ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Τα «καλά» νέα έρχονται από τον Μ. Χρυσοχοΐδη (θυμείστε μου τι υπουργός είναι;) που θα βάλει διόδια κατά μήκος της Εγνατίας με το χιλιόμετρο! Θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που θα μπαίνεις στην Εγνατία, όπως γίνεται σήμερα με την Εθνική Οδό Αθήνα - Θεσ/νίκη, όπου περνάς καμιά 15αριά διόδια και πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά. Σε τελική ανάλυση, συμφέρει να ταξιδεύει κανείς με αεροπλάνο κι όχι με αυτοκίνητο, κάτι που το έχουν πάρει χαμπάρι κάποιες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού και σε πάνε και σε φέρνουν από Αθήνα - Θεσ/νίκη με 80 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν μόνο τα διόδια!

Η «ΜΑΡΜΙΤΑ»...
Πάλι για την «μαρμίτα» των εργολάβων ενδιαφέρθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης με την καθιέρωση διοδίων με το χιλιόμετρο που δεν θα έχει να κάνει σε τίποτα με το σημερινό κόστος. Δεν λέμε να μη πληρώσουμε αφού χρησιμοποιούμε τους σύγχρονους και ασφαλέστερους δρόμους, αλλά όχι να μας κόψουν και τα δρομολόγια και να μας... πάρουν και το τομάρι.

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...
Από το κούρεμα γουλί που θα έκανε στο χρέος ο ΣΥΡΙΖΑ όπως υπόσχονταν πριν από λίγο καιρό, τώρα έχουν φτάσει σ’ ένα απλό πάρσιμο των άκρων που πετούν για να μη τα πάρει η κόπιτσα! Το ότι θα γυρίσουμε στην εποχή των μαλλιάδων με τις γενιάδες μας το κρύβουν για να μας κάνουν έκπληξη, όταν έλθουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑίοι!

❁ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ...
Εκδηλώσεις συσπείρωσης και επανεκκίνησης είναι αυτές που γίνονται αυτό τον καιρό από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά. Η πρώτη εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο στο φυσικό χώρο όπου έγινε η ιδρυτική διακήρυξη (4/10/74) της Ν.Δ. από τον ιδρυτή της Κ. Καραμανλή και η δεύτερη θ’ ακολουθήσει το επόμενο Σάββατο στην Αθήνα.

■ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!
Προσπάθησε να μιλήσει στην ψυχή και ν’ αφυπνίσει δεξιές συνειδήσεις ο Α. Σαμαράς, επαναφέροντας στη μνήμη τους  ημέρες Καραμανλικής Ν.Δ. και την περίοδο που ο Εθνάρχης έβγαζε τη χώρα από εθνική κρίση και που αργότερα την έριχνε στα βαθιά της ΕΟΚ να κολυμπήσει, να σωθεί και να περάσει για 4 δεκαετίες ζωή και κότα!

❖ Η... ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ!
Οι εποχές άλλαξαν, όπως άλλαξαν και τα δεδομένα. Τώρα οι πολιτικοί κυκλοφορούν με μια... χειροβομβίδα στα χέρια, η οποία πάει από χέρι σε χέρι κι όπου σκάσει! «Το ήξερα ότι έπαιρνα την χειροβομβίδα, την κράτησα και την εξουδετέρωσα», είπε ο Α. Σαμαράς στη Χαλκιδική, μόνο που τα θραύσματα έχουν πάρει τους Έλληνες, έστω κι έτσι εξουδετερωμένη η χειροβομβίδα, αγαπητέ Αντώνη.

❁ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
«Τα καλύτερα έρχονται», ήταν η μεγάλη υπόσχεση του πρωθυπουργού. Να τα δούμε και να μη το πιστέψουμε και φυσικά, αν τα προκάνουμε, διότι οι συνέταιροι του ΠΑΣΟΚ παρεξηγήθηκαν που ο Σαμαράς τους έκλεψε τον δημοκρατικό μανδύα και τον φόρεσε στην συντηρητική παράταξη! Νααα ένα φετφά που έβγαλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάποιος Καρύδης, που παρέδωσε και μαθήματα δημοκρατικής έκφρασης στον Α. Σαμαρά.

■ ΤΟ «ΜΑΣΑΖ»...
Ψυχολογικό «μασάζ» λοιπόν προς τους Νεοδημοκράτες σε εκείνους που έμειναν και σε κείνους που έφυγαν από το «μαντρί», έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το επόμενο Σάββατο θα τους περάσει ακόμη ένα χέρι, μπας και τους «ξεκλειδώσει» από τα κεφαλοκλειδώματα και τα εγκεφαλικά που έχουν υποστεί...

