ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!..
Ζητείται ηγέτης για να μας προφυλάξει από τον… «ειρηνοποιό» Ερντογάν, αφού ο Τραμπ… με την απεριόριστη «σοφία» του, όχι μόνο τον άφησε ασύδοτο, αλλά τον καλεί κι όλας στην Αμερική για να τα πουν, δεδομένου του ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν και απτά δείγματα της ειρηνοποιού επιχείρησής του.
Είναι έτσι ακριβώς, όπως τα λέω και οι Κούρδοι μαχητές είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα όσια και ιερά τους μαχόμενοι μέχρις ενός. Ο τυφλός σουλτανίσκος έχει την εντύπωση ότι η… «ειρηνευτική» επιχείρησή του είναι παρόμοια με εκείνη των άοπλων Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου, με την οποία οι πρόγονοί του «τακτοποίησαν» τις ευημερούσες εκείνες περιοχές γεννοκτονώντας ολόκληρους λαούς και τις παρέδωσαν στους τούρκικους πληθυσμούς της Ανατολίας τρίβοντας τα χέρια τους για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων και ακονίζοντας τα μαχαίρια τους για το… μέλλον.
Και αυτό δεν άργησε και πάρα πολύ, αφού με αφορμή των ηλιθίων που επιτέθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και που νόμιζαν ότι υποστηρίζονταν από τους Αμερικάνους, οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο, όταν οι Αμερικάνοι με τον Κίσιγκερ τους έκλεισαν το μάτι και σφύριζαν αδιάφορα, κάνοντας πως δεν βλέπουν την πραγματική σφαγή που έγινε τότε!
Τόση ήταν η προδοσία των Αμερικάνων προς την Ελληνική Χούντα των Συνταγματαρχών, ώστε οι Τούρκοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, «αγωνιζόμενοι» πάνοπλοι εναντίον… ιδιωτικών άοπλων επιβατικών αεροπλάνων με… ενισχύσεις που στέλνονταν από την Κυβέρνηση που αντικατέστησε στην Ελλάδα την γελοία στρατιωτική Χούντα! Τόσο απλά και τόσο εύκολα.
Έκτοτε αυτοί οι… «γενναίοι» Τούρκοι 45 περίπου χρόνια εγκαταστάθηκαν εκεί και θεωρούν εαυτούς περήφανους που είναι Τούρκοι, όπως γράφουν κάτω από την γιγάντια σημαία τους που συντηρούν στην γη του «πενταδάχτυλου». Όλα αυτά τα 45 χρόνια αυτοί οι περήφανοι Τούρκοι περιπαίζουν θρασύτατα την «παγκόσμια κοινότητα».
Βρίσκονται όμως οι προδομένοι Κούρδοι στην ίδια μοίρα με τους προδομένους Κυπρίους της τότε εποχής; Όχι βέβαια.
Οι τότε Κύπριοι υποστηρίχτηκαν μόνο διπλωματικά από την τότε Ελλάδα, που προσπαθούσε να συνέλθει από την δικτατορία. Κατάφερε να σταματήσει εκεί την Τουρκική βουλιμία, αλλά δεν κατάφερε να φύγει ο κατοχικός Τούρκικος στρατός, υποστηριζόμενος κυρίως από τους Αμερικάνους.
Οι Κούρδοι της Συρίας γειτονεύουν με τους ομοεθνείς τους του Ιράκ, της Περσίας και της Τουρκίας και είναι «ελαφρά» πάνοπλοι και οργανωμένοι για πόλεμο, στον οποίο βγήκαν νικητές με τον σκληροτράχηλο ISIS και γι’ αυτό κάνουν πολύ κακούς υπολογισμούς εκείνοι, που τους παρομοιάζουν, με τους Αρμενίους, τους Πόντιους και τους Κύπριους. Εξάλλου, ούτε οι Σύριοι, ούτε οι Ιρανοί, αλλά ούτε και οι άλλες δυνάμεις, Ρώσοι, Ευρωπαίοι και προ παντός οι Ισραηλινοί διάκεινται εχθρικά.
Τουναντίον και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Κούρδοι, τους οποίους ο Ερντογάν θέλει να κάνει… μια χαψιά με τις «ειρηνευτικές» του επιχειρήσεις! Οι έρημοι Κύπριοι τότε δεν είχαν μαζί τους, ούτε καν συμπαθούντες, τους εγκατεστημένους με επίσημες βάσεις Άγγλους, οι οποίοι στις πολεμικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο πλευρό των Τούρκων. Τώρα τα… «μπούτια» όλων όσων προαναφέρθηκαν είναι τόσο μπλεγμένα, ώστε κανένας να μη γνωρίζει ποιο είναι ποιο και τίνος.
Κι επειδή αναφέρθηκα και στην Κύπρο, ευτυχώς με την βοήθεια της Ελλάδας εντάχτηκε ως χώρα στην Ε.Ε. και όσο κι αν ο Ερντογάν με το μη αναγνωριζόμενο από κανέναν… «κρατίδιο» της Βόρειας Κύπρου προσπαθεί να εκβιάσει πράγματα, είναι σαφές ότι δεν θα τα καταφέρει.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΤΙΜΙΕΣ!..
Διαβάζοντας προ ημερών ένα άρθρο του κ. Παπαδάτου στην τελευταία σελίδα του «Π.Λ.», όπου ανέφερε τη φράση του μεγάλου σύγχρονου Έλληνα ηγέτη Ελ. Βενιζέλου προς ένα Ευρωπαίο ότι: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χώρα για να διαπράξει τόσο μεγάλη ατιμία», διαπίστωσα ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς!
Ζήτησαν από τον Βενιζέλο να προδώσει την συμμαχία με τη Σερβία η Ελλάδα και να την αφήσει μόνη στο έλεος των Σουλτάνων και εκείνος απάντησε με την παραπάνω φράση!
Οι μεγάλες όμως χώρες διαπράττουν τις μεγαλύτερες ατιμίες, χωρίς καμία συστολή, χωρίς ντροπή, χωρίς καν ένα απλό κοκκίνισμα του προσώπου τους.
Αυτοί, με τους οποίους πήγε ο Βενιζέλος, για να μη προδόσει την Σερβία, καταπρόδοσαν την Ελλάδα στον πόλεμο της Μικράς Ασίας, όπου την είχαν προωθήσει και δημιούργησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της.
Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Χίτλερ είχε αναστατώσει την Ευρώπη με τους νικηφόρους πολέμους του, η μικρή Ελλάδα είχε καταγάγει την πρώτη νίκη στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, πράγμα το οποίο έκανε τον Μεγάλο Τσώρτσιλ να πει ότι πια θα πρέπει να λέμε: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»!
Ο ίδιος όμως στο τέλος του πολέμου, ξέχασε τα ίδια του τα λόγια και τα κόκαλα των ηρώων που έπεσαν εκεί πολεμώντας. Πέταξε στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα που κατείχαν οι Ιταλοί και άφησε στους Αλβανούς, συνεργάτες των Ιταλών και του Χίτλερ, την Βόρεια Ήπειρο. Αυτήν την οποία απελευθέρωσαν οι Έλληνες το 1940 πολεμώντας τόσο ηρωικά, που ανάγκασαν τον Τσώρτσιλ να πει την… μπαρούφα του! Την προδοσία όμως προς την Ελλάδα την έκανε με μεγάλη ευκολία, όπως ο Τραμπ, ο «σοφός» προδίδει τους Κούρδους!
Γι - Πας