ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!
Γ. Λεοντάρης, Γ. Καψάλης και Ι. Λαγαρής είναι οι τρεις που εξελέγησαν από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας για την διεκδίκηση της θέσης του Πρύτανη στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...
Δύο «εκπλήξεις» είχε αυτή η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Πρύτανη. Η πρώτη ήταν το «κόψιμο» του καθηγητή Κώστα Πέτσιου που έχει δώσει τεράστια δείγματα πανεπιστημιακής δουλειάς και η άλλη έκπληξη ήταν η πρωτιά στην επιλογή από το συμβούλιο του καθηγητή Φυσικής Γ. Λεοντάρη.

ΟΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ...
Οι Καψάλης - Λαγαρής είναι εν ενεργεία αντιπρυτάνεις και θα έλεγε κανείς ότι ένα προβάδισμα θα το είχαν, κάτι που τελικά έγινε. Ο Γ. Λεοντάρης όμως, που, όπως είπαμε, ήταν «έκπληξη», πρέπει να εντυπωσίασε πρώτα με το πλούσιο βιογραφικό του και ύστερα με τις θέσεις που θα κατέθεσε σχετικά με το πώς θα κυβερνηθεί αυτό το «καράβι» που λέγεται Πανεπιστήμιο, το οποίο τόσες φουρτούνες περνάει τα τελευταία χρόνια, όπως κι ολόκληρη η παιδεία...

ΤΟ...ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!
Η είδηση θέλει κάποιον επαρχιακό ψυχίατρο μέσα σε δύο μέρες να έχει καταφέρει να εξαντλήσει το πλαφόν των 200 επισκέψεων, με αποτέλεσμα να έχει μπει στο στόχαστρο έρευνας αρμοδίων υπηρεσιών! Τελικά, είμαστε πράγματι ένα απέραντο... Φρενο­κο­μείο, όπως είχε πει ο Εθνάρχης;

❁ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
Λίγα λόγια και πολλή δουλειά ζήτησε από τους νέους και παλιούς του υπουργούς ο Α. Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση υπό την νέα σύνθεση. Λες όμως και τους είπε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο, σαν λυσσασμένοι έκαναν ορισμένοι λες και είχαν καιρό να βγουν στα κανάλια. Τινές εκ των οποίων στο μεταξύ μπήκαν στην Κυβέρνηση από τα... τηλεπαράθυρα!

■ ...ΚΑΙ ΠΑΝΕΣ!!!
Ο γνωστός Γεράσιμος Γιακουμάκος που κάτι υπουργός έγινε, άρχισε να μοιράζει τηλεοπτικά ψωμί, λάδι και πάνες για μικρά παιδιά! «Όπως σας το λέω και να το μεταφέρετε στο λαό», παρακάλεσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μάκης και ως ήταν φυσικό, δεν του χάλασαν χατήρι.

❖ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ...
Λίγο παρακάτω ο Αργύρης Ντινόπουλος νάτος να σηκώνει τα μανίκια για δουλειά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι την Τατιάνα έφτασε ο αθεόφοβος προσφέροντας με λόγια συμπάθειας βοήθεια σ’ ένα 12χρονο αγόρι που μαχαιρώθηκε πριν από λίγο καιρό!
❁ Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Συμπαθάτε με, φίλοι μου, που γίνομαι ενοχλητικός προς την Εξουσία, αλλά η κριτική ασκείται, όχι μόνο σε όσους παράγουν ή όχι έργο, αλλά και σ’ εκείνους που έχουν την πρόθεση. Τουλάχιστον οι νεοδιορισθέντες έχουν καλές προθέσεις κι αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο...
■ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ...
Στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να τους κάνει όλους υπουργούς αλλά δεν φτάνουν οι θέσεις! Γι’ αυτή την θητεία οι αξιοποιήεις τελείωσαν, όπως λένε και οι ειδικοί, ενώ σε όσους δεν πρόκαναν να πάρουν θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, λέγεται ότι θα τους χορηγηθεί... επίδομα ειδικής πούδρας να μην «συγκαίγονται» από την προθέρμανση που είχαν κάνει για κυβερνητικά αξιώματα και σε κάποιους άλλους θα μοιρασθούν μαντήλια για να σκουπίζουν τα δάκρυα από το κλάμα!

