ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΞΑΔΑ...
Την «χρυσή εξάδα» των Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου ανακοίνωσε ο Αλ. Καχριμάνης για το επόμενο μισό διάστημα της θητείας του. Τέσσερις παλιοί και δύο οι καινούργιοι Αντιπεριφερειάρχες, με πρώτο βαθιά συγκινημένο τον εκ Πρεβέζης Περικλή Βασιλάκη που ήταν «μεταγραφή» εκ του ΠΑΣΟΚ στον Αλ. Καχριμάνη.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ...
«Μαζί με τον Κ. Τασούλα θα κάνουμε θαύματα και πράματα στο χώρο της νεολαίας που της έχω και μία αδυναμία», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Βασιλάκη, ο οποίος δεν μας είπε αν θα έλθει αυτός στην Ήπειρο ή θα πάει η νεολαία στην Αθήνα όπου συνηθίζει να κατοικοεδρεύει...

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...
Κατά τ’ άλλα, οι εκπλήξεις στον ορισμό Αντιπεριφερειαρχών ήταν σε μηδενική βάση και ούτε δυσκολεύτηκε να αποφασίσει ο Αλ. Καχριμάνης. Αφού πέρασε τον πρώτο σκόπελο με την μη εκλογή του Οδ. Πότση στο αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου τον όρισε εκ νέου Αντιπεριφερειάρχη με τα ίδια καθήκοντα κι... από δω πήγαν κι άλλοι...

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Αντιπεριφερειαρχίες έδωσε στους «πρωτεύσαντες» περιφερειακούς συμβούλους εκτός από την περίπτωση του Περ. Βασιλάκη. Γιάννης Καραμπίνας, Σιαράβας, Κατέρης, Κάτσιος, οι υπόλοιποι τυχεροί που εξασφάλισαν θεματική Αντιπεριφερειαρχία. Οι άλλοι «μνηστήρες» ύστερα από 2,5 χρόνια και βλέπουμε. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους τυχερούς φίλους Αντιπεριφερειάρχες, τουλάχιστον σ’ αυτούς που γνωριζόμαστε.

ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ!..
Το Υπουργείο του παραμάσχαλα και... βουρ για τις αρχαιότητες της Ηπείρου ο Κ. Τασούλας, όπου επί τετραήμερο θα περιοδεύσει. Μαζί του η γνωστή κ. Μενδώνη, η οποία θα ξεναγήσει το υπόλοιπο υπουργείο στα αρχαία της Ηπείρου που δεν είχαν την τύχη της Αμφίπολης μέχρι τώρα. Το αν θα βγει κάτι καλό, θα το διαπιστώσουμε μετά το πέρας της περιοδείας.

❁ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΓΚΑΓΚΑΔΕΣ!
«Πρέπει να έχουμε άλλα οράματα για την πατρίδα και τη νεολαία μας κι όχι σαν αυτά της Μαντόνα και την Γκάγκα που τις έφεραν στη χώρα και τις γύριζαν σαν τις... μαϊμούδες»! Τα είπε ο Μητροπολίτης Μάξιμος που, εδώ που τα λέμε, δεν φαίνεται να είναι καμιά... συντηρητικούρα και να μην έχει διευρυμένους ορίζοντες για μια σύγχρονη κοινωνία...

■ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
Σ’ αυτή την περίπτωση δηλαδή το σκεπτικό του Μάξιμου πιστεύω ότι βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Ελλήνων, που, όπως και να το κάνουμε, δεν παρασύρεται από τον συρμό και κυρίως σε τέτοιες δύσκολες ώρες για την επιβίωσή μας ως έθνος. Ένα έθνος που πεθαίνει και δεν γεννάει και που αρχές και αξίες με περιεχόμενο εθνικό και πατριωτικό είναι παρεξηγήσιμες και χλευαστικές από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως προοδευτικούς και δημοκράτες.

❖ ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ»...
Ως μαϊμούδες λοιπόν δεν περιφέρονται οι Μαντόνες και οι Γκαγκάδες αλλά κι ένα σωρό άλλος κόσμος που απασχολεί την κοινή γνώμη. Παντού μαϊμούδες. Μαϊμού πτυχιούχοι, μαϊμού ρολόγια, μαϊμού ρούχα, μαϊμούδες πολιτικοί, μαϊμούδες ακόμη και ρασοφόροι, με το συμπάθειο, Δεσπότη Μάξιμε!

