ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΟΣΟΧΗ!... ΝΑΙ
Φτάσαμε λοιπόν και σ’ αυτό, για το οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας το 2012 είχε πει: «Και στο άκουσμα ακόμα της λέξης ΔΗΜΟΨΗ­ΦΙ­ΣΜΑ, η Ελλάδα σε τρείς μέρες θα χρεωκοπήσει»!
Εν τούτοις τώρα με δική του Ευθύνη σε τέσσερις μέρες καλούμαστε από τον ίδιο να «πράξουμε» το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και να βρεθούμε έξω από την Ε.Ε και στην χρεωκοπία, εάν η ψήφος μας είναι αρνητική προς το κατασκευασμένο ερώτημα από τις συνιστώσες των αναρχικών και ακροαριστερών κομμουνιστών, οι οποίοι διαβιούν πολιτικά μέσα στο κόμμα του.
Ερώτημα κατασκευασμένο από την αντίθεση των λαϊκών μαζών στα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για να ορθοποδήσουμε οικονομικά και να πορευτούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια εκεί που ανήκουμε. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει πιο δόλια πρόσκληση από αυτήν για την οποία, το μεν Κ.Κ.Ε., δούλευε και δουλεύει στα ίσια αποσκοπώντας στην έξοδο από την Ε.Ε, στην δυστυχία του λαού και στην αλίευση από αυτή τη δυστυχία προλεταρίων για να πυκνώσουν τις τάξεις του!
Το 1944-1949 ο ελληνικός λαός κατάφερε όχι μόνο με οικονομικές θυσίες και στερήσεις, αλλά με ποταμούς αίματος, με εξανδραποδισμούς και αποτρόπαια «παιδομαζώματα», να ξεφύγει από την ένταξή του στους δυστυχισμένους δορυφόρους του Πατερούλη Στάλιν, που μαρτύρησαν για δεκαετίες κοντά του. Τα κατάφερε ο ελληνικός λαός τότε και με τη βοήθεια των συμμάχων του. Δεν είναι δυνατόν τώρα να μην τα καταφέρει και πάλι με την βοήθεια των συμμάχων του να μην ξεφύγει από το δόλιο ΟΧΙ που του φέρνουν μπροστά του και οδηγεί στη σίγουρη δυστυχία του. Είναι σίγουρο ότι θα πει την Κυριακή ΝΑΙ στην Ευρώπη που σίγουρα θα εξασφαλίσει την ευημερία του.

ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ!...
Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τα συμβαίνοντα με την αγωνιώδη προσπάθεια της πατρίδας μας να ορθοποδήσει οικονομικά, ύστερα από την λαθεμένη διαχείριση του χρέους της από τον Γεώργιο  Ανδρέα Παπανδρέου το 2010, είδα και ορισμένες συνεντεύξεις και παρουσίες, οι οποίες με μελαγχόλησαν. Επί παραδείγματι είδα την Λιθουανή πρωθυπουργό, η οποία με περισσό θράσος μίλησε υποτιμητικά για τους Έλληνες και την Ελλάδα, λες και … κατέβηκε από τον Άρη! Λησμόνησε η κυρία ότι με το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ η πατρίδα της βρέθηκε στην αγκαλιά του Πατερούλη Στάλιν και με την συμπεριφορά της στον ελληνικό «εμφύλιο» συντέλεσε στις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από την νικηφόρα της συμμετοχή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται από τους δορυφόρους της Σοβιετικής Ένωσης.
Το ίδιο ισχύει και για την επίσης θρασύτατη συνέντευξη του Σλοβένιου πρωθυπουργού, ο οποίος επανειλημμένα μας πρήζει τα… «μέζεα»! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι «χαϊδεμένα» της Γερμανίας, από όπου αντλούν αυτό το … απύθμενο θράσος.
Λησμονούν επίσης και οι δύο προαναφερθέντες ότι η Ελλάδα, ύστερα από την αναγνώριση των θυσιών της, του πολιτισμού της και της, μέσα στις δύσκολες μεταπολεμικές συνθήκες προόδου της ήταν, μέλος των εννέα πρώτων κρατών της Ε.Ο.Κ. όταν οι πατρίδες των προαναφερθέντων ψωμοζούσαν και οι κάτοικοί τους… αλληθώριζαν ακόμα και για ένα «μπλού τζήν»!
Εν τούτοις, στην δεδομένη στιγμή η Ελλάδα, ξεχνώντας κάθε προηγούμενη πικρία, συντέλεσε και συναίνεσε στην Ε.Ε., όταν έγινε η επέκτασή της. Γιατί τάχα ξεχνούν αυτήν την ημερομηνία και τώρα ξεχύνονται λαύροι εναντίον αυτής της χώρας με την μακραίωνη ιστορία και τους αγώνες της ζητώντας, άκουσον θράσος, την αποπομπή της από την Ε.Ε.!
Και επειδή ο λόγος περί Γερμανίας, που προαναφέρθηκε ότι τους τροφοδοτεί αυτό το θράσος, θα αναφερθώ σε αδιάψευστα γεγονότα: όταν ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκεπτόταν τους άλλους 8 για την έγκριση της εισόδου της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ, επρόκειτο να επισκεφτεί και την Γερμανία της οποίας καγκελάριος ήταν ο Χέλμουτ Σμιτ. Αυτός είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορέσει να εισέλθει στην Ε.Ο.Κ.»! Όταν οι δημοσιογράφοι το ανέφεραν στον Καραμανλή λίγο πριν από την είσοδό του στην Καγκελαρία, εκείνος απλά χαμογέλασε λέγοντας: περιμένετε και θα δείτε.
Όταν τελείωσε η συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί βγήκαν αγκαλιασμένοι και στην είσοδο ο Σμίτ έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδος, κοιτίδας του πολιτισμού και φωτοδότου της Ευρώπης, αλλά και το εγκώμιο του Πρωθυπουργού της Καραμανλή με τον οποίο συνέχισαν έκτοτε μια μεγάλη και αδιατάρακτη φιλία.
Προχθές ο υπέργηρος Σμιτ, έχοντάς τα ακόμα 400, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διαγράψουν το χρέος της Ελλάδας και να την βοηθήσουν να ορθοποδήσει οικονομικά. Ας ακούσουν με σοβαρότητα τα λόγια του παππούλη, τόσο οι συμπατριώτες του, όσο και οι όψιμοι ανθέλληνες.
Γι - Πας