ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ...
Σήμερα, εκτός απροόπτου, «κληρώνει» για την ΠΕΔ Ηπείρου όπου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Από την πλευρά της κεντροδεξιάς Ηπείρου έχει κάνει τα κουμάντα της η αποκεντρωμένη Βίκυ και ψάχνει ισορροπίες να εκλέξει τον εκλεκτό της εκ Ηγουμενίτσας ορμώμενο κ. Λώλο αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενώ από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑίων η απόφαση είναι για αυτόνομη κάθοδο. Απομένουν οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να μπουν, αν μπουν, στην εκλογή δικών τους εκλεκτών.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Ανάλογη εμπλοκή είχε και στην Δ. Μακεδονία η Βίκυ «μας» που εδώ που τα λέμε, δεν έχει και πολλά άλλα σοβαρά θέματα ν’ απασχοληθεί. Κι εκεί στη Δ. Μακεδονία υπάρχουν μουρμούρες με τις εκλογές που έχει κάνει και ο Θεός της Μακεδονίας να βάλει το χέρι του...

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Δεν γνωρίζω αν θα μιλήσει ή δεν θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αλλά εκείνο που μου κελάιδισε ένα πουλί είναι ότι θα γίνει εκ νέου επισκέπτης στο Δολό το τριήμερο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Απομένει να επιβεβαιωθεί η πληροφορία επίσημα.

❁ ΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ...
Τα «τριήμερα» της Βουλής ζούμε αυτές τις μέρες ύστερα από την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η Κυβέρνηση, η οποία θέλησε να «αγοράσει χρόνο» μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σ’ αυτά τα «τριήμερα» ο καθένας από τους βουλευτές να λέει το μακρύ και το κοντό του, με πρώτους τους ΣΥΡΙΖΑίους που την έχουν δει εξουσία και απειλούν να τιμωρήσουν όποιον βρουν μπροστά τους όταν γίνουν κυβέρνηση.

■ ΟΙ ΦΙΛΟΙ...
Τον χορό έσυρε ο Δραγασάκης, ο οποίος θυμήθηκε τον Μπαλτάκο που άλλαζε νόμους για χάρη φίλων εκδοτών! Το έριξε ο Δραγασάκης κι άμα πιάσει έπιασε κι απ’ ότι φαίνεται «έπιασε», αφού σήκωσε κακό κουρνιαχτό στη Βουλή με τον Σταμάτη να τον αποκαλεί συκοφάντη! Σιγά μην έβαλε γάνες στο φούρνο τώρα ο Σταμάτης ή μη χάλασε το πολιτικό μητρώο του Δραγασάκη που έχει χρηματίσει και υπουργός επί οικουμενικής το 1989.

❖ Η «ΡΕΤΣΙΝΙΑ»...
Έριξε την... ρετσινιά ο Δραγασάκης κι άσε τους άλλους να ξεπληθούν! Αριστερίστικη παλιοκαιρίσια τακτική που εφαρμόζεται την σήμερον ημέραν. Τώρα η ρετσινιά, αλλά τ’ αποκαλυπτήρια θα γίνουν όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Δραγασάκης, όπερ σημαίνει ίσως και ιτς ποτέ! Αλλά πες - πες κάτι θα μείνει...

❁ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Κι εμάς που είμαστε περίεργοι και θέλουμε να μάθουμε ποιοι είναι οι φίλοι του Μπαλτάκου και της Κυβέρνησης που για χάρη τους γίνονται χατήρια, ποιος θα μας κάνει κοινωνούς, σύντροφε Δραγασάκη; Τι είπες; Η Μ.Σ.Κ. (μετά Σαμαρά κυβέρνηση); Ζήσε... Μάη μου, δηλαδή!

■ Η ΦΑΓΟΥΡΑ!
Και μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό έρχεται και η διαγραφή της αγαπημένης μου Ραχήλ! Τι είπες; Δεν είσαι αγαπημένη μου; Άντε, πρώην αγαπημένη μου, που σε έτρωγε ο τάχας σου για μια διαγραφή και δεν σου χάλασε το χατήρι ο Καμμένος που τον είχες και Θεό σου κάποτε.

❖ Η ΕΞΟΔΟΣ...
Από τότε που ανέβηκε στα κάγκελα με την άλλη «καγκελωμένη» του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ είχε δρομολογήσει την έξοδο από το μαντρί της Ραχούλας! Τώρα μπορεί να κάνει πράξη το όραμά της και να ενταχθεί κανονικά στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντα κρατά μια θέση για τους μουσαφιραίους. Προσέξτε όμως! Όχι στο ιερό και άβατον, αλλά στον γυναικωνίτη μέχρι να τους εντάξουν στην κανονική συνιστώσα τους!

❁ ΕΚΤΟΣ ΙΕΡΟΥ...
Έχουν μια πρακτική εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουν τις πόρτες σε ψηφοφόρους και όχι σε μέλη και στελέχη. Μου έλεγε φίλος ΣΥΡΙΖΑίος (έχω και τέτοιους) ότι δεν εγγράφουν στο κόμμα πρώην στελέχη άλλων κομμάτων και το διεπίστωσα με κάποια ντόπια μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να πιάσουν... στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναμπούν σε τροχιά εξουσίας όταν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός.

■ Η ΠΟΡΤΑ...
Τρώνε... πόρτα λοιπόν, κυρίως τα προβεβλημένα στελέχη των άλλων κομμάτων, κρατώντας η «φυλή» των ΣΥΡΙΖΑίων καθαρόαιμη τη ράτσα τους από επιμιξίες άλλων κομμάτων, άλλων δογμάτων κι άλλων συνηθειών. Απλά αρκούνται στο πλήθος το αγανακτισμένο από άλλους χώρους και μένουν μέχρι εκεί! Ψάχνουν δηλαδή για ψηφοφόρους μιας χρήσης που δεν θα τους έχουν και καμιά υποχρέωση εν καιρώ εξουσίας!

