ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ;
Περισσότερο με τα ενδυματολογικά του Βαρουφάκη ασχολείται ο διεθνής Τύπος και λιγότερο με την ουσία του ζητήματος που είναι τα χρέη της Ελλάδος. Τόσο ενδιαφέρον του δείχνουν λοιπόν που και ο ίδιος ο Βαρουφάκης ξέχασε για ποιον λόγο ταξιδεύει. Μέχρι που ξέχασε το «κούρεμα» που θα έκανε και άρχισε να το βαπτίζει... σε κουβέντα να βρισκόμαστε!

ΟΙ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ...
Κάνουν πως τον ακούνε οι Ευρωπαίοι εταίροι, κάνει πως κάτι τους λέει, αλλά τους κάνει και τον καμπόσο, ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις περί τα ενδυματολογικά, τα γλωσσικά και με τα χέρια στις άδειες τσέπες γυρίζει από χώρα σε χώρα ζητώντας κατανόηση που καταντά σε λύπηση.

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...
Κάποια στιγμή θα τελειώσουν όλα αυτά τα φανταχτερά και θα έλθει η στιγμή της προσγείωσης. Ευχή όλων των Ελλήνων είναι να μην είναι ανώμαλη και κοστίσει τα μαλλιά της κεφαλής ακόμη και του Βαρουφάκη.

❁ ΑΝΤΙ ΕΛΠΙΔΑΣ!
Εκεί που είχαμε βάλει στο νου για βίον ανθόσπαρτον, έρχεται καπάκι η ρήση - δέσμευση - παράκληση - διαταγή Βαρουφάκη για λιτοδίαιτον βίον! Το «έρχεται η ελπίδα αμέσως» έγινε «έρχεται λιτός βίος», που στα απλοελληνικά των ντόπιων Ελλήνων λέγεται για ακόμη χειρότερες μέρες!

■ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!..
Σιγά, ρε παιδιά, θα πει κανείς, μη βιάζεστε ν’ ασκήσετε κριτική στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τη Ν.Δ. με 8,5 μονάδες διαφορά, η οποία όμως ήλθε εις γάμου κοινωνία με τους ψεΚαμμένους. Άμα τώρα δεν περιγράψουμε και δεν καταγράψουμε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, πότε θα το κάνουμε; Όταν θα έρχεται η ώρα της εξόφλησης των επιταγών που θα είναι χωρίς αντίκρυσμα;

❖ ΟΙ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ...
Ακόμη ο νέος Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν έχει κάνει προγραμματικές δηλώσεις για να αρχίσει εκείνος να κάνει μοιρασιές, κι έχουν βγει οι Υπουργοί του και μοιράζουν στους... διαβόλους βάγια! Εκτός ενός νέου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου που άρχισε τις περικοπές συντάξεων μετά τον Απρίλιο!

❁ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...
Είναι λοιπόν να μην περιγράψει κανείς μια τέτοια πρώτη εικόνα που παρουσιάζει με «το καλημέρα» η νέα Κυβέρνηση; Είναι να μη περιγράψεις τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Ζωής την ημέρα της ορκωμοσίας των Υπουργών που σε παρέπεμπαν σε αποκριάτικο κλίμα; Ήταν εμφάνιση αυτή για μια Πρόεδρο της Βουλής που θα θελήσει να επιβάλλει την τάξη στους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι άμα βλέπουν μπορντοκιτρινοκοκκινογαλαζιομπλέ γίνονται... ταύροι εν... κυνοβουλίω!

■ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!..
Η Κυβέρνηση την δουλειά της κι εμείς τη δική μας λοιπόν. Όπως κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα κάνουμε και με την σημερινή. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τσίπαρας δεν θέλει πίστωση χρόνου και θα δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Αυτή ήταν η δέσμευση με την ελπίδα να κυκλοφορεί «ελεύθερη» πριν την 25η Ιανουαρίου 2015.