❖ ΠΡΟΣΟΧΗ!..
Ας προσέξουν όμως κάποιοι που έμειναν εκτός νυμφώνος τι λένε και πώς συμπεριφέρονται για το κόψιμό τους από την Κυβέρνηση. Μια τακτική είναι να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό δημόσια για την μη υπουργοποίησή τους. Η άλλη είναι να μαζέψουν το νου τους και να περιμένουν στο διηνεκές κι αν κάτσει, έκατσε! Με όλα τ’ άλλα που διαδίδουν το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μάθουν πιο πολλοί την πίκρα και τον πόνο από την «άτιμη» συμπεριφορά του πρωθυπουργού, που μέχρι προχθές ήταν ο Θεός και το κολλητάρι τους! Και το τρίτο είναι να μην παραμυθιάζουν κόσμο που βάζει με το νου του οφίκια...

❁ ΤΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ...
Είπαμε όμως ότι κανένας καλός δεν χάνεται κι έτσι έγινε με τον Άδωνι Γεωργιάδη που βρήκε το δικό του «γενόσημο» και με την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου φάνηκε να θεραπεύεται μετά το πρόσφατο «ατύχημα»!

■ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!..
Για το μόνο που δεν τον φοβάμαι τον Άδωνι είναι ότι δεν θα μείνει άνεργος και ότι δεν ψάχνει για θέση αποκατάστασή του. Ο άνθρωπος ό,τι έκανε το έκανε με την δουλειά του, για την οποία επικρίθηκε ακόμη κι από τον ΣΥΡΙΖΑ που προτιμούσε τα συνδικαλιστικά κοπρόσκυλα του ΠΑΣΟΚ από έναν ταπεινό βιβλιοπώλη που κατάφερε να κάνει το χόμπι επάγγελμα και να φτάσει μέχρι τα υπουργικά έδρανα.
❖ ΚΙΜΩΝ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ!
Θυμάμαι έναν σφόδρα πολέμιο της ακρίβειας επί εποχής Σημίτη που γύριζε τις λαϊκές και «μείωνε» τις τιμές ακολουθούμενος από κάμερες. Θυμάμαι μάλιστα και την συνάντηση με μια γριούλα που πουλούσε κάποια πλεκτά, τα οποία, κατά τον πολέμιο Κίμωνα Κουλούρη, τα έπλεκε όταν ήταν στην Μακρόνησο όπου την είχε στείλει η κακιά Δεξιά της εποχής εκείνης. Μόνο που βγήκε η γριά και τα έκανε... μαντάρα με τις π.....ριες που έλεγε ο Κίμωνας για φυλακίσεις και ξερονήσια, λέγοντας ότι το εμπόρευμα ήταν κινέζικο και απλά η γριά έβγαζε το μεροκάματο για να ζήσει και να χορτάσει την πείνα της!

❁ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ!
Βάσει καταλληλότητας και ικανότητας διόρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός. Είναι η πραγματικότητα και η μεγάλη αλήθεια που την είπε και η κ. Α. Ασημακόπουλου, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. σε συνέντευξή της σε Αθηναϊκά ΜΜΕ. Δηλαδή, κατά την δική μας κρίση, όσοι έμειναν απ’ έξω εμετρήθηκαν και βρέθηκαν λειψοί; Να μια απορία που θα μας βασανίζει μέχρι τον επόμενο  ανασχηματισμό. Κατά τ’ άλλα, συμφωνώ απόλυτα με όσα λέγονται και γράφονται για την υπουργοποίηση της κ. Ασημακοπούλου, η οποία  πράγματι είναι πιο χρήσιμη στο σημερινό της πόστο παρά σ’ ένα υφυπουργείο και το απέδειξε έμπρακτα όλο το διάστημα που βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση, η οποία ήταν και προσωπική επιλογή του Α. Σαμαρά.

❁ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ!
Πνίγονται σε μια κουταλιά νερό κάποιοι πολιτικοί μας, που ορισμένες φορές ούτε στ’ αυτονόητα δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν. Είδαν την πρώτη χρονιά ότι τα έσοδα από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα όχι μόνο δεν ανέβηκαν αλλά μειώθηκαν κατά 60%, ο κόσμος τουρτούριζε και η Ελλάδα επέστρεψε στην αιθαλομίχλη, αφανίζοντας ολόκληρα δάση. Μόλις τώρα όμως και μετά την απομάκρυνση του διδύμου Στουρνάρα - Θεοχάρη αρχίζουν να στρέφονται προς πιο φθηνό πετρέλαιο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Να δούμε, θα κρατήσουν την σκέψη τους μέχρι τον Οκτώβριο ή θα συνεχίσουν να... καταπολεμούν το λαθρεμπόριο όπως μας φουμάριζαν τα προηγούμενα χρόνια!

■ Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ...
Σε αποσύνθεση οδηγείται το Κολυμβητήριο της πόλης μας, το οποίο ελλείψει χρημάτων δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις πλέον ανάγκες, ούτε αυτές οι «εταιρείες» - σωματεία που έχουν αναλάβει την κολυμβητική εκγύμναση των νέων μας, μπορούν να κάνουν κάτι, διότι προσπαθούν να διασωθούν οι ίδιες βγάζοντας από... την μυίγα ξύγκι. Κάποιες μάλιστα, στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος, φορτώνουν σε δασκάλους τόσα παιδιά που είναι αδύνατο να τα παρακολουθήσουν, ενώ ανά πάσα στιγμή οι πάσης φύσεως κίνδυνοι παραμονεύουν.

❖ ΦΡΑΓΜΟΣ!..
Ας αναλάβει λοιπόν κάποιος την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και ας βάλει φραγμό σε κάθε είδους αυθαιρεσία. Ενώ π.χ. οι αναρτημένες πινακίδες προειδοποιούν για μη χρήση διαφόρων σαμπουάν που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, άρα η χρησιμοποίηση του διατειθέμενου από το Κολυμβητήριο σαμπουάν επιβάλλεται, εν τούτοις, αυτό εδώ και πολύ καιρό είναι ανύπαρκτο, ούτε ένα ντουζ αξίας 5 ευρώ δεν αντικαθίσταται εδώ και μήνες, χωρίς να δίνει κανένας σημασία.

❁ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...
Θα μου πείτε, όλα τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες και πολυτέλεια σε τέτοιους καιρούς. Ο διάβολος όμως πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες κι όταν έρχεται η στιγμή τότε μιλάμε για... κακιά ώρα! Αυτό πρέπει ν’ αποφύγουμε και γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις. Τον λόγο τον έχει ο νέος υπουργός Πολιτισμού, ο Γιαννιώτης Κ. Τασούλας, στου οποίου την αρμοδιότητα είναι και ο αθλητισμός που από μόνος του είναι και πολιτισμός...

■ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ!..
Επιστολή διαμαρτυρίας και προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Β. Μπολάνος για την συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης απέναντι στους Χιμαριώτες, τους οποίους διαιρεί διοικητικά κατά το δοκούν. Έστω κι αργά, είναι δίκαια η διαμαρτυρία ενάντια στην Αλβανική Κυβέρνηση, την οποία όμως ο κ. Μπολάνος με τον νυν πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Ντούλες και την υπόλοιπη παρέα τους έκαναν το παν για να εκλέξουν. Εμείς που τους ασκούσαμε κριτική, τότε είχαμε γίνει το «κόκκινο πανί» για κάποιους «κύκλους», πολιτικούς και θρησκευτικούς.

❖ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΒΡΕΕΕ!
Θέλουν να γίνουν και μέλη της Ε.Ε. οι Αλβανοί με τέτοια συμπεριφορά απέναντι στη μειονότητα. Να πει το «ναι» και η Ελλάδα σε μια τέτοια χώρα όπου τα μεγάλα εισοδήματά της προέρχονται από την παραγωγή χασίς, με το Λαζαράτι να είναι στην πρώτη γραμμή! θα την πατάξουν την χασισοκαλλιέργεια, λένε κάθε χρόνο, χωρίς όμως να έχει τα κότσια καμία κυβέρνηση να «ξεριζώσει» αυτή την κατάρα που κατά χιλιάδες κιλά βρίσκει αγορά στην χώρα μας.

❁ ΑΜΑΝ ΠΙΑ!..
Αμάν, ωρέ παιδιά, λάτρεις της θεάς του ποδοσφαίρου! Ας χαμηλώσουν οι τόνοι της κριτικής - αποδοκιμασίας της Εθνικής Ελλάδος που έχασε από την Κολομβία. Το ότι έφτασε να παίξει με τους καλύτερους του κόσμου δεν θα εκτιμηθεί από όλους εμάς που τώρα τους ρίχνουμε στην πυρά συλλήβδην!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.