ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΙΔΗΣΗ...
Στη Β’ Αθηνών οδεύει η Άννα Ασημακοπούλου όπου θα δώσει μάχη με τα «θηρία» της περιοχής. Αυτό δεν είναι η είδηση όμως. Είδηση είναι ότι εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναλαμβάνει η Μαρία Σπυράκη επιστρέφοντας την υποχρέωση στον Α. Σαμαρά που την μάζεψε από το ΠΑΣΟΚ και την έστειλε στην Ευρωβουλή. Έτσι είναι αυτά, οι υποχρεώσεις να βγαίνουν!

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...
Την ώρα που η Άννα - Μισέλ οδεύει προς Β’ Αθηνών οι Κώστας Τασούλας πρώτα και ενδεχομένως Στ. Φούσας προτιμούν τα Γιάννενα, θεωρώντας ότι τέτοιους καιρούς δοκιμές δεν χρειάζονται ούτε επιτρέπονται. Στα Γιάννενα ακόμη σίγουροι από τον χώρο της Ν.Δ. είναι οι Σταύρος Καλογιάννης και Φίλιππος Σιάκας και αναζητούνται δύο γυναίκες με την Νατάσα Τύρου - Ούζα να έχει το προβάδισμα και την γιατρό Σταυρούλα Τσιάρα που φαίνεται να πιέζεται και που μαζί με τον Γιάννη Καραμπίνα θα αποτελέσουν τα νέα πρόσωπα στο συνδυασμό της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων.

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΠΕΙΡΟ...
Στην Πρέβεζα Δημ. Τσουμάνης και Στέργιος Γιαννάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθώς επίσης και στην διεδρική Άρτα ο διμηνίτης Υφυπουργός Γ. Στύλιος θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Στην Θεσπρωτία Μπέζας, Κάτσιος, Γιόγιακας είναι τα πρόσωπα που παίζουν αυτή τη στιγμή και αναζητείται μια γυναίκα για την διεδρική πλέον Περιφ. Ενότητα έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την τελευταία απογραφή του 2011.

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...
Κολιονάσιου, Μπριασούλης, είναι τα πρώτα ονόματα που παίζουν για το «ΠΟΤΑΜΙ», ενώ για το ΠΑΣΟΚ παίζουν Ν. Ζαρμπαλάς και Δημ. Παπαγεωργίου. Στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται ένας συνωστισμός μεταξύ παλιών υποψηφίων και «νεογαμπρών», με τους Γιάννη Καραγιάννη, Γιάννη Παπαδημητρίου, Χρ. Μαντά να προηγούνται στους εκλεκτούς. Τέλος, για την «ΑΛΛΑΓΗ» του Γιώργου πρώτος πρόθυμος για θυσία προσφέρεται ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την συμπάθεια και την προσήλωσή του στον γιο του Αντρέα και εγγονό του Γέρου!

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ...
Προτού ακόμη γίνει η διαδικασία της τρίτης ψηφοφορίας, στα Γιάννενα βρέθηκε σε ειδική αποστολή ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος ασχολήθηκε και με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σ’ όλη την Ήπειρο. Ο Λευτέρης είχε πάντοτε άποψη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ηπείρου. Τον θυμάμαι το 2000 που έψαχνε για ικανό στέλεχος στην Θεσπρωτία και που ο υπογράφων συνέστησε Α. Μπέζα, ο οποίος έκτοτε «βασιλεύει» και στο κράτος των Αθηνών!

❁ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Δεν έφταναν όλα τ’ άλλα τα κουσούρια που μας έχουν βρει όλο το προηγούμενο διάστημα, ήρθε κι έδεσε το ναυτικό δυστύχημα όπου 478 (;) νοματαίοι κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Στο κλείσιμο αυτής της δύσκολης χρονιάς ήλθε να προστεθεί αυτό το δυστύχημα που λίγο έλλειψε να μετατραπεί σε μεγάλη τραγωδία. Κάτι που απεφεύχθη με την απώλεια αγνώστου αριθμού επιβατών εκτός από τους δέκα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή...

■ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ...
Από την περασμένη Κυριακή τις πρωινές ώρες τα μάτια, τ’ αυτιά και οι σκέψεις των ανθρώπων ήταν στραμμένα στο δράμα που ζούσαν τα 478 άτομα τα οποία έδιναν αγώνα ζωής στην Αδριατική Θάλασσα που καθόλου φιλόξενη δεν αποδείχτηκε αυτή τη φορά. Όλα τα κακά μαζί είχαν πέσει πάνω σ’ αυτό το πλοίο που για τρεις μέρες βολόδερνε στα αγριεμένα κύματα του πελάγους. Οι εγκλωβισμένοι πρώτα έδιναν μάχη με τη φωτιά, το κρύο, την αγριεμένη θάλασσα και κυρίως με τον χρόνο. Απ’ έξω οι συγγενείς τους να δίνουν μάχη με την άγνοια τις πρώτες ώρες και από κοντά τα σωστικά μέσα να δίνουν κι εκείνα την μάχη για την διάσωση ζωών έχοντας κόντρα όλα τα άγρια φυσικά φαινόμενα που έδερναν την περιοχή και το φλεγόμενο πλοίο. Δυστυχώς, μερίδιο στην τραγωδία είχε και η Ήπειρος.

❖ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Στην τραγωδία είχαμε και ιλαροτραγικά φαινόμενα του τύπου όλοι έφτασαν «επί τόπου» κι άρχισαν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις έχοντας το νου στις εκλογές. Είπαν να κάνουν μια περατζάδα από τις τηλεοπτικές κάμερες για να επενδύσουν στο δράμα των οικογενειών πουλώντας... φούμαρα που δεν ήταν απαραίτητα στη διάσωση των εγκλωβισμένων.

❁ ΕΚΑΝΑΝ... ΣΠΕΚΟΥΛΑ!
Δεν αναφέρομαι στους αρμόδιους Υπουργούς Δένδια, Βαρβιτσιώτη που εκ των πραγμάτων είχαν λόγο παρουσίας στα ΜΜΕ και οι οποίοι είχαν καθήκον στον συντονισμό και στην ενημέρωση. Όλοι οι άλλοι που στήθηκαν μπροστά στις κάμερες αναμασώντας όσα άκουγαν από τα κανάλια ποιον λόγο είχαν εκτός της σπέκουλας της πολιτικής και της προσωπικής, εν όψει εκλογών;
■ ΥΒΡΙΣΤΕΣ!..
Η επένδυση στον πόνο και στην αγωνία τέτοιες στιγμές είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και υβριστική προς τους δοκιμαζόμενους πρώτα και προς ολόκληρη την κοινωνία στη συνέχεια, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι στα κάγκελα απ’ όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια.

❖ ΠΟΣΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
Η Ήπειρος ξαναπελευθερώνεται όπου νάναι! Το... προφήτεψε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μπει σαν απελευθερωτής της Ηπείρου, προφανώς πάνω σε... ροζ άλογο, την ημέρα που του έλεγε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα! Μα πόσο... ΣΥΡΙΖΑίος είναι τελικά αυτός ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών της Αθήνας και περιχώρων...

❁ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ...
Βαράγανε λοιπόν τα νταούλια σε Ηπειρώτικους ρυθμούς στο «σπίτι» του Αλέξη και ήταν έτοιμο να το πάρουν τα... ζουμιά το παιδί. Δεν θυμήθηκε την Ηπειρώτικη καταγωγή του αλλά του έρχονταν στο νου τα νταούλια που θα βαράνε για να χορεύει όταν κι άμα αλλάξει «σπίτι» και πάει κατά Ηρώδου Αττικού μεριά. Δηλαδή, ο κ. Οικονόμου της Πανηπειρωτικής έβαλε... αλάτι στις πληγές του συντρόφου Αλέξη, που λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει να γίνει εκείνος νταουλιέρης για να χορεύουν οι αγορές. Μα πόσο... ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι αυτός ο Οικονόμου!

■ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΑΚΙ»!..
Να γιατί δικαιωνόμαστε εμείς που έχουμε πολλές φορές χαρακτηρίσει «μαγαζάκι» της αριστεράς την Πανηπειρωτική, εκτός από ένα μικρό διάλειμμα, που έγινε πριν από δύο δεκαετίες. Σ’ αυτό λοιπόν το «μαγαζάκι» σαν δραστηριότητα μέγιστη είναι το πανηγυράκι της κοπής της βασιλόπιτας κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ!

❖ Η ΦΩΝΗ...
Και ηκούσθη φωνή βοώσα από Μαξίμου: «Πάμε για εκλογές παιδιά»! Επί τέλους, να τελειώσει κι αυτό το μαρτύριο της περιοχής Κουμουνδούρου που τόσο πολύ ήθελε την αναμέτρηση. Βάρεσαν λοιπόν τα νταούλια και να δούμε τι χορός μεγάλος θα γένει!
❁ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...
Πριν το ναυάγιο της τρίτης ψηφοφορίας είχε προηγηθεί το ναυάγιο στην Αδριατική, το οποίο είχε επισκιάσει το διάγγελμα - συνέντευξη του Α. Σαμαρά, το οποίο «κάηκε» από τα συμβάντα στο πέλαγος. Δεν νομίζω ότι έκανε αυτή την συνέντευξη ο Α. Σαμαράς για να συνεχίσει μια 12άδα βουλευτών, αλλά για να απαλλαγεί των ευθυνών ότι εκείνος οδήγησε την χώρα σε περιπέτεια, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι εθνικές εκλογές.

■ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για όσους με την ψήφο τους επέβαλαν εκλογές. Το «φευγάτε ποδαράκια μου...» σε συνδυασμό με το «ο σώζων εαυτόν σωθείτω» θα φορεθεί πολύ καταχείμωνα του 2015 και θα ξεχωρίσουν οι «γυμνοί αυτοκράτορες» που πότε σε ρόλο πατριώτη, πότε σε ρόλο Δον Κιχώτη και πότε σε ρόλο ντέτεκτιβ ταλαιπώρησαν την πολιτική ζωή της χώρας.

❖ ΟΙ ΣΚΙΕΣ...
Ήλθε η ώρα της μέτρησης με τη σκιά τους καταμεσήμερα κι όχι με τ’ απόσκια, όπως λένε και στο χωριό μου. Με τον μπάρμπα Φώτη να ψάχνει προσωπικό σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο να μένει γενικώς εκτός μαντριού, να δούμε τι Πάσχα θα κάνουμε εφέτος.

❁ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ...
Αν οι δημοσκοπήσεις προσεγγίζουν την αλήθεια, τότε τα περί αριστερής παρένθεσης δεν είναι μακριά από το να γίνει αυτή πραγματικότητα. Δικαίωμα του Ελληνικού λαού να κάνει δοκιμές, διότι το «κάτι άλλο» πάντοτε προκαλεί. Αρκεί να μη βγει ξινό σ’ ολόκληρη τη χώρα...

■ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!..
Η ώρα των βουλευτών τελείωσε προχθές το μεσημέρι στη Βουλή με την μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Κάποιοι εξ’ αυτών δεν πρόκειται να ξαναδούν Βουλή και δεν θα είναι λίγοι. Οι περισσότεροι από τους κομμένους βουλευτές θα βρίσκονται στο χώρο της συγκυβέρνησης, οι οποίοι θα πληρώσουν το τίμημα της απόφασής τους να στηρίξουν τα σκληρά μέτρα έτσι όπως αυτά επιβάλλονται από τους δανειστές μας.

