ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΦΥΓΕΤΕ!
Μία επιθυμία συναντάς σε όλους τους πικραμένους πολίτες: Να φύγουν! Και το ερώτημα: Αλήθεια πότε; Δεν αντέχουμε πια. Δεν αντέχουμε την κοροϊδία. Δεν αντέχουμε τα ψέμματα. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο το κουτσούρεμα των μισθών και συντάξεών μας και την καλοπέραση κάποιων άλλων. Ας μην προσπαθούν να μας πείσουν με το: Έτσι γίνονταν πάντοτε και από όλους: Όχι δεν γίνονταν έτσι. Πάντοτε υπήρχαν όρια. Και στον πάτο-πάτο, έδιναν και σε άλλους χωρίς να μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Τώρα γίνεται το έλα να δεις! Κάτσε εσύ νηστικός, μη σπουδάζεις το παιδί και το εγγόνι σου, για να φάνε όλοι οι χαραμοφάηδες τύπου Καρανίκα και να μπορούν να ξεφυλλίζουν όλα τα περιοδικά τύπου «Μαρί Κλαιρ» - κι ας με συγχωρήσουν οι εκδότες - και να παρατηρούν λεπτομερώς τις κινήσεις των διάφορων... Ελένηδων» και δεν συμμαζεύεται!
Και μέσα από τον... «στρατηγικό σχεδιασμό» για το μέλλον μας να γράφουν και άρθρα στην «ΑΥΓΗ» για την πλατειά μόρφωση των «αριστερών» σε σχέση με τους «δεξιούς»! Αλήθεια, το λένε όλοι εκείνοι θεωρητικοί του... ενός άκρου; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει δίπλα τους το ένα άκρο, ο Καρανίκας, ο οποίος να αυτοσυγκρίνεται με το άλλο άκρο, της δεξιάς και να βγαίνει στον αφρό... πάνοπλος πνευματικά και έτοιμος να κυβερνήσει τον κόσμο;
Εκτός κι αν οι... θεωρητικοί του «ενός άκρου» βγάζουν έξω από τη σύγκριση τους «κυβερνητικούς» Καρανίκες τους μπαχαλάκηδες, τους πυρομανείς των Εξαρχείων και της οδού Πατησίων, τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, τους καταστροφείς... «βαρυοπουλάκηδες», που καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων και των τραίνων, επειδή απαιτούν από εμάς να τους ταξιδεύουμε τζάμπα και όλους αυτούς που έχουν βιομηχανοποιήσει τις «μολότωφ» απ’ άκρον σε άκρον της Ελλάδας. Όλοι αυτοί κατά τους «θεωρητικούς του ενός άκρου» δεν αποτελούν άκρο. Άκρον είναι μόνο ένα! Αυτό που κατευθύνεται από τους... Λαγούς, τους Κασσιδιάρηδες και όλους τους άλλους υπό τον Μιχαλολιάκο! Γι’ αυτούς εγώ συμφωνώ: Αποτελούν όντως το ένα άκρο, που ασχολείται με τον άκρατο ρατσισμό και όλα τα άλλα συμπαρομαρτούντα, που ανθίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όχι όμως κύριοι... «θεωρητικοί» να μου διαγράφετε με μία μονοκοντυλιά, όλους τους άλλους που προανέφερα και τους οποίους ο Υπουργός σας της Δημόσιας Τάξης θεωρεί ότι παρανομούν ...«μεμονωμένα». Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή η φράση από εκείνον που είναι ταγμένος και πληρωμένος να διαφυλάττει την περιουσία του Δημοσίου και των πολιτών και προπαντός τις ζωές των αθώων από τους εγκληματίες. Μία ζωή είναι όντως... «μεμονωμένη» για όλους τους άλλους. Είναι όμως το «παν» για εκείνον που την έχασε και για όσουν τον θρηνούν.
Ας αφήσουν τις θεωρίες και ας εξαφανιστούν από μπροστά μας.

CORNUTO!
Eίδαμε προ ημερών τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Γκαλντερίμι, μου πάει καλύτερα το (α) αντί του (ι), να μας κάνει... χαζογελώντας το σήμα των «γκρίζων λύκων», οπως το συνηθίζουν στην πατρίδα του. Υποθέτω ότι αυτό βγαίνει από τα... σηκωμένα αυτιά του αγρίου αυτού ζώου!
Σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε με την ίδια ακριβώς χειρονομία, μακριά όμως από τα μάτια κάποιου Ιταλού, ο οποίος μπορεί ακόμα και να μας πυροβολήσει για την πολύ μεγάλη προσβολή! Βλέπετε, στην Ιταλία, αυτή η χειρονομία συμβολίζει τη λέξη Cornuto (κερατάς), από τα κέρατα ενός ταύρου κι αν την κάνεις σε Ιταλό... σε έφαγε λάχανο!
Είναι καλύτερα, επομένως, ο κ. Γκιλντιρίμ (για να επανέλθω στην ορθογραφία), όταν μιλάει στη Βουλή της Τουρκίας να μην ασχολείται με συμβολικές χειρονομίες και να προσπαθεί να μιλάει με την γλώσσα της σοβαρότητας. Είναι κρίμα, επειδή έτσι παρασέρνει και τα Αλβανάκια να... αυτομουτζώνονται, για να φτιάξουν με τις παλάμες τους την αλβανική σημαία!
Και είναι ακόμα περισσότερο κρίμα, όταν ένας Τούρκος πρωθυπουργός, για να κάνει το χατήρι μιας ακραίας κομματικής ομάδας της πατρίδας του εξευτελίζεται διεθνώς, επειδή ο... «κύριος» του χρειάζεται την ακραία αυτή ομάδα για να αποσπάσει την πλειοψηφία του τούρκικου λαού για μια αφύσικη και αναχρονιστική εξουσία.
Γι - Πας