ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ...
Συνηθίζω, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να επισκέπτομαι την Αθήνα, την πρωτεύουσα, την... πλανεύτρα Ωγυγία, την οποία εμείς οι... επαρχιώτες, που σπουδάσαμε στις σχολές της και μείναμε κοντά της πολλά χρόνια, και στην περίπτωσή μου πάνω από δέκα, λόγω Ιατρικής και ειδικότητας, γνωρίσαμε από την φτώχια και τώρα την επισκεπτόμαστε από την πλευρά της άνεσης. Πάντα κάποιος διακρίνει τους τρόπους που μας... πλάνευε, ενώ τώρα διαφαίνονται και οι λόγοι της, με ευχαρίστηση, απομάκρυνσής μας από αυτήν, μακαρίζοντας τους εαυτούς μας που ζούμε μακριά της χωρίς ιδιαίτερη νοσταλγία.
Κάθε φορά υπάρχουν μέρη καινούργια που σου εγείρουν τον θαυμασμό, όπως επί παραδείγματι το Μουσείο της Ακρόπολης, που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα Μουσεία του Κόσμου, αλλά σε πολλά σημεία υπερέχει, όπως επίσης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ή ακόμα η Εθνική Πινακοθήκη.
Αυτή τη φορά δρομολόγησα έναν άλλο προορισμό, αυτόν του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επίσκεψή του με αποζημίωσε πλήρως και δικαίωσε την προηγηθείσα φήμη του. Υποθέτω δε ότι ήταν καλύτερα τώρα που οι χρήσεις του δεν έχουν ακόμα δραστηριοποιηθεί στην πλήρη έκφανσή τους και ασφαλώς θα κατακλύζονται από κόσμο πολύ.
Δεν μπορεί ένας Έλληνας και μάλιστα από μία περιοχή, από την οποία ξεπήδησε η Ελληνική Ευποιΐα, όντας η γενέτειρα της μεγίστης πλειοψηφίας των μεγάλων Ευεργετών, να μην δονηθεί από βαθειά αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας γι’ αυτό το έργο που προσέφεραν στην πατρίδα οι επίγονοι του Σταύρου Νιάρχου, κι ακόμα περισσότερο, όταν αντικρύζει από την πρωτότυπη ταράτσα του με την κρεμαστή στέγη, το κοντινό «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», που συμπληρώνει, μαζί με το Σ.Ε.Φ. την τεράστια αναβάθμιση ολόκληρης αυτής της πανέμορφης περιοχής του Φαληρικού «Δέλτα». Θέλω να ελπίζω ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, ...όσο αριστερή κι αν είναι, δεν θα εγκαταλείψει μία τέτοια δωρεά και θα επιτρέψει, λαϊκίζοντας την καταστροφή της. Το λέω αυτό, επειδή τώρα τελευταία πολλά γίνονται, ακόμα και στο πιο πρόσφατο και πιο όμορφο «Μετρό» των ευρωπαϊκών πόλεων, στο «Μετρό» της Αθήνας, όπου επί παραδείγματι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να ανοηταίνουν και προπαντός να θεωρούν ότι μπορεί να απαιτήσουν να ταξιδεύουν τζάμπα, σε βάρος κάποιων άλλων... κορόιδων.
Το λέω επίσης επειδή κάποιοι... αποποιήθηκαν την μεγάλη προσφορά της μελέτης για την Λεωφόρο Πανεπιστημίου, από το άλλο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Αριστοτέλη Ωνάση. Ίδωμεν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!..
Από την άλλη μεριά, μόλις έφυγα, νάσου η... τρομοκρατική έκρηξη στο κέντρο της, όχι από τους τζιχαντιστές του ISIS, όπως συνηθίζεται τελευταία στις Ευρωπαϊκες πρωτεύουσες, αλλά από Έλληνες, επιεικώς ανόητους, εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Και μπορεί μεν οι ζημίες –ανθρώπινες κυρίως- αλλά και υλικές, να ήταν ασήμαντες, η δημοσιότητα όμως, διεθνής και εγχώρια, έκανε τους δράστες να τρίβουν... χαρούμενοι τα χέρια τους, όπως ο διάολος που βάζει τα παιδιά του και...! Δεν είμαι από εκείνους που εύκολα αποδίδουν... «ηθικές ευθύνες» για να προκαλέσω την αντίδραση αυτών που τους αποδίδονται. Όχι. Δεν θα πρέπει να το πάμε έτσι. Αλλά όταν έκπληκτοι και με δέος παρατηρούμε να έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα το σκωπτικά αποκαλούμενο «Κράτος των Εξαρχείων» και όταν μία ομάδα αναρχικών αυτοαποκαλούμενη «Ρουβίκωνας» αλωνίζει την Αθήνα αρχίζοντας από την Βουλή των Ελλήνων και συνεχίζοντας με καταστροφές, χωρίς κανενός... «επισήμου» να ιδρώνει το αυτί, τότε τι να πούμε;
Όταν η πρώτη δουλειά των σημερινών κυβερνώντων ήταν να καταργήσουν τους «Νόμους Διαμαντοπούλου» και «Γιαννάκου» για το «άσυλο» στα Πανεπιστήμια, καθιστώντας τα πραγματικά «άσυλα» παντός παρανομούντος σπουδαστή ή μη, Έλληνα ή μη, τότε τι να πούμε; Τι να πούμε που στην πλατεία των Εξαρχείων εγκαταστάθηκε από την «αναρχία» ένα ολόκληρο «κοντέινερ» το οποίο... δεν τολμούν να πλησιάσουν οι επίσημες αρχές, για να μην τους κάνει ντα η νεολαία και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ; Τι να πούμε όταν Υπουργοί εκδιώκονται από εστιατόρια της περιοχής ως... ανεπιθύμητοι σ’ αυτήν; Τι να πούμε όταν από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ξεχύνονται «πάνοπλες» ομάδες καταστρέφοντας κρατικές και ιδιωτικές περιουσίες; Δεν υπάρχει Πρύτανης, δεν υπάρχει Υπουργός Δημόσιας Τάξης; Πού είναι οι παραιτήσεις τους;
Γι - Πας