ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

SLOW MOTION...
•  Όλοι μίλαγαν ότι η περίφημη «κολοτούμπα» μετά τις εκλογές ήταν αναπόφευκτη, επειδή δεν ήταν δυνατό να ανοιχτούν... κρουνοί χρηματοδοτήσεων μόνο και μόνο από το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα έδειχνε οργή εναντίον των δανειστών! Κάποιοι σκεπτικιστές μάλιστα περίμεναν το ακριβώς αντίθετο εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δεν έγινε τίποτε από τα δύο. Αντίθετα, σαν να μη μας πίεζε κανένα χρονοδιάγραμμα, οι δικοί μας άνετοι πηγαινοέρχονταν στην Ευρώπη δηλώνοντας μόνο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα κατάργησε ορισμένες μισητές στο λαό λέξεις, όπως και κυρίως τις λέξεις Τρόικα και Μνημόνιο και η νέα Κυβέρνηση δεν επιθυμούσε την χρήση τους! Ύστερα από... μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι δέχτηκαν υπομειδιώντες η μεν Τρόικα να αποκαλείται «θεσμοί», το δε μνημόνιο να αποκαλείται «σύμβαση». Τέλος, για να συγκεκριμενοποιηθούν τα πράγματα οριστικοποιήθηκε στα έγγραφα η Τρόικα ως Brussels Group και η «σύμβαση» ως «Γέφυρα προς το συμβόλαιο». Και ενώ όλοι περίμεναν να αρχίσουν συνομιλίες που θα αναφέρονταν στα ποθητά νούμερα του πάρε δώσε, τα οποία να πάρει η ευχή, δεν ήταν δυνατό να αλλάξουν σε τίποτε, ούτε τη ζωή του λαού, ούτε την καθαυτό πολιτική, διαπιστώθηκαν στη νέα Κυβέρνηση διάφορα... «καπετανάτα» έτοιμα να τινάξουν τα πάντα στον αέρα και κυρίως τη θέση μας μέσα στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη για τα οποία ο λαός στην συντριπτική πλειοψηφία του παραμένει αμετακίνητος.
Από τότε ο κ. Τσίπρας επέλεξε την «Slow Motion», την εικόνα που μας δείχνουν στα άλματα που έχουν... κολοτούμπα, όπως το επί κοντώ και το ύψος για να την παρατηρούμε πολύ σιγανά σε όλες της τις λεπτομέρειες και με δυνατότητα «παγώματος» όπου εμείς επιθυμούμε. «Αργή κίνηση» στα Ελληνικά! Έτσι βλέπουμε λοιπόν την κολοτούμπα, η εικόνα της οποίας παγώνει ενίοτε σε πολύ δύσκολα σημεία και μας κόβεται η χολή για το αποτέλεσμα! Αυτό όμως στην συγκεκριμένη ιστορία μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, δημιουργεί ασφυξία στην δική μας οικονομία και απλή αδιαφορία σε εκείνους, οι οποίοι σφυρίζουν στον αέρα λέγοντας: Εμείς εδώ είμαστε, οπότε είστε έτοιμοι ελάτε να τα συζητήσουμε. Κι αντί να τρέξουμε να τα βρούμε, αφήνουμε τον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο να λένε... βλακείτσες περί ρήξεως και τα τοιαύτα. Είμαστε σοβαροί;

ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!..
• Δεν ξέρω αν του κ. Τσίπρα οι διάφοροι «δικοί» του, του έχουν πρήξει τα... «μέζεα» (σύγχρονη ελληνική λέξη του Κοινοβουλίου από το απώτερο παρελθόν), ή αν την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής την κάνει για το θεαθήναι! Όπως και νάχει όμως το πράγμα, καλό είναι που γίνεται αυτή η Ολομέλεια της Βουλής, για να ακουστούν πιο καθαρά ορισμένα πράγματα.
Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο ειδικός συντονιστής επί των Οικονομικών να βρίσκεται στην Κίνα ζητώντας οικονομική ενίσχυση, οι Κινέζοι να ζητούν την δρομολογηθείσα από την προηγούμενη Κυβέρνηση πώληση μέρους του λιμανιού του Πειραιά, από την οποία τόσα οφέλη έχει η Πατρίδα μας, ο κ. Δραγασάκης να συμφωνεί και ο κ. Δρίτσας να... θυμάται τις κοτσάνες που είπε όταν ανέλαβε το αρμόδιο Υπουργείο.
Δεν μπορεί να υπάρχει διαδιασία πώλησης τμήματος της ΔΕΗ και ο αρμόδιος Υπουργός να δηλώνει αντίθετος. Δεν μπορεί να προχωράει μια επωφελής δουλειά στις «Σκουριές» με 2-3 χιλ. Έλληνες εργαζόμενους και ο ίδιος προαναφερθείς κ. Λαφαζάνης να την... σταματάει για «πολεοδομικές» παραβάσεις!
Δεν μπορεί, εν όψει της Τουριστικής περιόδου να έχουν πωληθεί επωφελέστατα επαρχιακά αεροδρόμια για τον εκσυγχρονισμό τους και ο κ. Σταθάκης να... μην συμφωνεί! Τι θα γίνει τέλος πάντων θα μας πει κάποιος. Ή μακάρι τι θα γίνει με τις... «λαθροχειρίες» του Κατρούγκαλου; Όσο για τους άλλους ας πιστρωθούν και να αφήσουν τις βλακείες περί αλλαγής της ηγεσίας στην Ν.Δ. Δε νομίζουν ότι το παρατράβηξαν;
Γι - Πας