❖ Ο ΚΛΗΡΟΣ...
Δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το σημερινό κατάντημα ο Α. Σαμαράς, ο οποίος όμως έχει κι εκείνος το δικό του μερίδιο ευθυνών. Απλά σ’ εκείνον έλαχε ο κλήρος της χειροβομβίδας, όπως ο ίδιος ομολόγησε. Το μόνο που δεν μπορεί να χρεώσει κανείς στον Α. Σαμαρά είναι το ότι δεν το παλεύει και μάλιστα έχοντας απέναντί του εντός κι εκτός συνόρων «δαιμόνους» με κάτι κέρατα νααα, με το συμπάθειο!

❁ ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ!..
Τρίβει τα χέρια της η αντιπολίτευση που ολοένα και πιο στενά μαρκάρει την κυβέρνηση σημαδεύοντας τα δίχτυα της. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη κι αυτό έχει φουντώσει τα μυαλά τους κι έχουν αρχίσει να αισθάνονται και να συμπεριφέρονται ως κυβερνητικοί παράγοντες με την αλλαζονεία να χτυπά... κόκκινο! Οι ΠΑΣΟΚοι παλιάς κοπής ξανακτυπούν την πίσω πόρτα της εξουσίας και ετοιμάζονται να μπουκάρουν για ένα ακόμη γύρο άλωσης της εξουσίας.
■ ΟΙ ΟΥΡΕΣ...
Και ο λαός στριμώχνεται στις τράπεζες σε ουρές να πληρώσει ΕΝΦΙΑ από φυλακή πρωίας! Ο λαός που κάποτε του τρύπαγαν τα μηνίγγια λέγοντάς του ότι είναι στην εξουσία, για να τον καταλήξουν να κάνει ουρές στην Εφορία να ακουμπήσει ό,τι έχει και δεν έχει. Ξύσε - ξύσε ξεπέρασε κι αυτό τον πάτο του καζανιού και όπου νάναι φτάνει στα έγκατα της γης ο νεοέλληνας για να βοηθήσει στο ξεχρέωμα της χώρας.

❖ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ...
Μπερδεμένα τα πράγματα στα Πανεπιστήμια της χώρας και μαζί μ’ αυτά και στο δικό μας όσον αφορά τις μετεγγραφές. Ενώ στις προτιμήσεις των φοιτητών ήταν το Πανεπιστήμιό μας, εν τούτοις, εκατοντάδες από τα «πρωτάκια» θέλουν να κάνουν μετεγγραφές και να πάνε κοντά στις οικογένειές τους λόγω της οικονομικής ένδοιας. Προσπαθούν οι Πρυτάνεις να ικανοποιήσουν πολλά αιτήματα αλλά δεν μπορούν να ξεγυμνωθούν από φοιτητές. Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας τα έχει κάνει μαντάρα, αφού κάποιους σχεδιασμούς τους έχει κάνει στο πόδι.

❁ ΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ...
Ήρωες και ηρωίδες το έπαιζαν κάποια στελέχη της Ν.Δ. που ταξίδεψαν μέχρι τη Χαλκιδική στα 40χρονα της Ν.Δ. Για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους εκεί τράβηξαν και αναμνηστικές, που τις δημοσίευσαν για να μπουν στο μάτι των υπολοίπων που προτίμησαν να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου είδους λαϊκισμούς. Το χειρότερο δε είναι οι λεζάντες που οι ίδιοι έβαλαν στις φωτογραφίες που ήταν για γέλια και για κλάματα, οι οποίες δείχνουν ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι καιρός περνάει και φυσικά τι φουρτούνες τους περιμένουν.

■ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΗ!
Στον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άλλα φώτα ο άλλοτε κραταιός «φωτιστής» του Καραμανλή κ. Λούλης! Εκείνος ντε που είχε βάλει στο μυαλό του Καραμανλή την επανίδρυση του κράτους και που γι’ αυτόν το 2000 η Ν.Δ. ήταν ένα γηρασμένο κόμμα! Να δείτε τι φίδια κολοβά έχει εκθρέψει στον κόρφο της η παράταξη αυτά τα 40 χρόνια της ζωής της!

❖ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ...
Είναι φυσιολογικό να θέλουν και οι παρατάξεις οι αυτοδιοικητικές να εκλέξουν δικό τους συνδικαλιστικό όργανο ανάλογα με την πολιτική τους «συγγένεια». Το αφύσικο είναι ο τρόπος και οι μεθοδεύσεις που γίνονται από ανίδεους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν απλά να πουλήσουν κομματική εκδούλευση για προσωπικούς λόγους.

