ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Είναι γνωστή η άποψη του Χένρυ Κίσιγκερ, ενός από τους πιο διάσημους σύγχρονους Εβραίους, ότι οι Έλληνες μπορούν να χτυπηθούν σε δύο πράγματα: Στην γλώσσα και την θρησκεία. Για την σημασία της Ελληνικής Γλώσσας διαχρονικά δεν θα επεκταθώ, επειδή είπαν και έγραψαν πολλοί διάσημοι.
Θα θυμηθώ μόνο τον ενθουσιασμό του Ιησού, όταν οι μαθητές του του ανήγγειλαν ότι θέλουν να του μιλήσουν δύο Έλληνες: «Ελύληθεν η ώρα ίνα, δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου», ήταν η απάντηση! Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους για την γλώσσα των Ευαγγελίων κ.λπ. Αλήθεια, ένας απλός γιος του «μαραγκού» ήταν δυνατό να γνωρίζει όλα αυτά τα πράγματα σε τόσο βάθος χρόνου και φιλοσοφίας; Τέλος πάντων. Ύστερα ο... απότομα μετατραπείς από «διώκτη» σε Απόστολο του Χριστού επί τα έθνη, ο πολυγραφότατος και πολυταξιδεμένος Παύλος, όταν τελικά έφτασε στην Αθήνα του 12θέου συνάντησε έναν βωμό, στον οποίο αναγράφονταν η φράση: «Τω αγνώστω Θεώ». Αμέσως συνειδητοποίησε ότι οι Έλληνες δεν ήταν «χορτασμένοι» με το 12θεο και είχαν πάντα τις μεταφυσικές ανησυχίες τους. Μιλώντας, λοιπόν, στην «Πνύκα» και αρπαζόμενος από τη φράση «τω αγνώστω Θεώ» τους είπε: «Ον ουν ημείς αγνoούντες ευσεβείτε, ταύτην εγώ καταγγέλω ημίν. Ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ, ουκ εν χειροποιήτοις Ναοίς κατοικεί, ουδέ υπό ανθρώπων χειρών θεραπεύεται»! Έτσι κάπως συνδέθηκαν τα δύο αυτά πράγματα, που τόσο πολύ ανησύχησαν τον δαιμόνιο Κίσιγκερ. Η Ελληνική γλώσσα και η χριστιανική θρησκεία, χωρίς την εκρίζωση των οποίων δεν μπορούν να χτυπηθούν αποτελεσματικά οι Έλληνες!
Και είναι φανερό. Όσες προσπάθειες και αν καταβάλλονται και από πολλές και διάφορες πλευρές, αυτό το «χτύπημα» δεν καθίσταται απλά δύσκολο, αλλά είναι αδύνατο. Ακόμα και στην σημερινή εποχή, την τόσο δύσκολη, κατά την οποία η Ελλάδα κυβερνάται, όχι μόνο από «άθεους», κατά δική τους δήλωση, αλλά εν πολλοίς και αγράμματους κατά γενική παραδοχή και εμφάνιση, τόσο η Ελληνική γλώσσα, όσο και η Ελληνική Ορθόδοξη θρησκεία και πίστη παραμένουν αχτύπητες και αποτελούν τους βασικούς πυλώνες, όπου θα στηριχτεί το μέλλον. Ο πολύς Κίσιγκερ έκανε μεν την διαπίστωση, και όπως ήταν φυσικό δεν ήταν δυνατό να προτείνει και τρόπους, αφού ήταν ήδη ολοφάνερο ότι για την δική του «φυλή» και «θρησκεία» δεν άρκεσε για την εξαφάνισή τους ούτε ο πιο δαιμόνιος διωγμός, που οργανώθηκε ποτέ από τον Αδόλφο Χίτλερ και τους συνεργάτες του για μία φυλή και θρησκεία!
Ας μην «αυταπατώνται» λοιπόν οι... δηλωσίες της αθεΐας και ας μην κομπορημονούν, όταν αποφεύγουν να ορκιστούν επί του Ιερού Ευαγγελίου, ότι έτσι θα δώσουν το παράδειγμα στον... λαουτζίκο για να τους ακολουθήσει. Ο «λαουτζίκος» έχει καλύτερο παράδειγμα! Έχει μπροστά του την ευσέβεια με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανάβει το κερί του, προσκυνάει και ασπάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και τις ιερές εικόνες της Ορθοδοξίας. Ένα άτομο, που εκπαιδεύτηκε σκληρά στα ανάλογα σταλινικά κέντρα για τη δεδηλωμένη επίσημα αθεΐα. Ας τον έχουν σαν υπόδειγμα όλοι οι δικοί μας... άθεοι της πεντάρας, που μας βγαίνουν, φουσκωτοί, φουσκωτοί και... φουσκωτές αλήθεια, για να τους... θαυμάσουμε για το μεγάλο θάρρος τους και στη συνέχεια να τους ακολουθήσουμε. Για φαντάσου!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ... ΚΡΙΜΙΖΗΔΕΣ!
Τόσο απλοϊκά, αλλά με πολύ θράσος, προσπάθησαν να συμπεριφερθούν σε έναν γίγαντα της Επιστήμης, ώστε τελικά να απορούν και οι ίδιοι γιατί έγιναν καταγέλαστοι! Φρόντισε ο... «έξυπνος» της παρέας ο κ. Παππάς με τον επίσης έξυπνο πατέρα, που ανέλαβε τον Ο.Α.Σ.Θ. να βρει τον πιο διάσημο Έλληνα που ασχολήθηκε έμπρακτα και απόλυτα επιτυχημένα με την επιστήμη του Διαστήματος και τον βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή. Ο άνθρωπος δέχτηκε με χαρά και άρχισε να οργανώνει την σχετική ομάδα. Τότε οι... άλλοι του είπαν: Δεν κατάλαβες. Εσύ θα είσαι η σημαία. Τα υπόλοιπα, που έχουν σχέση με τα λεφτά... άστα σ’ εμάς που γνωρίζουμε πώς τα τρώνε, όπως συνέβη και με την UNICEF. Και αυτό μεν... εντάξει, αλλά να εκπροσωπείται η σχετική Ελληνική Υπηρεσία Διαστήματος στα Διεθνή φόρα από άσχετους με το αντικείμενο ήταν εκείνο που έκανε τον κ. Κριμιζή να τα βροντήξει!
Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ισχύουν τα τρία «Α» (Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία). Αυτό ήταν και το κόκκινο πανί για τον κ. Παππά και τους ομοίους του (Μπαλτά, Γαβρόγλου κ.λπ.). Ο κ. Κριμιζής δεν είχε πάρει χαμπάρι τι θα πει «Συριζαϊσμός», όπου επικρατούν οι Καρανίκες και οι... Περιστέρες. Ήταν τελείως αθώος ο άνθρωπος και πήγε να εφαρμόσει την Διεθνή πρακτική. Δεν είχε καταλάβει ότι... υπάρχουν και τα «Ινστιτούτα της Φλωρεντίας» για την νομιμοποίηση του κάθε εκτραχηλισμού. Δεν κατάλαβε δε, ούτε ότι δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις γι’ αυτά τα πράγματα. Αρκεί το DNA του Έλληνα για να γίνει ο καθένας Πλάτωνας και Περικλής!
Γι - Πας