ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Άλλο και τούτο! Ο κ. Ερντογάν... «γκαρδιακός φίλος» και Πρόεδρος της γείτονος Τουρκίας, γνωστής από τα... προαιώνια «γλυκά» της αισθήματα προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν προφταίνει να σώζει πρόσφυγες στο Αιγαίο από τα... τρυπημένα φουσκωτά των Ελλήνων»!
Εδώ ταιριάζει πέρα για πέρα το γνωστό καλαμπούρι: «Το άλλο με τον... Τοτό το έχετε ακούσει»;
Ο οποιοσδήποτε παρακολουθών τα δραματικά γεγονότα με τους πρόσφυγες και τα αυτοσχέδια φουσκωτά που προμηθεύονται από τους Τούρκους δουλέμπορους καταβάλλοντας πολύ τσουχτερές αμοιβές, γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Υπάρχουν για τον... αξιότιμο κ. Ερντογάν οι άπειρες μαρτυρίες των δυστυχών προσφύγων κατά τις οποίες, αφού καταβάλλουν στους Τούρκους δουλέμπορους την τσουχτερή αμοιβή «κατά κεφάλι», στοιβάζονται σωρηδόν παρά τη συμφωνία μέσα σε αυτά τα... «αυτοσχέδια» φουσκωτά, ανοίγονται στο πέλαγος και μόλις δουν Ελληνικό περιπολικό ή φτάσουν σε κάποια «ξέρα», οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, οι δουλέμποροι τους εγκαταλείπουν επιβιβαζόμενοι σε δικό τους κανονικό ταχύπλοο, προτρέποντάς τους να τρυπήσουν τα φουσκωτά, ώστε να θεωρηθούν ναυαγοί και να μην επιστραφούν πίσω στα παράλια της Τουρκίας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.
Αυτή είναι η χιλιοειπωμένη αλήθεια από τους ίδιους τους πρόσφυγες, την οποία ο κ. Ερντογάν προσπαθεί μάταια να αντιστρέψει!
Δεν φτάνει που θησαυρίζει συνέχεια από τον πόλεμο στη Συρία, είτε από το λαθρεμπόριο όπλων, είτε από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως το αποκαλύπτουν οι αδιάψευστες Ρωσσικές μαρτυρίες, είτε τέλος από την εκμετάλλευση των νοικοκυραίων Σύρων που κατέφυγαν στην Τουρκία και κάτι κατάφεραν από οικονομίες να έχουν μαζί τους.
Αυτούς τους τελευταίους τους ξεζουμίζουν καταφανέστατα εν γνώσει, αν όχι και με την συμμετοχή του Τουρκικού κράτους οι λεγόμενοι Τούρκοι δουλέμποροι, προσθέτοντας πλούτο στην Τουρκία και θάνατο σε αυτούς τους δυστυχείς φυγάδες από τις εστίες τους.
Δυστυχώς ύστερα από την άφρονα πολιτική των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της πρώτης με την ανεκδιήγητη αρμόδια υπουργό, την οποία δυστυχώς δεν είναι σε θέση να συμμαζέψει ο τελευταίος αρμόδιος υπουργός παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, άνοιξε το... λούκι Ελληνικά νησιά – Αθήνα – Ειδομένη – Σκόπια – Σερβία – Ευρώπη. Aυτή η τελευταία τώρα ανησύχησε από τον όγκο των προσφύγων και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σε βάρος της Ελλάδος! Δεν φτάνει αυτό έρχεται και ο Ερντογάν αντιστρέφοντας την Αλήθεια. Ε, δεν έχει τον... Αλλάχ του ο άνθρωπος.

Ο κ. ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΟΥΡΗΣ
Από το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών πήρα μία πρόσκληση για την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην ΕΗΜ και αφορά στην ανακήρυξη του κραταιού κ. Ξενοφώντα Κοντούρη σε επίτιμο Πρόεδρο του ως άνω Ιδρύματος και επίδοση σε αυτόν Τιμητικής Πλακέτας. Με τον κ. Ξενοφώντα Κοντούρη τυχαίνει να γνωριζόμαστε από την εποχή ακόμα της Κατοχής, όταν υπηρεσιακά ήρθε στο σπίτι μας στο χωριό ασχολούμενος με την «δεκάτην», όπως αποκαλούνταν τότε ένας αγροτικός φόρος. Όμως η στέρεα επανασύνδεσή μας έγινε όταν εγκαταστάθηκα στα Γιάννινα το 1964 και οι Εθνικές του δραστηριότητες μας έφεραν πιο κοντά.
Η ίδρυση του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών αποτέλεσε την κορωνίδα των δραστηριοτήτων του Ξενοφώντα Κοντούρη στο οποίο και δόθηκε με όλη του την ζωντάνια καθιερώνοντάς το ως τον πιο σοβαρό θεσμό για την υποστήριξη του μεγάλου αυτού Εθνικού ζητήματος και ιδιαίτερα ύστερα από την ελεύθερη επικοινωνία με τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, οι οποίοι τόσα πολλά υπέφεραν κατά την τυραννική διακυβέρνηση του καθεστώτος Εμβέρ Χότζα.
Αλλά και των τόσων πολλών συμβαινόντων εις βάρος τους από όλα τα ...μεταΧοτζικά καθεστώτα της Αλβανίας.
Γι’ αυτό λυπήθηκα πάρα πολύ επειδή απουσίασα από αυτήν την εκδήλωση ευρισκόμενος με την οικογένειά μου εκτός Ελλάδος.
Γι - Πας