❁ ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!..
Το έχω ξαναγράψει ότι μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι την βλέπουν ηγεμονικά την υπόθεση «αυτοδιοίκηση» και μάλιστα εκείνοι που έχουν κρατηθεί έξω από την εκλογική διαδικασία με το πρόσχημα της αυτοδιαχείρισης, που όμως στην ουσία έχει να κάνει με ανήμπορα και ανίκανα ανθρωπάκια να μοιράσουν δύο γομαριών άχυρο!

■ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Για την ΠΕΔ κυρίως ο λόγος και τις εκλογές που θα γίνουν σε δέκα μέρες και που έχει σηκωθεί τόσος κουρνιαχτός για τον οποίο δεν βλέπω τον μεγάλο λόγο. Όλοι οι αιρετοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους διορισμένους τι πρέπει να κάνουν και πώς θα το κάνουν. Τα υπόλοιπα που ακούγονται και λέγονται έχουν να κάνουν με την αδυναμία ορισμένων «ταγών» που έχουν χάσει το μέτρο, την σοβαρότητα και δεν γνωρίζουν σε τι καιρούς ζούμε.

❖ Η ΤΑΚΤΙΚΗ...
Η τακτική που ακολουθούσαν οι κομμουνιστές μετά το 1942 που οργάνωναν ομάδες στα χωριά για να τους έχουν του χεριού τους την κατάλληλη στιγμή, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εν έτει 2014.

❁ ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ...
Γύριζαν τότε οι ινστρούχτορες κομμουνιστές στα χωριά μάζευαν τον κόσμο στην πλατεία και, αφού τους μιλούσαν για δημοκρατία (;) και ελευθερία (;), τους έβαζαν στην διαδικασία της εκλογής του αντάρτη καπετάν Γέρακα! Άλλη επιλογή δεν είχαν παρά μόνο του δικού τους ανθρώπου, ντενεκέ ή μη, δεν είχε σημασία, αρκεί να είχε βάψει τα χέρια του στο αίμα...

■ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...
Κάθε τέτοια πράξη στην σημερινή εποχή νομίζω ότι ούτε καν έπρεπε να την σκεφτούν οι εγκάθετοι ινστρούχτορες που, ενώ έχουν επιλέξει τον αρχηγό στην ΠΕΔ, κάνουν λόγο για πλέρια δημοκρατική διαδικασία. Μάλιστα, έβαλαν στη βάσανο της προβολής τον «εκλεκτό» μέσω ενημέρωσης και περισσότερο τον εξέθεσαν τον άνθρωπο απ’ όσο τον προέβαλαν.

❖ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!..
Με τον τρόπο λοιπόν που χειρίζεται την κατάσταση η κ. Ευταξά κι ενώ φαίνεται ότι μπορεί ο χώρος της φιλελεύθερης παράταξης να εκλέξει διοίκηση της ΠΕΔ, εν τούτοις, έχουν φτάσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε αδιέξοδα.

❁ ΘΑ ΒΡΟΥΝ  ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!
Ας αφήσουν λοιπόν τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης οι διορισμένοι και να είναι σίγουροι πως θα βρουν το δρόμο τους χωρίς παρεμβάσεις έξωθεν. Μεγάλα παιδιά, σοβαρά παιδιά και κορίτσια και προ πάντων υπεύθυνα άτομα είναι όλοι όσοι έχουν εκλεγεί και δεν χρειάζονται ηγεμόνες στην άσκηση και του παραταξιακού καθήκοντος. Αλλιώς, ας κάτσουν να μετρήσουν τον πόνο, τον καϋμό και τις μέρες της ηγεμονίας τους.

■ ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ!
Η Κωνσταντοπούλου παντρεύτηκε, η Ραχήλ αρρώστησε κι οσονούπω οδειγείται ως πρόβατον επί σφαγής δια χειρών Καμμένου και ποιος θα ανέβει τώρα στα κάγκελα της ΕΡΤ; Τι θα κάνουμε τελικά χωρίς «βαρβάρους»;

❖ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ...
Νάτον και τον Τζιτζικώστα από την Θεσσαλονίκη που απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού για να βρει η χώρα το δρόμο της! Ποιος; Ο κανακάρης που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και κάτι έχει πάρει τ’ αυτί του για μια λέξη που λέγεται «μεροκάματο», το οποίο όμως γι’ αυτόν είναι πολυτέλεια όταν για εκατομμύρια Ελλήνων είναι ζητούμενο. Επιστρέφει έτσι τα «δανεικά» στον Σαμαρά και στη Ν.Δ. που τον έκαναν μάγκα Περιφερειάρχη στην Μακεδονία.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.