❖ ΟΙ ΝΤΑΗΛΙΔΕΣ...
Κάποιοι όμως άλλοι έπαιξαν με τον θεσμό και θα πληρώσουν. Θα πληρώσουν οι Κουβελο-Καμμένοι τις νταηλίδικες επιλογές τους. Μέχρι και ο Βύρων Πολύδωρας στήθηκε απέναντι στην παράταξή του, η οποία τον κανάκεψε για 40 ολόκληρα χρόνια.

❁ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ!
Χαρές και πανηγύρια προχθές ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Οι δηλώσεις του ήταν δηλώσεις αντιπροέδρου κυβέρνησης που μόλις είχε βγει από την ορκωμοσία του! Μάλιστα, εγγυήθηκε την ενότητα της Κυβέρνησής του (!) και είπε ότι θα τιμωρήσει τους επίορκους. Ό,τι νάναι ένα πράμα...

■ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...
«Αφήστε τα μολύβια κάτω και μην αγγίζετε κανένα έγγραφο. Μ’ αυτά θα σας τυλίξουμε και θα σας κλείσουμε στη μπουζούρω». Αυτά τα είπε ο Αλέξης απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί εντός Βουλής οι Χρυσαυγίτες που κι εκείνοι έκαναν λόγο για φυλακίσεις των ενόχων!

❖ «ΚΑΥΤΟΣ» ΧΕΙΜΩΝΑΣ!
Θα ζήσουμε ένα τρίμηνο - τετράμηνο καυτό, αν και χειμώνας. Όσο κι αν το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όσο κι αν βάλουν πλάτη οι Κουβελο-Καμμένοι Κυβέρνηση έτσι όπως την ονειρεύονται όλες οι συνιστώσες, από τους Διαμαντόπουλους μέχρι τον Κουίκ δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα. Θα δούμε σχήματα τέτοια και θα ζήσουμε καταστάσεις που δεν χωρά ο νους μας.

❁ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ...
Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ο... σοφός λαός που θα δώσει λύση αριστερόστροφη! Δηλαδή τόσα χρόνια ο λαός δεν ήταν σοφός αλλά τζαναμπέτης και αποφάσιζε έτσι όπως αποφάσιζε; Τα περί σοφού λαού είναι κουβέντες πολιτικαντισμού που εφευρίσκονται πριν από εκλογές για να ξεχαστούν αμέσως μετά από κάθε κάλπη που ο σοφός λαός μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή και όλη η σοφία πάει στους 300 της Βουλής!

■ ΟΨΙΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
«Θα πούμε όλη την αλήθεια στο λαό κι εκείνος θ’ αποφασίσει», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά την τρίτη και φαρμακερή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Μια υποψία μας βάζει ο Πρωθυπουργός του τύπου ότι μέχρι τώρα ζούσαμε σ’ ένα ψέμα! Τι θέλει να πει ο... ποιητής 25 μέρες πριν τις εκλογές;

❖ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...
Η αλήθεια όμως έρχεται από μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ οικονομολόγο ονόματι Λαπαβίτσα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλό και λογικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, με τη διαφορά ότι του λείπουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να το εφαρμόσει! Βάλτε τώρα που γυρίζει παιδιά...

ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!
• Αυτά τα ολίγα για σήμερα, τελευταία μέρα του σωτήριου έτους 2014. Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, μια άλλη χρονιά, μια άλλη εποχή, που μπορεί να σημάνουν πολλά ή μια από τα ίδια και ίσως χειρότερα. Ας κρατήσουμε την αισιόδοξη πλευρά της άλλης μέρας και μ’ αυτή να πορευτούμε όπως μπορεί ο καθένας, ξεχωριστά και όλοι μαζί. Χρόνια καλά σε όλους και ευτυχές και αίσιο το νέο έτος, όπως έλεγαν οι παλιότεροι και έτη πολλά στην Βασίλω της Αποκεντρωμένης που τελευτά τον πολιτικό της βίο τόσο πρόωρα κι άδοξα. Εις το επανιδείν, αδέλφια!

Ο τολμηρός

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.