ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!
Σχεδόν σε όλα τα παλαιότερα αστυνομικά δελτία και σε κάθε παράνομη πράξη, υπήρχε συμμετοχή αλβανού. Δεν γνωρίζω γιατί, αλλά εδώ και κάμποσους μήνες και επί ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, η εθνικότητα των συμμετεχόντων στις παράνομες πράξεις, πολλές από τις οποίες εξαιρετικά σοβαρές, φόνοι, ληστείες, βιαιοπραγίες, κλπ., εξαλείφτηκε από τα αστυνομικά δελτία και αντικαταστάθηκε με την λέξη… «αλλοδαπός»!
Υποθέτω ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του τότε υπουργού των εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιά για την… επίλυση και του «αλβανικού ζητήματος», μετά την «τακτοποίηση» του… σκοπιανού.
Είναι δε «αλβανικό ζήτημα» κατά τους «Προοδευτικούς» ένα σύνολο θεμάτων που ενοχλούν τους γείτονές μας όπως: Η ύπαρξη αναγνωρισμένης διεθνώς και πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας στην περιοχή που οι ίδιοι της μειονότητας και πολλοί Έλληνες αποκαλούν Βόρεια Ήπειρο, επειδή κάποτε αποσπάστηκε βίαια από την Ήπειρο. Τα διασκορπισμένα οστά Ελλήνων μαχητών που κυνηγούσαν τους Ιταλούς, που τους επετέθηκαν μαζί με τους Αλβανούς, στην παραπάνω περιοχή το 1940-41 και για τα οποία οστά κάποιοι ευαίσθητοι Έλληνες ενδιαφέρθηκαν τελευταία να συλλεγούν και να ανεγερθούν «ταφικά μνημεία», όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επιμονή του Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας να διατηρήσει, αναστυλώσει και λειτουργήσει όλες τις υπάρχουσες Ορθόδοξες εκκλησίες και να ανεγείρει καινούργιες.
Η επιμονή του Ελληνικού κράτους να μην επιτρέπει στους λιγοστούς απογόνους των εγκληματιών και προδοτών συνεργατών των Γερμανών, που ζούσαν στην Θεσπρωτία, να επισκεφτούν τις περιοχές που έζησαν οι «πρόγονοί» τους και εγκλημάτησαν σε βάρος των Ελλήνων.
Δικάστηκαν ερήμην, επειδή, έχοντας χεσμένη την Ελληνική φωλιά τους, αναχώρησαν έντρομοι αυτοβούλως στην Αλβανία, καταδικάστηκαν ως προδότες και δολοφόνοι εγκληματίες πολέμου που ήταν και οι Ελληνικές περιουσίες τους δημεύτηκαν οριστικά και αμετάκλητα.
Τώρα μία ομάδα τεμπελχανάδων αποκαλούμενοι «Τσάμηδες», θέλουν να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα και να… ξαναπάρουν τις ανύπαρκτες πια περιουσίες των εγκληματιών «προγόνων» τους. Τόσο θράσος!
Υπάρχουν και άλλα, που είχε υπ’ όψη του ο κ. Κοτζιάς να «επιλύσει», αλλά ως μη σοβαρά, όπως και τα προηγούμενα, δεν πρόκειται να αναφερθούν. Οι Διεθνείς κανόνες, στους οποίους η Ελλάδα είναι προσηλωμένη, τα έχουν επιλύσει!
Όταν, μετά το τυρανικό καθεστώς Χότζα, άνοιξαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, μαζί με τους Έλληνες της μειονότητας, που είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από αυτό το καθεστώς, ξεχύθηκαν στην Ελλάδα και μυριάδες πεινώντες ρακένδυτοι Αλβανοί. Όσοι ήταν νοικοκυραίοι και φίλεργοι είτε γύρισαν με λεφτά στην Αλβανία, είτε εγκαταστάθηκαν νόμιμα στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όμως διαπράττοντας παντός είδους εγκληματικές πράξεις μπαινοβγαίνουν με την ανοχή του επίσημου Αλβανικού Κράτους στην Ελλάδα, συμμετέχουν σε παρανομίες και εγκλήματα και πολλοί από αυτούς διαβιούν στις Ελληνικές φυλακές.
