ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

H… ΕΠΕΤΕΙΟΣ!

Περιέργως, ενώ ολόκληρη η Ευρώπη φάνταζε χιονισμένη από το αεροπλάνο, η προσγείωσή μας στο Βερολίνο ήταν χωρίς χιόνια και σε όλες τις γιορτές συνεχίστηκε έτσι, με κρύο και κάπου-κάπου βροχή, όπως στην Ελλάδα.
Πέρασα από την «γνωστή» χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το Europa Center, που έσφυζε από κόσμο και το μόνο που θύμιζε το μακελειό του... «κορανίου» ήταν τα κεριά που είχαν αναφτεί την προηγούμενη για την επέτειο και τη μνήμη των αθώων θυμάτων και η Γερμανική ηγεσία ήταν εκεί με τις καμπάνες της «συμβολικής» ερειπωμένης Εκκλησίας να χτυπούν, θυμίζοντας στους θριαμβολογούντες του ISIS ότι ο Πανάγαθος δέχεται στην αγκαλιά του τα θύματα και όχι τους φονιάδες.
Αλήθεια, σοβαρά πιστεύουν ότι ο παράλογος αυτός φονιάς, των αθώων θυμάτων, όταν έπεφτε μπροστά στην D’ Uomo του Μιλάνου τρυπημένος από τις σφαίρες των Καραμπινιέρων ήταν δυνατό να τύχει της οποιασδήποτε... «επιείκειας» από τον Θεούλη, που πρόσφατα είχε δεχθεί τις ψυχές των θυμάτων του; Πώς είναι δυνατό να φανατίζουν έτσι νέους ανθρώπους και να τους κάνουν να πιστεύουν ότι μια μικρή «αίρεση» μουσουλμάνων και όχι φυσικά το μέγα πλήθος αυτής της θρησκείας, θα πρέπει να θεωρούν ολόκληρα τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια των ανθρώπων στη γη εχθρούς... άξιους να πεθαίνουν από τα δικά τους βρώμικα χέρια; Ο Θεός θα κρίνει δίκαια και τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους αυτού του παραλογισμού.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ...
  Κατά τ’ άλλα δεν υπήρξε δα και καμία ιδιαίτερη για τους Έλληνες ταλαιπωρία στον έλεγχο του αεροδρομίου, εκτός από την επίδειξη του διαβατηρίου κατά την έξοδό μας στους αστυνομικούς. Όταν φυσικά τα «χαρτιά» κάποιου... μπούραγαν ανώμαλα, τότε αυτός στέλνονταν για περισσότερο έλεγχο. Και γιατί τάχα αυτό να ενοχλεί; Απλά δείχνει ότι υπάρχει ένα Κράτος που δουλεύει, που κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν είναι δυνατό να αποδέχεται, ελαφρά τη καρδία... «λιασθέντες» στην Ελλάδα, οι οποίοι πανεύκολα προμηθεύτηκαν με πενταροδεκάρες χαρτιά Ευρωπαίου πολίτη! Υπάρχει η εκδοχή ότι αυτό θα αποτελούσε μια αντίδραση στην πολιτική των Ευρωπαίων της μη αποδοχής των λιμναζόντων στην Ελλάδα «παράνομων μεταναστών», επειδή κατά κάποιον τρόπο οι «πρόσφυγες» εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ελαττώνονται. Ξέρετε αυτές οι... εκδοχές είναι σαν την κότα με το αυγό! Μήπως δηλαδή οι «πανέξυπνοι» παράνομοι μετανάστες διαπιστώνουν ότι μόνο μέσω της Ελλάδας, ενός Ευρωπαϊκού Κράτους, μπορούν εύκολα να διαπεραιωθούν στην Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία δηλαδή και να γλυτώσουν από περισσότερες ταλαιπωρίες;
Μήπως αφήνεται κιόλας να εννοηθεί ότι οι Ελληνικές Αρχές, ανύπαρκτες ούσες, κάνουν και τα... στραβά μάτια από πάνω κι έτσι το πράμα διευκολύνεται; Όταν αυτό γίνεται γνωστό στους κύκλους των διακινητών δεν είναι δυνατό τάχα να θεωρείται η Ελλάδα ο «παράδεισος» της διακίνησης; Ιδού λοιπόν ο λόγος της συσσώρευσης, παρά τις καιρικές συνθήκες και παρά την ύπαρξη της «Μόριας». Ή και κάτι άλλων παρόμοιων «στρατοπέδων» ανά τας νήσους του Αιγαίου. Εις την υπόλοιπη Ελλάδα η όλη πολιτική του κράτους είναι ευνοϊκή σε κάθε περίπτωση.
Είναι η οικονομική κρίση βεβαίως που δεν ευνοεί την εγκατάστασή τους εδώ, επειδή αλλιώς θα είχαμε... πήξει στον μετανάστη απλά οι άνθρωποι αποζητούν... διακίνηση! Κανένας «φόβος» δεν υπήρξε, όπου κι αν γύρισα, σ’ όλες τις «Χριστουγεννιάτικες αγορές» ή τα μεγαλοκαταστήματα, όπως το περίφημο «Ka De Ve», που στέναζε από κόσμο. Υπήρξε φυσικά αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, χωρίς... τεθωρακισμένα, όπως έδειχναν οι τηλεοράσεις στα Ηλίσια Πεδία των Παρισίων, η προβολή των οποίων τηλεοπτικά, μάλλον το παιχνίδι των παράφρονων μακελάρηδων παίζει.
Φέτος περιδιάβηκα και στο περίφημο κομμάτι του «τείχους» το οποίο έχει κρατηθεί ως... μουσειακή έκφραση και στο οποίο, μαζί με τα άλλα Grafity δεσπόζει το... παθιασμένο «ερωτικό» φιλί του Μπρέζνιεφ προς τον αλήστου μνήμης Χόνεκερ, το οποίο άξιζε για μία «selfi» του γράφοντος (φωτό). Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου η... «μάχη» των πυροτεχνημάτων επαναλήφθηκε εντονότατη σε όλη την επικράτεια του Βερολίνου και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την επομένη ειδικά συνεργεία μάζευαν από τους δρόμους και τις πλατείες τα υπολείμματα των χρησιμοποιηθέντων «πυρομαχικών». Το ωραίο είναι ότι ο εικονιζόμενος διακεκριμένος καθηγητής, που την προηγούμενη στην τηλεόραση επισήμανε τους κινδύνους (φωτό), συμμετείχε ο ίδιος στην... «μάχη»!
Γι - Πας