❁ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ...
Πριν από μερικά χρόνια η Μητρόπολή μας είχε την ατυχία να φιλοξενήσει στους κόλπους της έναν «μαϊμού» αρχιμανδρίτη, ο οποίος αποκαλύφθηκε από τα έργα και τις πράξεις του πολύ νωρίς και απομακρύνθηκε πάραυτα, όταν και τα ΜΜΕ μπήκαν στα χνάρια του λόγω των μαϊμουδιών και των χαριτομενιών που έκανε όσον καιρό φιλοξενήθηκε στην περιοχή. Κάποια άλλη περιοχή δέχεται τις μαϊμού υπηρεσίες του και προφανώς το πίνει με το... ζουμί της. Τύφλα νάχει η Lady Gaga, που σας λέω, κάτι που το αντιλήφθηκαν και στην Μητρόπολη και τον απομάκρυναν.

■ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ  ΔΗΓΜΑΤΑ!
Εκείνο που είναι ορατό και που δεν εννοεί να μην ασχοληθεί ο Μάξιμος είναι η παρέμβαση εκτός από τα εκκλησιαστικά και στα υπόλοιπα κοσμικά ζητήματα. Έχει ήδη αρχίσει να δίνει δείγματα και να κάνει «δήγματα» όπου χρειάζεται. Τα πρώτα μαθήματα χρηστής συμπεριφοράς τα έχει αρχίσει από τον κλήρο που τον έχει βάλει σε στενό μαρκάρισμα. Αν καθαρίσει και την «κόπρο» σε κάποιους θύλακες τους οποίους είμαι σίγουρος ότι έχει εντοπίσει, τότε κάτι σημαντικό πάει να γίνει στο «Βιλαέτι» της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

❖ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ...
Έχει ιερό καθήκον λοιπόν ο Μάξιμος να ξεκαθαρίσει από... Μαντόνες και Γκαγκάδες ακόμη και από αρσενοκοίτες, όπως γράφει ο συγγραφέας της «Ελληνικής Νομαρχίας» κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Λίγο σκληρή η επισήμανση, αλλά θεωρώ αρκετά ευφυή και σκληροτράχηλο τον νέο Δεσπότη για ν’ αντιμετωπίζει ακόμη και τέτοιες καταστάσεις. Το «η ζευγάς - ζευγάς ή παπάς - παπάς» πρέπει να ισχύσει σε όλο το εύρος της Εκκλησίας μας.
❁ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ!
Έλεγα κι εγώ! Δεν θα βρεθεί κάποιος που να συμμερίζεται τον πόνο της Αποκεντρωμένης Βίκυς που έχει να κάνει με τις εκλογές στην ΠΕΔ! Από συνωμοσία σε συνωμοσία το πάνε το ζήτημα εκείνοι που είναι με τον Σαμαρά αλλά όχι με τη Ν.Δ., επειδή ο Σαμαράς ήταν φίλος. Φυσικά, αυτό πριν από πολλά χρόνια, διότι αμφιβάλλω αν του έχουν μείνει ακόμη τέτοιοι φίλοι του Σαμαρά κι αν στηρίζεται σ’ αυτούς. Ωστόσο, η Βίκυ και στηρίζει και στηρίζεται από τον Σαμαρά που ήταν κι επιλογή του μέσω Σταμάτη, αν καλά μπορώ να ερμηνεύσω πράξεις και γεγονότα...

■ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Μπορεί όμως να μας πει η κ. Βίκυ με ποιους άλλους πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της Ν.Δ. συνεργάζεται στο «Βιλαέτι» όπου την έχει διορίσει ο Α. Σαμαράς; Ποια είναι η τελευταία συνεργασία που έκανε με τους Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, Α. Ασημακοπούλου, ακόμη και με τον Αλ. Καχριμάνη που είναι ο αιρετός της Περιφέρειας Ηπείρου και από τους στενούς φίλους του Α. Σαμαρά και μάλιστα είναι από κείνους που έβαλαν την υπογραφή φαρδειά - πλατειά στην υποψηφιότητά του για αρχηγός της Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2009;

❖ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...
Κίνηση - ματ ή απόγνωσης ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή όταν αυτή ανοίξει σε ολομέλεια. Και τα δύο μπορεί να συμβαίνουν. Μάλιστα, πιο πολύ ισχύει η περίπτωση της απόγνωσης, διότι τον τελευταίο καιρό τα περί εκλογών ταλαιπωρούν την Κυβέρνηση βάζοντας τον ίδιο τον Α. Σαμαρά στη θέση του απολογούμενου...

