ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!
Έλεγε ο Δεσπότης Ροδοστόλου το Σάββατου του Λαζάρου στην λιτή πολυχρόνια γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο «Μπουραζέρι» του Αγίου Όρους: «Ο Χριστός Σταυρώθηκε με Ονοματεπώνυμο» και αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο για ολόκληρη την Οικουμένη. Δεν αποτελεί επομένως μία θολή μαρτυρία προερχόμενη από διαδόσεις αγνώστων... «αυτηκόων» και... «αυτοπτών» μαρτύρων! Και έχει πολύ μεγάλο δίκιο ο απλοϊκός και αξιαγάπητος Δεσπότης Ροδοστόλου, ότι το γεγονός της Σταυρώσεως του Κυρίου έγινε με τόσο επίσημο τρόπο και με τόσο επίσημες αποφάσεις, επικυρωμένες από τις αρχές της συγκεκριμένης περιοχής εκείνης της εποχής.
Δεδομένων δε των λόγων των αποφάσεων εκείνων, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η παρακολούθηση όλων των τεκταινομένων της Σταύρωσης και των παρεπόμενων αυτής. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί και το γεγονός της Αναστάσεως, αφού εκείνοι που προκάλεσαν και αποφάσισαν τη Σταύρωση είχαν τον βασικό και κύριο λόγο να παρακολουθούν λεπτομερώς τα τεκταινόμενα πέριξ του Μνημείου, ιδιαίτερα δε κατά το πρώτο τριήμερο.
Ο «Χριστός Ανέστη», λοιπόν αγαπητοί μου συγχριστιανοί και έδωσε με την σύντομη ενανθρώπισή του των 33 χρόνων, τις πράξεις του, τα θαύματά του και προπαντός τα Πάθη του, την Σταύρωση και την Ανάστασή του, στην Ανθρωπότητα και σ’ εμάς όλους την δυνατότητα, να τον πιστέψουμε ως Θείο Απεσταλμένο και πνευματικό «Υιόν του Θεού» και να μελετήσουμε τις Θείες Διδασκαλίες του που θεμελίωναν την Αγάπη, ως τον μόνο οδηγό της ζωής μας. Την Αγάπη, χωρίς όρια, που έφταναν ακόμα και στο ακραίο «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών»! Λένε πως και οι... άλλες θρησκείες εγκωμιάζουν και πριμοδοτούν την Αγάπη. Είναι αλήθεια πως δεν ασχολήθηκα και δεν εντρύφησα ιδιαίτερα με τις άλλες θρησκείες. Δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά από γεννησιμιού μου ήμουν «γεμάτος» από την δική μου, την συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας και αρκούμαι στα διδάγματά της, χωρίς αυτά να τα μετατρέψω σε... «φανατική ιδεολογία», όπως δυστυχώς το κάνουν άλλες θρησκείες με τα γνωστά αποτελέσματα, που βλέπουμε κάθε μέρα να συμβαίνουν. Είχε γράψει κάποτε ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελόπουλος: «Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν εν ονόματι κάποιων ιδεολογιών»! Και σε άλλο σημείο αυτού του σημαδιακού βιβλίου συγκρίνοντας τον Χριστιανισμό με το Ισλάμ ότι, ο μεν πρώτος επικράτησε, όπου επικράτησε με την απλή παρουσία του, ενώ το δεύτερο με την σπάθη το αίμα και τις... αποκεφαλιστικές μάχαιρες. Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Ο... ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΒΟΡ. ΗΠΕΙΡΟΥ»
Έχω την εντύπωση ότι βιάστηκε πολύ ο εκπρόσωπος Τύπου του «Ποταμιού», διακεκριμένος δημοσιογράφος κ. Τσιόδρας να εντάξει, όχι την απλή κακομεταχείριση, αλλά την καταστροφή του αγάλματος της «Βορείου Ηπείρου» στην Αθήνα, στους απλούς και συνηθισμένους «βανδαλισμούς»! Βιάστηκε, επειδή οι... συνήθεις «βανδαλισμοί», όπως π.χ. το κόψιμο της μύτης της προτομής του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά στον κήπο του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας, διαπράττονται από άνοες, οι οποίοι «δεν γνωρίζουν τι ποιούσι». Και δυστυχώς αυτά τα «φρούτα» διαβιούν και... «κανακεύονται» πολύ, τελευταία, στην Ελλάδα! Η καταστροφη, διότι περί αυτής πρόκειται, του συγκεκριμένου συμβολικού αγάλματος του διακεκριμένου Έλληνα Γλύπτη, δωρισμένου από τον ίδιο στον Δήμο Αθηναίων, από τον οποίο και έγιναν επίσημα αποκαλυπτήρια, φρονώ ότι πραγματοποιήθηκε με σχέδιο, εφαρμόστηκε με θαυμαστή ακρίβεια. Καταστράφηκε δηλαδή πλήρως ο συμβολισμός της δέσμιας και υποφέρουσας «Βόρειας Ηπείρου», από τους γνωστούς «δεσμώτες» της με μέθοδο, που μόνο αυτοί οι δεσμώτες θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν. Υποθέτω πως στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν πατριώτες, οι οποίοι θα διατάξουν να διενεργηθεί σχετική ενδελεχής έρευνα! Το θέμα δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα εθνικό και δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε να καταρρακώνει έτσι την Ελλάδα.
Γι - Πας