Το «σπορ» με το οποίο τα τελευταία χρόνια ασχολούνται, και πάλι με την ανοχή του επίσημου Αλβανικού Κράτους, οι πλείστοι των Αλβανών είναι οι χασισοφυτείες και η εμπορία του προσοδοφόρου προϊόντος αυτών των φυτειών.
Δεν χρειάζονται στοιχεία γι’ αυτές τις σοβαρές κατηγορίες. Τα γεγονότα που παρουσιάζονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας είναι οι πιο αδιάψευστοι μάρτυρες σε ευρύτατη κλίμακα μάλιστα και εμφανέστατα.
Υπάρχει τελικά και ένα… «ανέκδοτο»: Η Αλβανική κυβέρνηση ζητάει εργάτες για τα… «νόμιμα» έργα μέσα στην Αλβανία! Αυτή η Αλβανική κυβέρνηση υπογράφει το αίτημα για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Είναι δυνατό η Ελλάδα να συναινέσει σε αυτό το αίτημα; Αυτό ρωτάω και εγώ!

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ!
Περπατώντας παλιότερα στις Γερμανικές πόλεις και στο Βερολίνο ιδιαίτερα, σου έκανε εντύπωση η παροιμιώδης καθαριότητα, όπου κι αν περπατούσες και άκουγες αφηγήσεις ότι… αν κάποιος πετάξει στο δρόμο ένα ληγμένο εισιτήριο μέσου μεταφοράς ή άλλο άχρηστο χαρτάκι ή ακόμα και γόπα τσιγάρου, υπήρχε πιθανότητα κάποιος σε λίγο να του χτυπήσει την πλάτη και πέρα από την αυστηρή παρατήρηση, να του επιβάλει και τσουχτερό πρόστιμο!
Είναι αλήθεια ότι εμένα δεν μου έτυχε, ίσως επειδή ήμουν και είμαι προσεκτικός, αλλά τώρα πλέον εκείνες οι… καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και αυτό δεν οφείλεται στους γηγενείς. Οφείλεται στην πληθώρα των μεταναστών και επισκεπτών πάσης φυλής και χρώματος, οι οποίοι ανενόχλητοι πετούν, όχι μόνο χαρτάκια και γόπες, αλλά και ολόκληρα πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών και μπύρας.
Δεν λέω ότι γίνεται… το έλα να δεις, αλλά εκείνη η παροιμιώδης καθαριότητα των δρόμων και κάθε είδους μερών αναψυχής και αναπαύσεως έχει εκλείψει, όπως επίσης υπάρχουν και τα περίφημα… δείγματα «γραφής» των ανεγκέφαλων παντού, όπου τους περνάει από το χέρι είτε μέσα στα «μέσα συγκοινωνία» (σπανιώτερα) είτε και έξω από αυτά.
Όπως αντιλαμβάνεστε κάπως έτσι γίνεται και… χωρίς να το καταλάβει κανένας, ξεπηδούν τα ξενοφοβικά κόμματα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, τα οποία στην αρχή δημιουργούσαν απορίες με τα… εκλόγιμα ποσοστά τους και τώρα ήδη είναι το υπ’ αρ. ένα πρόβλημα των κυβερνήσεων και των λεγομένων κομμάτων εξουσίας.
Είναι επομένως πέραν πάσης αμφιβολίας επιτακτική η διδαχή των πάσης φύσεως προσφύγων ή μεταναστών ότι θα πρέπει να συμμορφώνονται απολύτως στους νόμους και τις συνήθειες της χώρας που τους φιλοξενεί, διότι η επιβολή και σ’ αυτούς αυτών των νόμων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ρατσισμός!
Γι - Πας