο του έλειπε ένα δισ., για να καταλήξει τελικά στην εξεύρεση των 400 εκατ. κατά το μεσημεράκι που ξαναγύρισε στο σπίτι. Έτσι κι έκοβε ακόμη κάμποσες βόλτες σε Αθήνα και περίχωρα ίσως έλυνε και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ακολουθώντας την περιβόητη Ραχήλ που έκοβε (κι έραβε συνολάκια) στο νομισματοκοπείο Κοζάνης!

❖ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!
Επιστρέφω στο ουδείς ευθύνεται δι’ ουδέν που έχει να κάνει μ’ ένα τοπικό γεγονός το οποίο αναστάτωσε την τοπική κοινωνία τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για το ατύχημα που συνέβη σ’ ένα πεντάχρονο σε «υπερσύγχρονη» παιδική χαρά της πόλης. Γι’ αυτό το ατύχημα ουδείς ανέλαβε την ευθύνη και για όλους τους εμπλεκόμενους, Δήμο, Αποκεντρωμένη, Υπουργείο, εργολάβο, κατασκευαστή φταίνε οι άλλοι! Σε τελική ανάλυση, φταίει ο... πεντάχρονος που δεν περίμενε να πάει φαντάρος και μετά να χρησιμοποιήσει την παιδική χαρά η οποία κόστισε 600.000 ευρώ!

❁ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ...
Είχε όλες τις προϋποθέσεις η παιδική χαρά στον Κουραμπά να γίνει με όλες τις υπερσύγχρονες προδιαγραφές που θα εξασφάλιζαν και την ασφαλέστερη λειτουργία για τα παιδιά. Δυστυχώς, είτε σε κανονική είτε σε δοκιμαστική λειτουργία αυτό το ατύχημα έφτασε για ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις έτσι ώστε η αδιαφορία να μη γίνεται μια απλή καθημερινότητα. Το να ψάχνουμε να βρούμε υπευθύνους μετά το κακό ούτε σοφό ούτε σωστό είναι. Πάντως η πινακίδα πιστοποίησης ήταν εκεί και περίμενε τον εμπνευστή της!

■ ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ!..
Ναι μεν, αλλά! Ένα τέτοιο πράγμα επικρατεί σ’ όλη τη χώρα όσον αφορά τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών. Άμα είναι να χαθεί η χώρα ας κάτσουμε να το συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό! Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε από Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, μηδέ εξαιρουμένων της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων. Προϋπόθεση δε, η απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Το τελευταίο μπαίνει ως κερασάκι για να έχουν να λένε, διότι δεν νομίζω ότι το πιστεύουν και πολύ όσοι το διατυμπανίζουν.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.