❖ ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ...
Θα μείνει ασχολίαστη η δήλωση Βαρουφάκη για λιτό βίο χωρίς Πόρσε - Καγιέν επειδή οι δρόμοι της Ελλάδος είναι στενοί! Τι ήθελε να πει ο... ποιητής της νέας οικονομίας της χώρας που δεν βλέπω να είναι πολύ λιτοδίαιτος με όσα μαθαίνουμε για τον οικονομικό του βίο και τον περίγυρό του;

❁ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ...
Δηλαδή, μπορεί να βγάλει οδηγό διατροφής του λαού σ’ εβδομαδιαία βάση το Υπουργείο Οικονομικών; Θα φροντίσουν και για την δίαιτά μας με βάση την οδηγία για λιτό βίο; Δηλαδή, θα φροντίζουν με θερμιδομέτρηση έτσι ώστε να μη διάγουμε βίον έκλυτον; Ας το ξεκαθαρίσει λοιπόν ο κ. Υπουργός τι εννοεί.

■ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
Πώς να μην σχολιάσει κανείς την αγανάκτιση της Σοφίας Βούλτεψη με την εικόνα της Κυβέρνησης να είναι αγραβάτωτη; Εγώ ήμουν στην πένα, υποστηρίζει η ίδια και είναι έτοιμη να ρωτήσει τον Βαρουφάκη τι εννοεί όταν μιλάει για λιτό βίο, για να δει τι θα κάνει η ίδια με το χαρτί υγείας!

❖ ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!..
Ωχ Θεέ μου, που είχε πει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης όταν αντίκρυσε βουλευτίνα της Ν.Δ. με ένδυση τέτοια που παρέπεμπε σ’ άλλα «μαγαζιά»! Η χαρά τέτοιων στηλών σαν την παρούσα θα είναι η επόμενη Βουλή με την Ζωή να παίζει «ξύλο» με την δεξιά - κεντροδεξιά - αριστερά και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, στις οποίες κατά τον κ. Σουλτς δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΑΝΕΛ!

❁ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
«Χάθηκε το “ΠΟΤΑΜΙ” να κάνεις μια σεμπριά, ρε αγόρι μου Αλέξη, που δεν φοράς και γραβάτα; Με τον ακροδεξιό Πάνο έφτιαξες κυβέρνηση που μαζί θα λέτε σε όλα όχι και θα γίνει εδώ ό,τι δεν βάζει ο νους σας», φαίνεται να είπε ο Σουλτς στον Αλέξη που σιώπησε λόγω του απλωμένου τραχανά που έχει...

■ ΠΗΡΕ ΘΑΡΡΟΣ!..
Τ’ ακούει αυτά ο Α. Σαμαράς και πήρε θάρρος. «Δεν πάω πουθενά - πουθενά» είπε κατά το λαϊκόν άσμα, διότι θα κληθώ σύντομα να ξαναβάλω την χώρα σε τροχιά Ε.Ε. και ανάπτυξης, παίρνοντας συγχρόνως το αίμα μου πίσω από τον Αλέξη. Εκείνο το 8,5% δεν το μετρά και κάνει τους δικούς του λογαριασμούς που είναι η απώλεια 105.000 ψήφων σε σχέση με το 2012 αλλά σε κέδρη 400.000 ψήφων από τις Ευρωεκλογές!

❖ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ...
Ακροδεξιός λοιπόν ο Π. Καμμένος κατά τον Σουλτς και ο λαλίστατος Τ. Κουίκ ούτε που άκουσε κάτι! Κατάπιε την προσβολή όπως την κατάπιε και το Μαξίμου, που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένο σε τέτοιου είδους καταπόσεις. Ρε, μπας και ο ψεκασμός έχει δημιουργήσει ανοσία στις προσβολές; Άκου εκεί, οι ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα!

❁ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΟΤΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!
Ενώ Συριζαίος φαίνεται να δηλώνει ο τέως Κωνσταντίνος με συνέντευξή του σε Αγγλικό ΜΜΕ. Έτσι, σιγά - σιγά γινόμαστε μια αριστερή βασιλευόμενη σοσιαλδημοκρατία. Αυτή η συμπόνια προς τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό εκ μέρους του Κωνσταντίνου είναι μια συγκινησιακή πράξη που μπορεί ν’ άργησε να έλθει, αλλά είναι μια πραγματικότητα...

■ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ...
Λίγες ώρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της Κυβέρνησης μέσω Βαρουφάκη προς τους εταίρους μας κι άρπαξαν φωτιά οι μεταμεσονύκτιες τηλεφωνικές γραμμές του Πρωθυπουργού με τους αναταραγμένους συνομολόγους του. «Μια κουβέντα είπε το παιδί και μην το κάνετε ζήτημα», φαίνεται να τους είπε ο Αλέξης και έστειλε τον Υπουργό Βαρουφάκη εσπευσμένα να μαζέψει ό,τι είχε «σπείρει» την Παρασκευή το βράδυ. Εκείνος πήρε το ντορβά, φόρεσε το αμπέχωνο, έβαλε και το χέρι στην κωλότσεπη και βουρ για ζητιανιά!

❖ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ...
Να σας πω την μαύρη αλήθεια, όταν είδα τον Ντάισελμπλουμ να τα παίρνει στο κρανίο ανεφώνησα κι εγώ εδώ ένα ουάου! Μπράβο στον τσαμπουκά ενός Έλληνα προς τους δυνάστες εταίρους που ταπεινώνουν μια χώρα επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δανεικά. Όταν είδα την τρεχάλα τις επόμενες ημέρες για να μαζέψουν τις παλικαριές, άρχισα να συγκρατιέμαι λιγάκι, γιατί ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια...

❁ Η ΣΚΑΝΔΑΛΗ...
Καλά οι Ευρωπαίοι να αρχίσουν να σκιάζονται από τον Αλέξη Τσίπρα μη τραβήξει καμιά σκανδάλη, οι Αμερικάνοι τι φοβούνται που άρχισαν τις κορώνες στήριξης της Ελλάδας έτσι στα καλά καθούμενα ή τους την ζητήσαμε εμείς; Τι σόι αριστερή Κυβέρνηση είναι τελικά αυτή που εξελέγη στις 25 Γενάρη του 2015 όταν Βασιλείς, Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι, πλην Γερμανών, έχουν βαλθεί να βρουν λύσεις στο ελληνικό ζήτημα; Κάτι μυρίζει, αλλά δεν ξέρω τι...

■ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ...
Σας το ξαναλέω. Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μη θέλει να γίνει καλύτερη η ζωή του απ’ ότι είναι η σημερινή. Αν αυτό επιτευχθεί από την Αριστερά δεν θα αρνηθεί κανείς να αποδώσει τα εύσημα. Οι φόβοι είναι μην έλθουν τα χειρότερα και τότε άντε να βρούμε τρύπες να κρυφτούμε. Προς το παρόν είμαστε στο τι δεν θέλουμε. Δεν θέλουμε Τρόικα, δεν θέλουμε δανεικά, δεν θέλουμε Σόιμπλε και πολλά άλλα δεν...

❖ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ...
Προς το παρόν, δεχόμαστε λόγια παρηγοριάς όπως αυτά του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα. Για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ κάποιος πρέπει να του μιλήσει άμα θέλει να είναι χρήσιμος. Ενώ οι εταίροι μας στην Ε.Ε. περιμένουν Σεισάχθεια άμα θέλουμε να είμαστε φιλαράκια! Ζητάω πολλά, θα μου πείτε. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα οι παραλογισμοί είναι το λιγότερο!

❁ Η ΟΡΓΗ...
Απόκτησαν τα Τζουμέρκα, η Άρτα και γενικά η Ήπειρος Πρωθυπουργό και γύρισε ο Θεός τον τόπο ανάποδα! Τόσο θυμό δεν είχαμε ξαναματαδεί. Μαζί με όλα τ’ άλλα όλη η οργή έπεσε στο γιοφύρι της Πλάκας που χάθηκε από προσώπου γης λόγω και της ανθρώπινης αδιαφορίας.

■ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ!
Εκατόν εξήντα τόσο χρόνια άντεξε το ιστορικό γιοφύρι και μόλις προχθές υπέκυψε χτυπημένο από την οργή και της φύσης, η οποία δεν συγχωρεί άλλη αδιαφορία ανθρώπινη κι άλλα παιχνίδια πολιτικών και εργολάβων που το είχαν βάλει στο μάτι από καιρό. Τώρα τα δάκρυα πολλά, οι θρήνοι περισσότεροι και η επίρριψη ευθυνών από τον έναν στον άλλον λες και δεν γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τον τόπο!

❖ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ...
Σε περίσκεψη έχουν πέσει στην Λ. Συγγρού που περιμένουν να δουν τι θα δουν. Αν. λένε, καταφέρει ο Αλέξης να φέρει έστω και μισή βόλτα τους δυνάστες της Ε.Ε. τότε το «Κούγκι» δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την «Συγγρού»! Θα είναι τα κορόιδα της ιστορίας που τα όχι δεν ήταν όχι αλλά κάτι από «ίσως» ή «ναι μεν αλλά»!

❁ Η ΓΚΡΙΝΙΑ...
Ήδη η γκρίνια έχει αρχίσει ανάμεσα σ’ εκείνους που είχαν το βάρος της διακυβέρνησης, με κάποιους να βγαίνουν από το κάδρο της ευθύνης. Ιδιαίτερα από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την προεκλογική καμπάνια που δεν είχε ούτε ένα θετικό πρόσημο. Ακόμη κι εκείνος ο αγέλαστος Παπαμιμίκος στα «κρυφά» διαχωρίζει τη θέση του από το υπόλοιπο επιτελείο του Μαξίμου που έχουν ονοματεπώνυμα.

■ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!
Πρότεινε την Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου για Γραμματέα Κ.Ο. της Ν.Δ., δηλαδή για «επιλοχία» ο Α. Σαμαράς και πριν αλέκτωρ λαλήσαι απέσυρε την πρόταση κι έβαλε τον Κρητικό Πλακιωτάκη! Προέβλεπε το καταστατικό της Ν.Δ., όχι γυναίκα «επιλοχία», αλλά 6ετή βουλευτική θητεία, κάτι που η Άννα - Μισέλ δεν διέθετε...

❖ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ!..
Εντάξει, η Άννα - Μισέλ δεν γνώριζε το καταστατικό του κόμματος και αποδέχτηκε το θέλημα του Προέδρου Α. Σαμαρά. Οι άλλοι που γνώριζαν την απαγορευτική διάταξη που δεν επιτρέπει να γίνει Γραμματέας βουλευτής με κάτω των έξι ετών βουλευτική θητεία για να προστατέψουν τον Πρόεδρο και την ίδια την κ. Άννα - Μισέλ, η οποία αναγκάστηκε να επικαλεστεί οικογενειακό φόρτο και να μην αποδεχτεί τον διορισμό;

❁ Ο ΧΑΜΟΣ...
Θα μου πείτε, εδώ γίνεται ένας γενικότερος χαμός στη χώρα, στις λεπτομέρειες θα μείνουμε; Ένας ιδιαίτερος χαμός γίνεται και στον χώρο της Ν.Δ., όπου η γκρίνια μέρα με την ημέρα φουντώνει ανάμεσα σε χαμένους και κερδισμένους βουλευτές. Μάλιστα, είναι πολλοί εκείνοι που... αλοιθωρίζουν προς Καραμανλή μεριά και μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του σε καθημερινή βάση.

ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ!..
• Δέστε και τούτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αρκετά το χαρτί Καραμανλή για Προεδρία κι όταν είδαν ότι δεν τσίμπησε στράφηκαν προς Αβραμόπουλο που το «τραβάτε με κι ας κλαίω» είναι σήμα κατατεθέν. Ο φόβος να υποστεί ο Δημήτρης κανένα κάζο τύπου εθνάρχη το 1985 από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλείψει ακόμη, γι’ αυτό του συνιστούμε λίγο κράτει. Μέχρι την ημέρα της εκλογής ήταν ο μοναδικός εκλεκτός του Ανδρέα ο Καραμανλής και μία ώρα πριν την εκλογή δια χειρών Μένιου εξελέγη Σαρτζετάκης! Ήδη υπάρχουν φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται Αβραμόπουλο.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.