ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΕΞΙΟΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ»!
Πολύς σαματάς γίνεται αυτόν τον καιρό για την επαναπροσέλκυση των οπαδών του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ σε μία νέα παράταξη της αποκαλούμενης κεντροαριστεράς. Αυτό γίνεται επειδή αυτοί οι... έρημοι οπαδοί παραπλανήθηκαν και παρασύρθηκαν από ορισμένους λαίμαργους για εξουσία και μάσα, οι οποίοι προσχώρησαν, πουλώντας την ψυχή τους στην ακραιφνή αριστερά, στην οποία έδωσαν δυνατότητα εξουσίας με προσεταιρισμό και ορισμένων επίσης λαίμαργων του δεξιώτερου άκρου της κεντροδεξιάς. Έτσι αυτό το συνοθύλευμα κυβέρνησε για κάποιο διάστημα χαμένο ιδεολογικά, μέχρις ότου οι ακραιφνείς αριστεροί... αποσύρθηκαν εις τα ίδια και οι θολοδεξιοαριστεροί ωθούμενοι μόνο από εξουσιο-φαγοποτικά ελατήρια, συγκρατώντας τους παραπλανημένους και παρασυρμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλούς της δεξιάς, κατάφεραν να ανανεώσουν την κυβερνητική θητεία τους. Τώρα βέβαια οι προθέσεις τους έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, πλην όμως τα συνταγματικά περιθώρια τους ευνοούν, ενώ ο λαός βλέποντας ότι εξεγειρόμενος δεν θα καταφέρει κάτι το ουσιαστικό για την επανόρθωση της μεγάλης καταστροφής του, περιμένει απλά... στη γωνιά. Προσπαθεί ο απολύτως άπειρος να κυβερνήσει σε αυτή την δύσκολη συγκυρία πρωθυπουργός, να... μιμηθεί τον Aνδρέα Παπανδρέου και την πορεία του, αλλά είναι πρόδηλα φανερό ότι δεν μπορεί, επειδή ούτε ο ίδιος δεν είναι σε θέση, παρά τις... μιμητικές προσπάθειές του, να είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ποιοτικά τουλάχιστο, αλλά ούτε και η αφετηρία των δυο τους. Αστεία πράγματα!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου προήλθε, έχοντας προηγουμένως περάσει διά... πυρός και σιδήρου μέσα στις Η.Π.Α., από την «Ένωση Κέντρου» του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού), που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την αριστερά και την οποία Ε.Κ. ο Γέρος, πριν πεθάνει, του είχε συστήσει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, ωφέλιμη και χρήσιμη για την Πατρίδα. Εκείνος δεν τον άκουσε και βιαζόμενος για Εξουσία και εκμεταλλευόμενος τις πολιτικές συγκυρίες της εποχής, έκανε αυτά που έκανε. Λέει ο κατά συρροήν τωρινός ψεύτης: Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ψεύτης; Ρωτώντας φυσικά μόνο τους Πασόκους που προσπαθεί να συγκρατήσει κοντά του. Μόνο σε ένα πράμα θα αναφερθώ. Στο περίφημο: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο, για να μην πω τίποτε για τις Αμερικανικές Βάσεις... του θανάτου και τον CIAκωβο, που υποδέχτηκε μετά φανών και λαμπάδων στην Αθήνα.
Εμάς τους  «δεξιούς» δεν μας πειράζουν αυτά, επειδή η δημιουργία της ακροναζιστικής «Χρυσής Αυγής» έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα στον χώρο μας, ενώ από την άλλη μεριά οι ακραίοι ακρο-αναρχοαριστεροί δείχνουν να έχουν βρει πολύ θαλπωρική στέγη στην Εξουσία, πράγμα πρωτοφανές παγκοσμίως. Καλά κάνουν λοιπόν οι Κεντρώοι που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... «ΣΤΡΕΒΛΟΣ»;
Με μεγάλη έκπληξη άκουγα προ ημερών τον Υπουργό της «Προστασίας του Πολίτη» να δηλώνει εν τω μέσω της θερινής περιόδου ότι το «Πυροσβεστικό Σώμα» είναι το... πιο «στρεβλό σώμα» του Ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου φυσικά είναι ανίκανο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του! Αποτόλμησε να εκστομίσει αυτές τις διαπιστώσεις, ο πιο «στρεβλός» Υπουργός της παρούσης Κυβερνήσεως, διαμοιράζοντας άνετα ευθύνες σε πάντα υφιστάμενό του και αποποιούμενος τις δικές του, οι οποίες επανειλημμένα του επισημάνθηκαν από πολλούς, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ευθιξία, όπως συμβαίνει διεθνώς, και να θέσει στην διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του από το δοτό αξίωμα.
Αυτός δε ο τελευταίος, μετά την... «παχυδερμία» του Υπουργού του, δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση έναντι του Ελληνικού λαού να τον απομακρύνει. Ούτε και όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταθέτοντας στεφάνι σε μνημείο ηρώων πυροσβεστών, που έπεσαν εις το καθήκον εναντίον των φλογών, ξεμπρόστιασε τον εν λόγω Υπουργό με πολύ σκληρά και ασυνήθιστα εις την διπλωματικήν γλώσσα λόγια! Φτύσε κι άλλο, τόσο ο Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός. Γιατί τάχα; Λίγο πολύ όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους, οι οποίοι, γίνονται συχνά φανεροί από το χάϊδεμα ομάδων παρανομούντων, στους οποίους η Κυβέρνηση είναι δέσμια και δεν... τολμά, όχι μόνο το κυνήγι τους, όχι μόνον την σύλληψή τους, αλλά και την απλή ακόμα επίπληξή τους, όπως συμβαίνει συστηματικά με την... ομάδα «Ρουβίκωνας», που επανειλημμένα εξευτελίζει το επίσημο Κράτος και όπως συμβαίνει με τις ομάδες των αναρχικών των Εξαρχείων, που με στρατηγείο το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, κυριαρχούν καίγοντας το κέντρο της πρωτεύουσας. Ντροπή για κάθε κράτος!
Γι - Πας