ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ...
Ας μας πει κάποιος «επίσημος» από τον ΣΥΡΙΖΑ αν πρέπει να πληρώσουμε τις δύο τελευταίες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή να τα γράψουμε με κιμωλία στον πάγο. Ή μήπως θα τ’ αφήσουμε να τα πληρώσουμε μαζί με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που κι αυτός έχει γίνει λάστιχο και αρχίζει από 200.000 και φτάνει στις 600.000 και βάλε! Κάπου να σταματήσει, διότι μια ανησυχία μ’ έχει πιάσει που η ακίνητη περιουσία μου φτάνει στα... δισθεώρητα ύψη της μιας κατοικίας με δανειακές δόσεις!

Ο ΕΝΦΙΑ...
Μέχρι να «κοπούν» τα νέα Ραχηλοευρώ για καλό και για κακό κάντε την καρδιά σας κόμπο και δώστε και σώστε τον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο τόση φασαρία έγινε το περασμένο καλοκαίρι, με τους μαθητευόμενους μάγους της συγκυβέρνησης που όμως τώρα έρχεται η ώρα της «εξόφλησης»!

Ο ΒΡΑΧΝΑΣ...
Βραχνάς ο ΕΝΦΙΑ για την Ν.Δ. και τον Α. Σαμαρά που μέχρι τώρα είναι πληγή χέουσα. Οι υποσχέσεις για κατάργησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και η μούγκα αναφορικά με το τι θα τον αντικαταστήσει ακούγεται καλύτερα στ’ αυτιά των ψηφοφόρων, που, όπως και να το κάνουμε, δεν τους αφήνει και αδιάφορους.

❁ ΚΛΗΡΩΝΕΙ!
Τρεις και σήμερα, φίλοι μου. Την Κυριακή 25 του μηνός «κληρώνει» και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δούμε πόσο τυχερή ή άτυχη θα είναι η Ελλάδα μας. Εδώ οι έννοιες τυχερή - άτυχη είναι σχετικές, διότι έχει να κάνει με το μέλλον της ίδιας σαν ύπαρξη αλλά και με το μέλλον της μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως συνηθίζεται να λέγεται πανταχόθεν αυτόν τον καιρό.

■ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ...
Οι πιο σύντομες εκλογές αυτές που έρχονται και μάλιστα καταχείμωνα... Καιρικά έρχονται να δέσουν με την βαρυχειμωνιά που έχουν και οι Έλληνες μέσα τους λόγω και του παρατεταμένου χειμώνα που κρατά εδώ και πέντε χρόνια. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα καλούνται οι Έλληνες ή να επικροτήσουν (!) όλα όσα έγιναν ή να αρχίσουν τις δοκιμές που μπορεί να κρατήσουν άλλα τόσα χρόνια της ίδιας ή χειρότερης βαρυχειμωνιάς.

❖ ΤΟ ΣΤΡΙΜΩΞΙΔΙ...
Το δίλημμα έχει μπει σ’ όλη τη σύντομη προεκλογική περίοδο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν και που η κάθε μία διεκδικεί τον δικό της ρόλο στην επόμενη Βουλή. Εκτός από την πρωτιά που παίζεται μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα στριμωξίδι για την κατάληψη της τρίτης θέσης μεταξύ ΠΟΤΑΜΙ - ΧΡ. ΑΥΓΗΣ και ίσως ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο στριμωξίδι έχουμε στην μπουκαπόρτα όπου τρέχουν να προλάβουν οι τελευταίοι, με το ΚΙΔΗΣΟ και τους ΑΝΕΛ να αλληλοσπρώχνονται στην τελευταία θέση με το αγωνιώδες ερώτημα «μπαίνω δεν μπαίνω στη Βουλή».

❁ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ...
Κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας, κορυφώνεται παράλληλα η αγωνία των αρχηγών των κομμάτων αν αυτά που λένε και υπόσχονται είναι ικανά να πείσουν το «εκκλησίασμα», να τους πάρουν στα σοβαρά και να τους εμπιστευτούν ή όχι την ψήφο τους και μαζί μ’ αυτή και την τύχη τους.

■ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ...
Οι δημοσκοπήσεις κυριαρχούν στην δημοσιότητα, όχι για ενημέρωση των πολιτών αλλά για την χειραγώγησή τους και σε τελική ανάλυση για λεηλάτηση της σκέψης τους. Ανοιγοκλείνει η ψαλίδα και αυτή ανάλογα με το ποιος τις κάνει για λογαριασμό τίνος και με ποιο στόχο και σκοπό.

❖ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ...
Εκ φύσεως διαστροφικοί και δύσπιστοι οι Έλληνες, δεν αρκούνται στις δημοσιοποιημένες δημοσκοπήσεις και άλλοι ψάχνουν κι άλλοι σερβίρουν τις μυστικές όπου το άνοιγμα ή το κλείσιμο το φέρνουν στα μέτρα τους οι διάφοροι πολιτευόμενοι πολιτικάντηδες.

