Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ!..

Έκπληκτος άκουσα προ ημερών τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος, όντας υπεύθυνος υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ ρυπάνθηκε ολόκληρος ο Σαρωνικός κι εκείνος, όχι μόνο δεν κουνήθηκε από τη θέση του αλλά ούτε μία συγγνώμη δεν ζήτησε, να δηλώνει θρασύτατα ότι... το μόνο εύκολο σε μία μεγάλη πυρκαϊά είναι το να μην υπάρξουν νεκροί!

Σύμφωνα με την λογική του λοιπόν, το «δύσκολο» είναι να καούν 103 υγιέστατοι άνθρωποι και στο τέλος της πυρκαϊάς, όταν πλέον δεν υπήρχε ούτε «τσάκνο» να καεί. 

Ο Πρωθυπουργός, ενώπιον όλων των υπευθύνων ρωτούσε με αφέλεια: τι ώρα θα σηκωθούν αύριο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα; Αλήθεια κανένας δεν γνώριζε ότι η εκατόμβη ήδη στοιβάζονταν στους... ειδικούς σάκκους, ενώ οι υπόλοιποι, που κατόρθωσαν να φτάσουν στην θάλασσα ανέμεναν μάταια να σωθούν από κάποιον «εθελοντή» φιλάνθρωπο;

Όλος αυτός ο... συρφετός σήμερα αναμένει με αγωνία να ξανακυβερνήσει! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα τόσο «εύκολα», όπως η διάσωση ανθρώπων σε μία μεγάλη πυρκαϊά! 

Εδώ δεν πρόκειται απλά περί μίας απλής... αλλαγής βάρδιας. Εδώ πρόκειται να γίνουν προηγουμένως ελεύθερες εκλογές και είναι πασίγνωστη η σοφή αρχαία ρήση: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται περί ενός μόνου ανδρός μη σοφού, όπως ο προμνησθείς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αλλά περί ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος εμπεριέχει την σοφία με βάση την οποία αποφεύγεται η επανάληψη τραγικών λαθών. 

ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!..

Φαίνεται όμως ότι η αγωνία του... αρχηγού αυτής της αγωνιωδώς αναμένουσας ομάδας στην γνώση του ότι τόσο άδοξα θα εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό μετά τις επερχόμενες στην ώρα τους εκλογές, παρέσυρε και τους υπόλοιπους οι οποίοι συναγωνίζονται σε «μπαρούφες»! 

Μπαρούφες, άλλοτε τραγικές, όπως η παρομοίωση της υπουργού Παιδείας με την υπόδικη για συρροή παιδοκτονιών Πισπιρίγκου και άλλοτε αφελείς, όπως η δήλωση του κ. Τσίπρα μετά την σαφή θέση της Γερμανίδας υπουργού των Εξωτερικών κας Αναλένας Μπέρμποκ τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Άγκυρα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και τα νησιά του. Θέση η οποία έκανε τον Τούρκο υπουργό των εξωτερικών... Τουρκότερο. 

Και αντί ο κ. Τσίπρας να σιωπήσει απλά, εάν ήθελε να κάνει αντιπολίτευση, εκείνος θέλησε να κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη για όσα πράττει η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας. 

Τόση αφέλεια, δηλαδή, η οποία φτάνει να δίνει όπλα στην Τουρκία νομίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και πολιτικοί όχι και τόσο σκληροί όπως ο κ. Μητσοτάκης με τους οποίους οι Τούρκοι να μπορούν να διαπραγματευτούν τα πάντα, όπως συνέβη με την συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα συγκυβερνώντας με τον μεγαλύτερο αντίθετό της. 

Γιατί λοιπόν να μην ρίξει και ο κ. Ερντογάν την δική του μπαρούφα; Μη ψηφίζετε Μητσοτάκη, αλλά Τσίπρα; 

Ήταν τόσο σαφής αυτή η αναφορά του κ. Ερντογάν, ώστε θα έπρεπε με σαφήνεια να δηλώσει ότι οι εκλογές αφορούν στον ελληνικό λαό και όχι στον κ. Ερντογάν. Αναγκάσθηκε βέβαια και πάλι ο... «ανίκανος» Κ. Μητσοτάκης να του υπενθυμίσει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού του.

Γι - Πας