❁ ΣΤΟ... ΚΛΑΡΙ!
Έχουν βγει στο... κλαρί πολλά στελέχη της Κυβέρνησης και μέσα από τα ΜΜΕ στήνουν καυγάδες με τον καθένα να κάνει το μακρύ και το κοντό του. Άλλα ο Άδωνις, άλλα ο Ντινόπουλος, άλλα ο Μητσοτάκης, άλλα η Βούλτεψη και πάει λέγοντας. Αυτούς τους τύπους και πολλούς άλλους προσπαθεί να μαζέψει μ’ αυτή την κίνηση ο Πρωθυπουργός για να σταματήσει την εκλογολογία μέχρι την εκλογή Προέδρου που την άνοιξε μεν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την συντηρούν τα κυβερνητικά στελέχη.

■ Ο Β’ ΓΥΡΟΣ...
Ένας δεύτερος γύρος εορτασμού για τα 40χρονα της Ν.Δ. αύριο, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Ο Α. Σαμαράς θα προειδοποιήσει τους πάντες για το τι πρέπει και το πώς θα γίνει. Θ’ ανοίξει τις πόρτες σε φευγάτους και περιπλανώμενους. Θα προειδοποιήσει τους τυχόν αντάρτες του... γλυκού νερού ότι το διάλειμμα της παιδικής χαράς τέλος και ότι, άμα χρειαστεί, θα «πέσει» μετά των «αλλοφύλλων». Φυσικά, θα τραβήξει κι ένα γερό μπερντάκι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι εστία ανωμαλίας με ό,τι αυτό θα σημάνει για την τύχη και την πορεία της χώρας εν όψει εξόδου από το μνημόνιο.

❖ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Ρωτάει ο Μιχ. Κασσής αν υπάρχουν σχετικές αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία εργοστασίου λυματολάσπης στο Δήμο Ζίτσας. Τώρα ο Μιχάλης να ρωτάει για να μάθει ή σε δουλειά να βρισκόμαστε; Ενοχλείται από τη λειτουργία του εργοστασίου ή από τον ιδιοκτήτη του, που τυγχάνει να είναι σύζυγος της αντιπεριφεριάρχισσας Τατιάνας Καλογιάννη; Φυσικά, την ευθύνη της λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου την έχει ο νέος Δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος, ο οποίος θα ασχοληθεί σοβαρά με τα του Δήμου του όταν ολοκληρώσει την εκλογή στην ΠΕΔ, για την οποία ένα πονοκέφαλο τον έβγαλε προχθές και δημόσια...

❁ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!..
Αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑίους δεν τους πιάνεις πουθενά. Όσο ανοίγει η δημοσκοπική «ψαλίδα» με τη Ν.Δ. κι όσο πιο κοντά είναι σ’ ένα ατύχημα εκλογών, τόσο περισσότερο αναδιπλώνονται όσον αφορά την κυβερνητική τους συμπεριφορά. Από την χωρίς άλλο κατάργηση του μνημονίου έχουν περιοριστεί στα κουρέματα και προχθές στα Γιάννενα ο οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Σταθάκης διέγνωσε την αποτυχία του μνημονίου, κάτι που βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού!

■ ΕΝΦΙΑ ΜΕΧΡΙ...  ΘΑΝΑΤΟΥ!
Πέθανε ενώ περίμενε στην ουρά να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ήταν η είδηση της ημέρας την περασμένη Τρίτη. Αυτός ο Έλληνας ήταν ο «τυχερός» της υπόθεσης, αφού δεν πρόκειται να ξανακάτσει σε ουρά, ούτε να πληρώσει, ούτε να πληρωθεί, ούτε θα ζει για να βλέπει την Ελλάδα που έρχεται να συναντηθεί με τον Αλέξη! Ένας άλλος... μισοτυχερός είναι Γιαννιώτης πολίτης που, ώσπου να φτάσει στον γκισέ να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, έπεσε ξερός χωρίς να εκπληρώσει την υποχρέωση, όπως είχε βάλει με το νου του. Τώρα εκείνος δίνει μάχη ζωής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ δεν βρίσκεται κανείς να δώσει λόγο σε κανέναν για το πώς έφτασαν οι Έλληνες σε σημείο να ξεψυχούν ή να δίνουν μάχη ζωής έξω από τις τράπεζες...

❖ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...
Ένας τουρίστας ανά Ηπειρώτη ήταν ο απολογισμός της φετεινής τουριστικής σοδειάς, όταν στην υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα ήταν πολλαπλάσιος. Ευτυχώς που ήλθαν και δύο λεωφορεία Εβραίων τον περασμένο Φλεβάρη και αύξησαν το τουριστικό προϊόν! Όσο για τους Τούρκους, κουραστήκαμε... ν’ ακούμε τα μπόινγκ να ανεβοκατεβαίνουν στο «γιοφύρι της Άρτας» που κάποιοι το έχουν ονομάσει Αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.