❁ ΤΑ ΣΠΟΤΣ...
Η εικόνα συμπληρώνεται με τα διαφημιστικά σποτς που δίνουν και παίρνουν, που πολλά εξ’ αυτών κινούνται στη σφαίρα του ιδεατού. Από το τρενάκι του Καμμένου φτάσαμε στο αεροπλάνο του Βενιζέλου που δίνουν το στίγμα του ύψους και του βάθους της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στην τάλαινα Ελλάδα.

■ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ!
Πολύ παιχνίδι έγινε και με τα 100 δισ. ευρώ που θα κόψει η Ραχήλ άμα δυσκολευτεί η οικονομία της χώρας! Το είπε και το εννοούσε η Ραχήλ και επιμένει πως αυτή έχει δίκιο κι ότι οι υπόλοιποι Έλληνες, μηδέ εξαιρουμένων και των οικονομικών εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άγρια μεσάνυχτα από οικονομία!

❖ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...
Σπαρταριστός είναι και ο διαδικτυακός διάλογος που είχε ο υπογράφων με την Ραχήλ την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Κοινός φίλος μας διάβασε σχετικό σχόλιό μου στο F/B για την «προίκα» των 100 δισ. που πήγε η Ραχήλ στον ΣΥΡΙΖΑ και το διαβίβασε αρμοδίως. Η απάντηση της Ραχήλ ήταν μεταξύ σοβαρού κι αστείου με την ίδια να επιμένει ότι εκείνη είναι η σχετική κι όλοι εμείς οι άλλοι άσχετοι!

❁ ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ Τ’ ΑΥΤΙ ΤΗΣ!
Κάτι έχει διαβάσει για ELA και για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος μέσω ΕΚΤ και νόμισε πως κάθε κράτος - μέλος της Ε.Ε. μπορεί να κόψει δικό του νόμισμα! Αν ήταν τόσο εύκολο να γίνει αυτό, τότε δεν θα περνούσε καμιά χώρα την οικονομική κρίση όπως περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Θα πρέπει πάραυτα να καταργηθεί κάθε οικονομική επιστήμη που δεν ανακάλυψε το κόψιμο ευρώ καταργώντας τα χρέη και να τα μοιράσει στον κόσμο καταργώντας την φτώχεια με μιας!

■ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ!
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 406 ολόκληρα ακίνητα κατέχουν 37 μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Στρατούλης, Κουρουμπλής, Βαλαβάνη, Βούτσης, Παπαδημούλης, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις! Να γιατί θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ που κάποιοι εξ’ αυτών για λόγους αντίστασης δεν πληρώνουν τις δόσεις. Ξαναρωτώ: Να πληρώσουμε ή όχι τις δύο δόσεις, που έχουν απομείνει ή να γίνουμε Στρατούληδες και να κάνουμε αντίσταση; Θεός φυλάξοι μην έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ταράξει στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας!

❖ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ...
Ένα απλό πέρασμα έκανε στην Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κι εγένετο χαμός. Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση όπου μιλούσε ο υποψήφιος Κ. Καραμανλής ο νεότερος, γιος του μπάρμπα Αχιλλέα, ο οποίος δοκιμάζει την τύχη του στις Σέρρες, διεπίστωσαν πως ο Καραμανλισμός ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά! Αλλά αυτά είναι για μια επόμενη μέρα, αν συμβεί «ατύχημα» την Κυριακή. όπως τονίζει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο Α. Σαμαράς.

❁ ΤΖΑΜΠΑ ΓΕΛΙΟ!..
Δεν πλήττουμε όμως αυτές τις λίγες μέρες του προεκλογικού αγώνα. Μετά την μοναδική εμφάνιση του Λαλάκη σε καθημερινή βάση σχεδόν, δίνει παραστάσεις ο Γιωργάκης. Είναι ένα υπερθέαμα όπου μπορεί ο κάθε πικραμένος να γελάσει τζάμπα! Απορώ όμως πώς δεν του πήγε το μυαλό να βάζει φόντο και σήμα το Καστελόριζο για να δένει με όσα τραγικά εξιστορεί στις τηλεμαχίες που δίνει. Φτάσαμε σε σημείο να ζητάμε παράταση της προεκλογικής περιόδου για να μη χάνουμε το θέαμα με τις ελληνικούρες του ΓΑΠ να έχουν την δική τους αξιοζήλευτη θέση...

