ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…
Χρόνια πολλά από το πάντοτε απρόβλεπτο στον καιρό Βερολίνο, μια βροχή, μια ήλιο και μια χιόνι, αλλά… σταθερό στις υπό το μηδέν θερμοκρασίες του.
Ο κόσμος πειθαρχημένος στα μέτρα, αλλά αποφασισμένος να μη χαλάσει και αυτή τη φορά τα Χριστούγεννά του και να αντιμετωπίσει στα ίσια τον «καταραμένο», ώσπου με τη βοήθεια της άοκνα εργαζόμενης επιστήμης να πάει και αυτός στα… καλιά του, όπως και τόσοι άλλοι προκάτοχοί του!
Δε γεννάται καμία αμφιβολία ότι απανταχού υπάρχοντες «βλαμμένοι» και «παλαβοί» κατά τον πιο πρόσφορο χαρακτηρισμό του επισκόπου Δωδώνης, υπάρχουν και δρουν με τους ίδιους ανακόλουθους προς την ανθρώπινη υπόσταση τρόπους, αλλά τι να κάνουμε; Παλαβοί είναι αυτοί και έχουμε χρέος να τους υφιστάμεθα, όπως όλες τις ιδιαιτερότητες. Μόνο που είναι πολύ κρίμα να παρασέρνουν στις παλαβομάρες τους και μη παλαβούς. Ας είναι όμως, τα Χριστούγεννα είναι η πανανθρώπινη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της ετήσιας αναγέννησης της σοφά πλασμένης Δημιουργίας. Ο «Σοφός Άνθρωπος» έχει προ πολλού αντιληφθεί ότι αποτελεί τον σημαντικότερο κρίκο αυτής της Δημιουργίας και προσπαθεί, είναι αλήθεια, με όχι μεγάλη επιτυχία ακόμα να διορθώσει τα ίδια του τα λάθη στα οποία παρασύρθηκε και έκανε. Καλές γιορτές!
Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑ!..
 Ένας ροταριανός προπρόεδρος του Ομίλου Ιωαννίνων, σε μια επίσκεψή του διαπίστωσε κάποια προβλήματα στην στέγη και τον ηλεκτρικό πίνακα της «Στέγης Αυτιστικών Γύρα» της Ζίτσας και μεταφέροντάς τα στον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων ανέλαβαν να τα τακτοποιήσουν.
Στη συνέχεια όμως είδαν ότι τα προβλήματα ήταν περισσότερα και δαπανηρότερα. Έτσι με τη μεσολάβηση του Γιαννιώτη Ροταριανού Δημήτρη Παπανικόλα και των Ομίλων του Καναδά EDMONTON STRATHCONA από κοινού με αυτόν των Ιωαννίνων, δώρισαν στο «Ίδρυμα Ελένη Γύρα», την ανακατασκευή ολόκληρης της στέγης, τον ηλεκτρικό πίνακα, επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων καθώς και ένα κλιματιστικό, η αποπεράτωση της εγκατάστασης των οποίων τελειώνει εντός των ημερών και πρόκειται να παραδοθούν σε επίσημη τελετή στο εγγύς μέλλον.
Η εκπληκτική αυτή φιλόξενη στέγη λειτουργεί άψογα με την αγάπη και τις φροντίδες όλων των εργαζομένων σε αυτή, όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα μέλη του Ρ.Ο.Ι. που την επισκέφθηκαν και είναι όλοι τους υπερήφανοι που μπόρεσαν να διευκολύνουν αυτές τις φροντίδες. Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων λειτουργεί εδώ και πενήντα ολόκληρα χρόνια και προσπαθεί πάντοτε να προσφέρει κατά το δυνατόν με έργα τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν, αλλά θα φανούν κατά τον επίσημο εορτασμό της πεντηκονταετίας του.
Γι - Πας