Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο κ. ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΚΑΙ Ο… ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ!..

Μόνο ένα… «ραμολί» με προχωρημένο Alzheimer θα υιοθετούσε, πηγαίνοντας στα γραφεία του κόμματός του, έναν… κορνιζαρισμένο «απίθανο χάρτη», που κάποια αγράμματα φανατισμένα μειράκια του… χάρισαν για να τον κάνουν να… γελάσει το χειλάκι του!

Θα έλεγε κάποιος ότι απλά πρόκειται για κάποιον… «σωσία» του κ. Μπαχτσελί, κι όμως πρόκειται για τον ίδιο προσωπικά τον συγκυβερνήτη της Τουρκίας, χωρίς να διαψευστεί απολύτως τίποτε. Βλέπει κάποιος σε αυτόν τον… «χάρτη», ο οποίος «Τουρκεύει» όχι μόνο το μισό Αιγαίο Πέλαγος, που αποτελεί διακαή πόθο όλων των Τούρκων πολιτικών, αλλά περιλαμβάνει πολύ σπουδαία και πυκνοκατοικημένα από ακραιφνή ελληνικό πληθυσμό νησιά, όπως η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως με αποκορύφωμα την… μεγίστη Κρήτη, χωρίς φυσικά με την αναφορά των παραπάνω σπουδαίων νησιών να θέλω να υποτιμήσω τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει ο ανεκδιήγητος αυτός χάρτης!

Δεν υπάρχει κάποιος εκεί στην Τουρκία να συμμαζέψει το… έρκος των οδόντων των σύγχρονων πολιτικών της Τουρκίας λέγοντάς τους ότι πριν πουν την οποιαδήποτε «κοτσάνα» θα πρέπει πρώτα να βάλουν μπροστά την λογική και να μάθουν πώς λειτουργούν τα προηγμένα κράτη; Τι θα πει το ότι το κακό αρχίζει από αυτόν που κυβερνά. Αυτός από την στιγμή που έγινε εκείνο το περίφημο πραξικόπημα σε βάρος του έχει «ξεσαλώσει» τελείως! Ξέφυγε ο άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν με διάφορα τερτίπια πήρε όλες τις εξουσίες με τρόπο που σε πολύ λίγες χώρες συμβαίνει. Ύστερα άρχισε τις φυλακίσεις παντός αντιφρονούντος ή ακόμα και… υπόπτου προς… αντιφρόνηση, έχτισε παλάτια και συγκέντρωσε τόσο χρήμα που μόνο οι σουλτάνοι διέθεταν, συμπεριφέρεται δε σαν… «λαλημένος».

Κι αυτό είναι επικίνδυνο, επειδή υποχρεώνει και άλλους να συμπεριφέρονται σαν «λαλημένοι». Πόσο μάλλον το απίθανο γεροντάκι που προαναφέρθηκε να κρατά έναν… λαλημένο «χάρτη» χαμογελώντας.

Ποιος άραγε λογικός θα τους ξυπνήσει όλους αυτούς από τον λήθαργό τους;

ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ!..

Επειδή αυτός ο… αφελής «χάρτης» που σχεδιάστηκε από αγράμματα μειράκια για να κρατηθεί με τόση αυταρέσκεια από τον… συγκυβερνήτη της σημερινής Τουρκίας, δεν σχολιάστηκε, όπως θα αναμένονταν, από τους Τούρκικους παράγοντες, οι οποίοι τελευταία είναι λαλίστατοι, προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντες συνειρμοί!

Αυτοί οι λαλίστατοι λοιπόν μπορεί να αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Μπαχτσελί τους καταστρέφει ολόκληρο το παιχνίδι, το οποίο… συνεταιρικά εξύφαιναν για τον «αφοπλισμό» ορισμένων Ελληνικών νησιών. Αφήνουν δηλαδή να εννοηθεί ότι οι διεθνείς συνθήκες απαγόρευαν τον εξοπλισμό αυτών των νησιών, επειδή δεν υπήρχε κανένας λόγος μια και δεν αμφισβητούνταν η κυριαρχία τους.

Εφ’ όσον λοιπόν η Ελλάδα τα εξοπλίζει… εναντίον μας, έχουμε και εμείς κάθε λόγο να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους, επειδή απειλούμαστε και… θα πράξουμε ανάλογα!

Τέτοια τρελά έλεγαν εν χωρώ οι Τσαβούσογλου, Ακάρ και ο «Πρόεδρος» του Τουρκικού Κοινοβουλίου (τρομάρα τους).

Έρχεται λοιπόν ο Μπαχτσελί με τον «χάρτη» του, που Τουρκεύει το μισό Αιγαίο με όλα του τα νησιά, της Κρήτης συμπεριλαμβανομένης, και απαντά εκείνος ξεκάθαρα γιατί η Ελλάδα εξοπλίζει στοιχειωδώς τα απειλούμενα φανερά από την Τουρκία νησιά της. Δεν χρειάζεται επομένως τίποτε άλλο στην Ελληνική Διπλωματία, παρά μόνο η επίδειξη σε κάθε αμφιβάλλοντα της φωτογραφίας του Μπαχτσελί με τον «χάρτη» του, υπό το… τσακίρικο βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην ομιλία του στο Αμερικάνικο Κογκρέσο, όσο και στους αρμοδίους της Ε.Ε., του Καγκελαρίου Σολτς συμπεριλαμβανομένου, επιδεικνύοντας τους τούρκικους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι οποίοι δεν είναι Ελληνικά παρασκευάσματα, αλλά Τούρκικα.

Μη νομίζετε ότι ήξεραν και ξέρουν όλοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι τι σκέφτονται οι Τούρκοι για την Ελλάδα. Αυτό αποδείχτηκε όχι μόνο από την αντίδραση του Αμερικάνικου Κογκρέσου, όσο και της Ευρώπης όταν παρέστη στην επίθεση του Ερντογάν στον Έβρο και όταν ο Καγκελάριος Σολτς ενημερώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μπαχτσελί έδωσε τη χαριστική βολή απρόσμενα.

Γι - Πας