❖ Ο ΧΑΜΟΣ...
Τρία νέα παλικάρια έχασαν τη ζωή τους στο στρατό και αυτή η ζωή τους γίνεται σήριαλ στα ΜΜΕ προς τέρψη των νεοελλήνων! Δεν άφησαν απόστρατο που να μην τον επιστράτευσαν τα ΜΜΕ για να λύσει το γρίφο του δυστυχήματος που έγινε σε στρατιωτική μονάδα του Βόλου. Ακούει κανείς τόσα απίθανα πράγματα για τα αίτια του δυστυχήματος που αναρωτιέται αν κάποιος εξ’ αυτών των στρατιωτικών αναλυτών υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό ή στην... Ζιμπάμπουε και αν είδαν ποτέ στη ζωή τους το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, από κοντά!

❁ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!..
Τουλάχιστον, ας σεβαστούν τη μνήμη αυτών των παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα σε ειρηνική περίοδο και βεβαίως να σεβαστούν και τον πόνο των γονέων και των οικογενειών τους, εν γένει. Ο Ελληνικός Στρατός έχει εξειδικευμένους ανθρώπους που θα φωτίσουν την υπόθεση και θ’ αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

■ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ...
Το είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή ο Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας με κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Υπουργείου του και θεωρήσαμε ότι θα είχε την ευτυχία να τον απολαύσει όλη η Ήπειρος! Δυστυχώς, ο χρόνος δεν περίσσεψε για επίσκεψη στην άλλη Ήπειρο που κι εκείνη έχει μνημεία άξια προσοχής και φροντίδας. Ελπίζουμε σε μια άλλη ευκαιρία να είναι τυχερή και η άλλη Ήπειρος και σε ότι αφορά τον υπογράφοντα να τύχει ιδιαίτερης προσοχής η Αγ. Φανερωμένη Παπαδατών που είναι πράγματι ένα Βυζαντινό μνημείο του 17ου αιώνα!

❖ Η ΕΝΤΑΞΗ...
Αλήθεια, θα ενδιαφερθεί κανένας άλλος πολιτικός του Νομού μας πλην Καλογιάννη να ενταχθεί στην Α’ ζώνη όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες; Πολλές φωνές μαζί κάτι μπορούν να βγάλουν, μια φωνή ίσως φωνή βοώντος...

ΕΝΑΣ ΖΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ!
Τώρα που είπα Μακεδονία θυμήθηκα τον άλλοτε Μακεδονάρχη και Μακεδονομάχο ντυμένο Ζορό Παναγιώτη Ψωμιάδη που κατάντησε να εμφανιστεί στην Αννίτα Πάνια την περασμένη Κυριακή το απόγευμα. Ήταν πραγματικά κατάντημα πολιτικού που για πολλές δεκαετίες τιμήθηκε από τους Μακεδόνες, για να καταθέσει αυτή την τιμή στην γνωστή Αννίτα που δεν έχει αφήσει κακομοίρη που να μη σπάει πλάκα μαζί του!

❖ Ο... ΣΚΟΥΣΜΟΣ!
Εκεί λοιπόν, στην Αννίτα και λίγο πριν μιλήσει ο Α. Σαμαράς για τα 40χρονα της Ν.Δ., ο άλλοτε Παναγιώτης της καρδιάς των Μακεδόνων γιόρταζε τα 40χρονα της Ν.Δ. κλαίγοντας και σπαράζοντας από τον καϋμό του που δεν τον κάλεσε η Ν.Δ. για... να σβήσουν μαζί τα κεράκια! Σας μιλάω για πολύ μεγάλη ξεφτίλα από τον Παναγιώτη, που έχει μπει στον «Τειρεσία», λες και είναι ο μόνος Έλληνας πολίτης που έχει τέτοια μεταχείριση.

❁ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ...
Και στο χωριό μου λένε πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα, κάτι που δεν το άκουσε ποτέ στη ζωή του ο Π. Ψωμιάδης. Αυτή η εικόνα που βγάζει προς τα έξω τα τελευταία χρόνια και μετά την απομάκρυνση από την εξουσία δεν ταιριάζει καθόλου με τον «καβαλάρη» που κυκλοφορούσε στους δρόμους και τις λεωφόρους της Θεσσαλονίκης! Εδώ ταιριάζει απόλυτα... το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και ο Παναγιώτης έρχεται να το επιβεβαιώσει με τις πράξεις του.

■ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!..
Το άλλο δεν σας το είπα. Λέγεται ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει σήμερα η Κυβέρνηση, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κερδίζει πόντους. Λέγεται ότι ο Α. Σαμαράς θ’ αρχίσει τον ανασχηματισμό από τον επικοινωνιακό χώρο και θα επεκταθεί σε αυτοδιοίκηση και όπου αλλού χρειάζεται. Δηλαδή, το πρώτο κεφάλι που έχει τσεκαριστεί είναι της καλοχτενισμένης Σοφίας Βούλτεψη!

❖ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ...
Στο βήμα της Βουλής ο γέρος Γ. Παπανδρέου αγορεύει και κάποιος βουλευτής από τα έδρανα της Βουλής γίνεται διακοψίας. Σταματά την αγόρευση ο γέρος και ρωτά ποιος είναι ο διακοψίας και μόλις τον ανακαλύπτει συνεχίζει την αγόρευση λέγοντας: α, αυτός είναι! Αφιερωμένο σε ανάλογο «διακοψία» της περιοχής που παριστάνει τον σπουδαίο ουρλιάζοντας...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.