ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
Ακούοντας στις ειδήσεις όλους τους προσφυγομετανάστες να λένε δίπλα από τα Ελληνικά σύνορα ότι τους χτύπησαν και τους τραυμάτισαν με διάφορα… πράγματα, που ήταν πάντως όπλα, οι στρατιώτες της… «Μακεδονίας», μου σηκώθηκε η τρίχα!
Και το έλεγαν έτσι όλοι τους απαθέστατα, πράγμα το οποίο συμπληρώθηκε από την εικόνα της ομάδας των θρασύτατων «Μακεδόνων», οι οποίοι έκαναν ντου εμφανέστατα μέσα στο Ελληνικό έδαφος, από το οποίο και στο οποίο εξαπέλυαν τα… πυρά τους προς τους προσφυγομετανάστες τραυματίζοντας, μόνο ευτυχώς, σημαντικό αριθμό από αυτούς.
Το μοναδικό παρήγορο στοιχείο από όλη αυτή τη θλιβερή εικόνα ήταν η προσπάθεια όλων των Ελληνικών Μ.Μ.Ε., άλλα μεν θέλοντας να… καλύψουν την Κυβέρνηση αυτής της στιγμής και άλλα από ντροπή, να μη μεταφράσουν ακριβώς τα λεγόμενα των προσφυγομεταναστών, να μη λένε δημοσία τι ακριβώς έλεγαν οι ερωτώμενοι προσφυγομετανάστες, να μη λένε δηλαδή τη φράση: Μας επιτέθηκαν οι στρατιώτες της «Μακεδονίας», αλλά οι στρατιώτες των Σκοπίων! Έλεγαν επομένως εκ προθέσεως ψέματα για τους λόγους που προαναφέραμε! Να μη μάθει ο λαός την αλήθεια.
Είναι ορισμένα πράγματα που συγκινούν τον απλό λαό, τους απλούς πολίτες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι και εγώ και πίστευα ότι και ο κ. Πάνος Καμμένος, Υπουργός τώρα της Εθνικής Άμυνας και προπαντός συγκυβερνήτης της Πατρίδας μας, από τέτοια συναισθήματα εμφορούμενος μίλαγε για… απώλεια της «Εθνικής Κυριαρχίας» και λοιδορούσε όλους εκείνους τους οποίους θεωρούσε υπεύθυνους για την… απώλεια αυτής της Κυριαρχίας, αποκαλώντας τους… Γερμανοτσολιάδες!
Τώρα διοικεί ουσιαστικά και είναι υψηλά ιστάμενος και υπεύθυνος αυτού του ευαίσθητου τομέα της Εθνικής Κυριαρχίας.
Θα του θυμίσω δύο περιστατικά προασπίσεως της Εθνικής Κυριαρχίας από «υπεύθυνους» ηγέτες Κράτους που «σέβεται» την κυριαρχία του...
Πρώτο: Την δήλωση της Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, όταν ο Τούρκος αξιωματικός, αντί να διατάξει έναν στρατιώτη να πιάσει από το πόδι και να κατεβάσει από τον ιστό της σημαίας το Κυπριωτόπουλο, βγήκε στο παράθυρο και με το πιστόλι του, τελείως άνανδρα, το σκότωσε! Είπε η Τσιλέρ: «Το ίδιο ακριβώς θα πάθει και όποιος προσπαθήσει να επαναλάβει κάτι τέτοιο»! Δεν γνωρίζω βέβαια αν παρασημοφόρησε και τον… «παληκαρά» αξιωματικό.
Δεύτερο: Την δήλωση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όταν Τούρκοι πιλότοι κατέρριψαν άνανδρα Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, που μάχονταν εναντίον του γνωστού μας «Παγκόσμιου Τρομοκράτη», επειδή, λέει, παραβίασε για 17… ολόκληρα δευτερόλεπτα, μία γωνίτσα του νοητού Τουρκικού εναέριου χώρου! Είπε ο κ. Αχμέτ: Το ίδιο θα συμβεί σε όποιον τολμήσει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας!
Μπορεί και στις δύο περιπτώσεις όλοι οι… «μεγάλοι» να εξέφρασαν… επιφυλάξεις, αλλά μόνο επιφυλάξεις, δικαιολογώντας στην ουσία τις άνανδρες ενέργειες!
Ερωτάται, λοιπόν, ο συγκυβερνήτης και υπεύθυνος της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας: Υπάρχει αυτή τη στιγμή «Εθνική Κυριαρχία» στην Ελλάδα; Του βαστάει του κ. Καμμένου; Ποιος επιτέλους θα διδάξει –πλην της σιτίσεως- τους προσφυγομετανάστες ότι η χώρα που ανήγειρε τον φράχτη λέγεται επισήμως FYROM και όχι «Μακεδονία» και επιτέλους ποιος θα διδάξει έμπρακτα στους στρατιώτες αυτού του… «κράτους», τι θα πει ένοπλη παραβίαση συνόρων; Κύριε Καμμένε είσαι ανύπαρκτος!

Η ΑΙΘΟΥΣΑ «ΒΑΣ. ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑΣ»
Απευθυνόμενος προς την εγνωσμένη και εξ οικογενειακής παιδείας καλαισθησία του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα, αλλά και στην επίσης εγνωσμένη τεχνολογική γνώση του, θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση την οποία προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική.
Η κατάσταση της πιο σημαντικής αίθουσας της πόλης της οποίας είναι ο πρώτος πολίτης, της πόλης μας, των Γιαννίνων, είναι απαράδεκτη. Τόσο απαράδεκτη ώστε και το προσωρινό κλείσιμό της να αποτελεί μία λύση. Ομιλώ για την αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας».
Δεν είναι δυνατόν σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις, στις οποίες παρακάθηνται όλοι οι σημαντικοί επισκέπτες, να παρουσιάζει την υπάρχουσα εικόνα σε όλα τα καθίσματα. Δεν γνωρίζω αν στα καθίσματα των δύο πρώτων σειρών η εικόνα είναι ίδια, αλλά στα υπόλοιπα σιχαίνεται κάποιος να καθίσει.
Εξάλλου τι κόλπο λαϊκισμού είναι αυτό που εφευρέθηκε τελευταία; Να είναι αριθμημένα, όπως πρέπει τα καθίσματα και σε πληρωμένες παραστάσεις να καλείται ο θεατής να προσέλθει νωρίτερα και να καθίσει όπου βρει και με δεδομένο το ότι κάποιοι άλλοι είχαν προσέλθει νωρίτερα από αυτόν, κράτησαν θέσεις και για φίλους ή συγγενείς και πάει λέγοντας; Έτσι κινδυνεύει ένα ζευγάρι να χωριστεί στην παράσταση αν τελικά υπάρχουν άδειες θέσεις. Μόνο σε παλιές παραστάσεις «Καραγκιόζη» σε αχούρια γίνονταν αυτό.
Φυσικά στον… λαϊκισμό των «ίσων» υπάρχουν πάντα οι επιτηρούμενες σειρές των «πιο ίσων», που έρχονται στο τέλος σεινάμενοι και κουνάμενοι και κάθονται όπως πρέπει. Ίσως και χωρίς πληρωμή αυτοί!
Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε φρονώ ότι θα πρέπει να επιληφθείτε προσωπικά, ώστε και η αίθουσα να ευπρεπιστεί και να ισχύσουν όσα ισχύουν παγκοσμίως.
Γι - Πας