■ Ο... ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ!
Έφτασε να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και μ’ αυτό έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός για δύο χρόνια! Ήταν απόλαυση ο Γιωργάκης στον Χατζηνικολάου που το διασκέδαζε επί 2½ ώρες και μαζί μ’ αυτόν όσοι Έλληνες ξενύχτησαν να τον απολαύσουν!

❖ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ...
Το πιο σπουδαίο δε, ήταν όταν μιλούσε για την οικογένεια Παπανδρέου που ποτέ δεν πεθαίνει! Πάντα στα δύσκολα οι Παπανδρέου έσωσαν την χώρα, είπε το παιδί της Μαργαρίτας που μιλάει τα Ελληνικά σε στυλ γκρίκλις!

❁ ΣΤΟ... ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ!
Τι έχουν πάθει οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη και έχουν γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες μέρες; Τον χορό άνοιξε η Ραχήλ με το κόψιμο 100 δισ. ευρώ, για να μπει σ’ αυτόν έτερος συνυποψήφιός της που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα, θα κάνει παύση πληρωμών, θα επανέλθει στη δραχμή και δεν είναι φετίχ το ευρώ! Τα είπε όλα ο άνθρωπος αφήνοντας πολύ πίσω την συνυποψήφια Ραχήλ που σε όλα θα δώσει λύσεις σε ευρώ!

■ ΝΑΤΟΣ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ!
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές ένας ακόμη... σωτήρας από το πρώην ΠΑΣΟΚ απειλεί να σώσει την πατρίδα μας φτιάχνοντας κόμμα μετά τις εκλογές! Το όνομα αυτού Αλ. Παπαδόπουλος εκ Θεσπρωτίας ορμώμενος, τελών εν αγραναπαύσει τα τελευταία χρόνια. Τώρα που έγινε ξανά διεδρική η Θεσπρωτία του άνοιξε η όρεξη να επανέλθει, ως αρχηγός κόμματος πλέον. Μάθαν ότι διαλύονται στο ΠΑΣΟΚ και πλακώσαν και οι ξεχασμένοι. Αλλιώς το λέει ο λαός αλλά μέρες πούναι αποφεύγουμε ακρότητες...

❖ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ...
Επιτρέψτε μου, φίλοι μου, να εκφράσω έναν έντονο προβληματισμό προς τα μεγαλοστελέχατα της Ν.Δ. που οι «προστάτες» τους αναγνώρισαν στο πρόσωπό τους όλες τις ικανότητες του κόσμου και τους εμπιστεύτηκαν θέσεις - κλειδιά στην κρατική μηχανή και οι οποίοι εδώ και καιρό κρύβονται ή είναι εξαφανισμένοι. Πρόκειται γι’ αυτά τα άτομα που είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως οι ίδιοι κομπορρημονούν, είτε οι υπουργοί και υφυπουργοί τους βόλεψαν και τώρα μην τους είδατε, μη τους απαντήσατε. Είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου αλλά και της παράταξης που τους βόλεψε. Είναι εκείνοι που εν έτει 2015 το παίζουν κομματάρχες υποσχόμενοι ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι αν ξαναγίνει κυβέρνηση η Ν.Δ... Είναι εκείνοι που διαχρονικά είναι κυβερνητικοί. Απ’ αυτούς τελικά πότε θα γλυτώσει ο τόπος μας; Εξαιρούνται οι υποψήφιοι της Ν.Δ., οι οποίοι δίνουν πραγματικές μάχες όπου κι όπως μπορούν.

❁ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!
Πολλά τα έτη, Δέσποτα Ιωαννίνων Μάξιμε, που σήμερα γιορτάζεις την ονομαστική σου εορτή πρώτη φορά από καθέδρας Μητροπολίτη. Ο Άγιος Θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο να ποιμάνεις εν ομονοία και σωφροσύνη το ποίμνιο εφ ω ετάχθης!

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
• «Ό,τι κέρδισαν οι παππούδες μας με τα όπλα εμείς θα πολεμήσουμε γι’ αυτό με την ψήφο μας». Το είπε ο Μάκης Βορίδης και φοβήθηκαν οι αλλες «προοδευτικές» δυνάμεις τον ξεσηκωμό! Το ότι η Δούρου ορκίστηκε στον όρκο των Κορυσχάδων του Άρη Βελουχιώτη κι ότι η ίδια επικαλούνταν την εφαρμογή του Συντάγματος των Κορυσχάδων ούτε που το θυμούνται οι όψιμοι ευαισθητούληδες της αριστεράς! Και βέβαια... κουβέντα για το «ραντεβού στα γουναράδικα» που έδινε ο άλλος βουλευτής ενθυμούμενος την ρήση Βελουχιώτη που τελικά το «ραντεβού» του έδινε στην Μεσούντα της Άρτας προδομένος από τους ίδιους τους συντρόφους του τους αριστερούς! Να μη ξεχνούμε και την ιστορία!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.