ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Σε κάθε συζήτηση μεταξύ σημερινών κυβερνώντων με... προηγηθέντες, αντί απαντήσεως σε κάποια αμείλικτα ερωτήματα, αντιπαρατίθεται το τροπάρι: Εσείς τι κάνατε στην παλαιότερη δική σας διακυβέρνηση; Θα μου πείτε ότι αυτό είναι λογικό, αλλά εδώ συνέβη μία μεγάλη ανατροπή κατά την οποία η αριστερά ανέβηκε για... πρώτη φορά στην εξουσία, υποσχόμενη να γκρεμίσει ότι σαθρό υπήρχε στην προηγούμενη διακυβέρνηση και να εγκαταστήσει τις «ηθικές» της αριστεράς, με την πάταξη του «πελατειακού κράτους», την αξιοκρατία και την εξαφάνιση της διαφθοράς. Πάγια όνειρα του ελληνικού λαού! Υποτίθεται. Διότι πέραν του ότι τίποτε απολύτως από όσα υποσχέθηκε η... αθώα περιστερά της αριστεράς δεν πραγματώθηκε και αυτός ο ίδιος ο λαός με τις συμπεριφορές του επιδιώκει και την συνέχιση της «πελατειακής» πολιτικής, από την αντίθετη μεριά ασφαλώς, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, και την αναξιοκρατία όσον αφορά στην αξιολόγηση προσώπων, κατά την οποία το μόνο προσόν, το οποίο λαμβάνεται υπ’ όψιν είναι η... αριστεροσύνη και μόνον αυτή, ή μάλλον ο «συριζ-ανελισμός», για να κυριολεκτήσω! Όσον αφορά δε στην διαφθορά, αυτή έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στη θέα της οποίας μένει κανείς κατάπληκτος. Δεν θα αναφερθώ στα όσα τραγικά συνέβησαν με τις περίφημες τηλεοπτικές «άδειες» και... ρυθμίσεις εκτός Ε.Σ.Ρ. Αυτά ευτυχώς τα έλυσε η Δικαιοσύνη και η εντύπωση που άφησε η απόφαση αυτής της τελευταίας, σκέπασε όλα όσα βρωμερά είχαν προηγηθεί, ενώ δεν έπρεπε!
Θ’ αναφερθώ στο μεγάλο φαγοπότι που συμβαίνει με τα κονδύλια που διατίθενται για τους πρόσφυγες, όπου κάποιοι... ηθικοί αριστεροί καλοτρώνε, την στιγμή που ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του υποφέρει και όπου επίσης, διορίστηκαν λέει κάποιοι, οι οποίοι απλά καλομισθοδοτούνται χωρίς να εμφανίζονται πουθενά! Ο αρμόδιος υπουργός κόπτεται κιόλας για την... μονιμοποίησή τους! Θεέ και Κύριε. Το θέμα επίσης των ανωμαλιών, που παρατηρήθηκαν στους καταυλισμούς των προσφύγων με την ευκαιρία της μεγάλης κακοκαιρίας κυριάρχησε μπροστά στα όσα υπέφερε και υποφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού. Λες και αυτός ο τελευταίος... δεν υπάρχει! Τέλος θα επιλέξω την ειδική νοοτροπία δύο υπουργών της συγκυβέρνησης να πάρουν, μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ τις μέρες της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου Τραμπ, προσκεκλημένοι, λέει, της εκεί Ελληνικής κοινότητας σε μία τελετή! Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο κρατικής ιδιοκτησίας των δύο κορυφαίων στελεχών του κ. Τσίπρα! Ξεπερνάει ακόμα και την... μεγάλη πατάτα του ιδίου, που με τον ίδιο τρόπο είχε μεταβεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Είστε με τα καλά σας εκεί στην Κυβέρνηση; Επικοινωνείτε με την πραγματικότητα ή όχι; Γνωρίζετε από ποια λούκια περνάμε αυτή τη στιγμή όλοι οι Έλληνες; Πώς να μην αντιδρά ύστερα ο κ. Σόιμπλε όπως αντιδρά για την Β’ αξιολόγηση, το χρέος μας και το ΔΝΤ; Επιμένει ο άνθρωπος στην τήρηση των συμφωνιών μας και εμείς το γλεντάμε με την παράδοση των γνωστών «θυρεών» των μεγάλων μονάδων του Στρατού σε ομογενείς, όποιοι κι αν είναι αυτοί, μεταβαίνοντας επί τόπου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Ούτε ο... Φαρούκ ή ο Ίμπν Σαούντ να είμασταν!
Είπα παραπάνω ότι για πρώτη φορά η αριστερά ανέβηκε στην εξουσία. Ας με συγχωρήσουν οι «δημοκρατικοί Πασόκοι» που ακολούθησαν ύστερα από τον «Γέρο» τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά εκείνος πρώτος ψηφοθηρώντας ανέβασε ένα τέτοιο λεφούσι στην Εξουσία και από τότε διαλύθηκε η Ελληνική οικονομία και η Δημόσια Διοίκηση. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ!
Δήλωσα την προηγούμενη φορά... αδαής ων ως προς τη γνώση του «Κορανίου» ότι σύμφωνα με ορισμένους που το διάβασαν δεν είναι δυνατό να πρεσβεύει τις δολοφονίες αθώων και την επιβράβευση των δολοφόνων! Αντέδρασαν έντονα οι... ειδήμονες του είδους, παραθέτοντάς μου μερικά χωρία του Κορανίου όπως: «Πολεμήστε τους άπιστους ώσπου να κατανικηθεί κάθε αντίσταση» και αλλού «θανατώστε τους ειδωλολάτρες, όπου κι αν τους συναντήσετε, πιάστε τους αιχμαλώτους, πολιορκήστε τους, παραμονεύετέ τους παντού. Όταν όμως προσηλυτιστούν, τότε αφήστε τους να πορεύονται εν ειρήνη».
Στην δε περιγραφή του Ισλαμικού – Ισλάμ = υποταγή – παραδείσου παρατίθενται ορισμένες εικόνες όπως: «...αθάνατοι νεαροί οινοχόοι περνάνε κρατώντας κύπελα και κανάτες με τον εκλεκτότερο οίνο» φαίνεται μόνον εν ζωή απαγορεύονται τα οινοπνευματώδη «έχει θεσπέσια φρούτα... και κορίτσια με μεγάλα μάτια όμορφα σαν μαργαριτάρια» κ.λπ. κ.λπ.
Διαβάζοντας τα περί ειδωλολατρών, θυμήθηκα το χωρίο της «Παλαιάς Διαθήκης» που αναφέρεται στην μήνιν του Μωυσέως όταν κατέβηκε από το «όρος» κρατώντας τις πλάκες με τις «δέκα εντολές» και αντίκρυσε την σύναξη εκείνων που στο μεταξύ είχαν... σκαρώσει ένα «είδωλο» και το λάτρευαν! Επακολούθησε ...μακελειό! Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να απέχω από την «φανατική» υποστήριξη κάποιων πραγμάτων που χρήζουν «βαθειάς μελέτης και ερμηνείας», είτε από εκείνους που το έκαναν και το κάνουν ήδη, είτε ακόμα και από εκείνους που αποφασίζουν οποιαδήποτε στιγμή να το κάνουν με βαθειά συνείδηση του εγχειρήματός τους. Οι σημερινοί μακελάρηδες που αποκαλούνται «ισλαμιστές» πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ανήκουν σε αυτούς τους μελετητές.
Γι - Πας