ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΑΒΟΛΗ…
Αναβολή κι όχι διαγραφή των χρεών τους πήραν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου, για την κατηγορία σύστασης καρτέλ, όπως είχαν παραπεμφθεί. Η οριστική διαγραφή ή πληρωμή θα αποφασιστεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια όπου έχει οδηγηθεί η απόφαση. Ως τότε κι εμείς θα έχουμε να τρώμε φτηνό φρέσκο κοτόπουλο Ηπείρου κι όχι εισαγόμενο μισό σάπιο, όπως είναι η Ευρωπαϊκή οδηγία.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!
Είναι απορίας άξιον ότι από το «καρτέλ» των προστίμων απουσιάζει συγκεκριμένη πτηνοτροφική επιχείρηση πέριξ της Αττικής που, ενώ συμμετείχε στη διαβούλευση καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής, εν τούτοις δεν συμμετέχει στο πρόστιμο! Αυτή την απορία εκφράζει όλος ο υπόλοιπος πτηνοτροφικός επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και αφήνει υπονοούμενα για «καρφιά» εκ των έσω.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Για την αναστήλωση των οικιών των αδελφών Ζάππα στο Λάμποβο της Β. Ηπείρου ενδιαφέρθηκε ο Κ. Τασούλας ως Υπουργός Πολιτισμού και ως ευπατρίδης και υποσχέθηκε να βάλει πλάτη! Μάλιστα, ζήτησε και την βοήθεια του Υπουργού Εξωτερικών Β. Βενιζέλου γι’ αυτό το ζήτημα. Τώρα σώθηκε, λέμε εμείς…

❁ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΝΤΙ…
Επιχείρηση κόκκινο γάντι! Το είδαμε κι αυτό προχθές στην Πλατεία Συντάγματος όπου η γνωστή αοιδός Χαρούλα Αλεξίου κρατούσε με κόκκινο γάντι το μικρόφωνο και τραγουδούσε συμπαριστάμενη στις απολυμένες καθαρίστριες που εδώ κι ένα χρόνο παλεύουν για την αποκατάστασή τους.

■ ΑΤΥΧΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ…
Το θέαμα και το ακρόαμα δεν ήταν το καλύτερο και για την άλλοτε κραταιά λαϊκή τραγουδίστρια προερχόμενη από το Πυργί Θήβας. Κάτι ανάλογο και για την ατυχή έμπνευση επικοινωνίας των πραγματικά αγωνιστριών καθαριστριών που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και να μην το βρίσκουν σε τελική ανάλυση…

❖ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ!
Αγωνίστριες χωρίς εισόδημα οι καθαρίστριες, λαϊκή αγωνίστρια και η Χαρούλα με φορολογική δήλωση που εγγίζει τα… όρια της εξαθλίωσης. Μόνο 6.000 το ετήσιο εισόδημά της και όπου νάναι θα την δούμε στα… φανάρια να επαιτεί για να πάρει μια φρατζόλα ψωμί να χορτάσει την πείνα της!

❁ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!
Είμαστε όλες καθαρίστριες, δήλωσε η Χαρούλα και δεν άκουσε τις άμοιρες γυναίκες να της απαντούν, «είμαστε όλες για τα πανηγύρια»! Τουλάχιστον, σ’ αυτή τη φάση σεβάστηκαν τον αγώνα τους και δεν πρόδωσαν το επάγγελμά τους.

■ Η ΚΥΡΑ-ΣΟΦΙΑ
Το πιο τρομερό όμως είναι αυτό που είπε, αν είπε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Όλες είμαστε καθαρίστριες και δεν δουλεύουμε όλες στο Δημόσιο, φέρεται να είπε η κυρα-Σοφία κι έγινε… της Σοφίας το κάγκελο!

❖ Η ΣΙΤΙΣΗ…
«Τι λες κυρά μου, αν είσαι καθαρίστρια δικαίωμά σου, αλλά σιτίζεσαι από το κράτος κι αυτό είναι το βέβαιο», της απάντησαν! Εμείς όμως είχαμε την εντύπωση πως ο Α. Σαμαράς την διόρισε εκπρόσωπο της κυβέρνησης ως βουλευτίνα για να βγάλει την επικοινωνιακή λάντζα κι όχι ως καθαρίστρια υπουργικών κτιρίων! Τόσο βρώμικη τελικά είναι αυτή η πολιτική που επιστρατεύτηκε όλη η… σοφία της Σοφίας για να την καθαρίσει!

❁ ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ…
Δεν φτάνουν όλα όσα υφίστανται οι Έλληνες αυτόν τον καιρό, έρχονται από πάνω οι ανοησίες που πετάνε οι επιτετραμμένοι της συγκυβέρνησης και τους κάνουν… Τούρκους. Άμα δεν έχεις κάτι σοβαρό και υπεύθυνο να πεις, κυρά μου, βούλωσέ το γιατί έχουμε να πληρώσουμε και φόρους, μέρες πούρχονται…

■ ΟΙ ΦΟΡΟΙ…
Είπα φόρους και μούρθε στο νου τι έχει να γίνει μέχρι το Δεκέμβριο. Φόρος εισοδήματος, φόρος ακινήτων, φόρος πολυτελείας, φόρος επιτηδεύματος, τέλη αυτοκινήτου, ασφάλεια αυτοκινήτου… Δοξάζω το Θεό που είμαι φτωχός!

❖ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;
Από χθες οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, από τις τρεις που είναι υποχρεωμένοι μέχρι τέλους του έτους! Πώς όμως να γίνει αυτό όταν το βαλάντιο είναι ισχνόν έως ανύπαρκτον; Όλοι θα περιμένουν την ρύθμιση των εκατό δόσεων όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα το παλαίψει με την Τρόικα. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου!

❁ ΟΙ ΦΕΤΦΑΔΕΣ…
Στα Παρίσια θα συνεδριάζουν πλέον οι Τροϊκανοί κι από κει θα μας στέλνουν τους φετφάδες τους. Μια ψιλοχαρά την διακρίνω στην κυβέρνηση που σιγά – σιγά απαλάσσεται από δυνάστες – πιστωτές! Εμείς όμως πώς θα ζήσουμε χωρίς «βαρβάρους»; Και τους είχαμε συνηθίσει τους άτιμους…

■ ΑΧΑΜΝΑ!..
Εντάξει, να τα βάλουμε με την συγκυβέρνηση που πιέζει πρόσωπα και καταστάσεις για να είναι εντάξει προς τους δυνάστες – δανειστές. Και καλά κάνουμε και τα βάζουμε μαζί της, γιατί αυτή είναι η εξουσία κι έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, όπως απάντησε η Ντόρα όταν της ανακοίνωσε τα μαντάτα ο Αντώνης για τον διορισμό του Δημήτρη στο Επιτροπάτο της Ε.Ε. Όμως, η εναλλακτική λύση ποια είναι; Ο Τσίπρας που αρκείται εκεί στο 25%, διότι του ήλθε… αχαμνά που έφτασε τέτοια ποσοστά το ΝεοΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να το διαχειριστεί;

❖ ΑΕΡΓΟΣ!
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η άλλη λύση όπως γίνονταν μέχρι τώρα με τις αντιπολιτεύσεις, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σ’ ολόκληρο τον κόσμο όπου λειτουργούν δημοκρατικά καθεστώτα. Το ότι το παιδί δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και δεν είχε ποτέ αφεντικά στο κεφάλι του φτάνει να τον καθιστά ακίνδυνο για την σημερινή Ελλάδα. Δεν διαφέρει ο Αλέξης από τους Φωτοπουλαίους και τους άλλους παλαιοπασόκους που μετανάστευσαν στο κόμμα του πουλώντας αριστερισμό, έχοντας στις τράπεζες εκατομμύρια καταθέσεων από τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις, όπως ισχυρίστηκε ένας πρώην τραπεζικός!

❁ Η ΑΤΥΧΙΑ…
Άτυχο τελικά το τρίχρονο αγοράκι από τα Σύβοτα. Η εγχείριση για την συγκόλληση του χεριού του δεν είχε τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα κι έτσι οι γιατροί αποφάσισαν τον ακρωτηριασμό του για να του σώσουν τη ζωή. Κρατούμε την προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του «Χατζηκώστα», αφήνοντας κατά μέρος τις πομφόλυγες ορισμένων εξωιατρικών παραγόντων που βρήκαν ευκαιρία για μια «περατζάδα» από την δημοσιότητα. Εκτός από το κουράγιο στον μπόμπιρα, κουράγιο στους γονείς και στην έρμη τη γιαγιά που θα φέρει σ’ όλη της την επόμενη ζωή το βάρος του τραυματισμού του μικρού.

■ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ…
Έγραφα παραπάνω γιατί ο Τσίπρας δεν «φορτώνει» σαν αντιπολίτευση έτσι ώστε να διεκδικεί με αξιώσεις να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός ο ίδιος και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα ο άνθρωπος έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν ομάδα διαμαρτυρίας κι όχι σαν υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

❖ ΕΣΚΑΣΕ!..
Έσκασε χθες το πρωί η είδηση χρεοκοπίας της Αργεντινής που ήταν το μοντέλο – πρότυπο του Αλέξη Τσίπρα και γίνεται ένας γενικός χαμός. Τι να πει και πώς να δικαιολογηθεί τώρα ο Αλέξης που του γύρισε ανάποδα η επιλογή – πρότυπο και πώς θ’ αντικρύσει τον Άδωνη Γεωργιάδη που εδώ και πολύ καιρό έχει βγει στα κάγκελα καταγγέλοντας τις προτιμήσεις των Συριζαίων;

❁ ΠΕΝΗΝΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Πενήντα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που λειτούργησε η Χωματερή Δουρούτης. Τότε ήταν εκτός της πόλεως των Ιωαννίνων και εκτός της Πανεπιστημιούπολης. Έκτοτε, έγιναν αγώνες επί αγώνων για την απομάκρυνσή της αλλά… στον τόπο τα βιολιά! Με την οριστικοποίηση της θέσης για την δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ελληνικό κάτι άρχισε να κινείται και η Χωματερή Δουρούτης να μπαίνει σε άλλη φάση λειτουργίας.

■ Η ΜΕΛΕΤΗ…
Το 2006 ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μπιζανίου έφτιαξαν μία μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, την δημοπράτησαν κι έκτοτε και μετ’ εμποδίων φτάσαμε στο σήμερα όπου άρχισε η αποκατάσταση κι αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του. Το πότε θα ολοκληρωθεί θα αναμείνουμε να το ζήσουμε. Αφού ξεκίνησε κάποτε θα ολοκληρωθεί, εκτός κι αν κάτι άλλο έχει ξεχαστεί να συμπεριληφθεί στη μελέτη.

❖ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ…
Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τριάντα τρεις βουλευτές της Ν.Δ. αλλά κι άλλων κομμάτων ζητούν από την κυβέρνηση φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάμεσα στους 33 της Ν.Δ. δεν διακρίναμε ούτε έναν Ηπειρώτη! Προφανώς η Ήπειρος έγινε χώρα Αφρικανική όσον αφορά τον καιρό, οπότε δεν έχει ανάγκη φθηνού πετρελαίου για τον χειμώνα.

 Ο τολμηρός

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.