ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΝΕΑ ΗΘΗ!..
  Πολύς θόρυβος ξεσηκώθηκε αυτές τις μέρες με την «απεργία πείνας» ενός νεαρού, ο οποίος, μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης ων, συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης για... «τροφοδοσία» της οργάνωσης αυτής. Η κοινωνία μεν, «δεν εκδικείται», όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, αλλά ούτε και θα πρέπει να εκβιάζεται, κατά τη γνώμη μου από ενηλίκους, οι οποίοι γνώριζαν τις συνέπειες του εγχειρήματός τους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και... τουλάχιστο κάποια χρόνια φυλάκισης, στέρησης δηλαδή της ελευθερίας του δράστη προς σωφρονισμό και αποφυγή τελέσεως των ίδιων ή και χειρότερων αδικημάτων. Νομίζω ότι ως εδώ θα πρέπει να συμφωνούμε με όλους τους... «προοδευτικούς» οι οποίοι ξεσηκώνονται κάθε φορά, θεωρώντας εαυτούς ως τους μόνους... «ευαίσθητους» έναντι τέτοιων περιστατικών!
Εκτός κι αν δεν θεωρούν την... «απεργία πείνας» ως εκβιασμό των αδικοπραγούντων καθ’ οιονδήποτε τρόπο προς την «Πολιτεία» κι ας θεωρούμε επιτέλους αυτήν την τελευταία ως το «σπίτι» όλων μας, προς την οποία θα προσφεύγαμε αν κάποιος δικός μας πάθαινε κάτι κατά τη διάρκεια εκείνης της ένοπλης ληστείας ή εάν θεωρούσαμε ως «δικά» μας - όπως πράγματι συμβαίνει - τα χρήματα, τα οποία αφαιρούνται σε αυτές τις ληστείες και τα οποία θα λείψουν από την «Πολιτεία» για κάποιους άλλους επωφελείς σκοπούς. Τώρα εδώ συνέβη κάτι: Η μη εκδικούμενη κοινωνία επέτρεψε λαθεμένα στους νεαρούς φυλακισμένους να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ένας ή δύο εξ αυτών... «πέτυχαν» σε κάποια Τ.Ε.Ι.! Και η «Πολιτεία» είναι υποχρεωμένη να φροντίσει με κάποιους «πρόσφορους τρόπους» να σπουδάσουν εκεί που πέτυχαν. Συνέβη όμως αυτό το τελευταίο διάστημα κάποιοι φυλακισμένοι για χειρότερα παρόμοια, ή παραπλήσια με τους νεαρούς αδικήματα να παραβιάσουν τις «άδειες» που η κοινωνία και η «Πολιτεία» τους χορηγούσε και όχι μόνο δεν επέστρεψαν στις φυλακές όπως υποχρεώνονταν, αλλά... «βγήκαν στο κλαρί» και με προκηρύξεις τους απειλούν την «Πολιτεία» και όλους μας με κάποια «μακελιά» και ως εκ τούτου οι δικαστικές αρχές είναι επιφυλακτικές για τη χορήγηση νέων αδειών σε ομοϊδεάτες τους.
Αυτή είναι η ουσία. Και λυπάμαι ομολογουμένως εκείνους τους γονείς, που ανέθρεψαν αυτά τα παιδιά, οι οποίοι αντί να κρύβονται ως ένοχοι από τα μάτια της κοινωνίας, έχουν το θράσος, το οποίο αποκτούν από τις προαναφερθείσες «ευαισθησίες» κάποιων «προοδευτικών» και βγαίνουν στις τηλεοράσεις και ομιλούν, άκουσον, για κάποια ατομική «ηθική» (!) των παιδιών τους, απειλώντας την «Πολιτεία» και αποδίδοντάς της ...ολόκληρη, άκουσον, ολόκληρη την ευθύνη σε περίπτωση που πάθουν κάτι τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της εκβιαστικής  «απεργίας πείνας»! Και επιπλέον τα ...βλαστάρια τους δεν δηλώνουν μετάνοια αλλά απειλές εναντίον όλων.
Νέα ήθη και νέες διδαχές από γονείς προς γονείς, όπως κάποιος άλλος, της ίδιας νοοτροπίας του οποίου ο γιος πιάστηκε να ληστεύει μία Τράπεζα κι εκείνος τώρα μας διδάσκει... ηθική από τα βουλευτικά έδρανα! Τι έχουν να ιδούν ακόμα τα μάτια μας την σήμερον ημέραν.

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ...
  Συνεχίζοντας δηλώνω συντετριμένος, που ένα Ελληνόπουλο ξεφεύγοντας από την προσοχή των γονιών του - εκτός κι αν παροτρύνθηκε απ’ αυτούς - έγινε υποχείριο φανατισμών τέτοιων, που να αγνοούν την συγκροτημένη νομιμότητα και αυτήν ακόμα την ανθρώπινη ζωή, έστω κι αν αυτή η ζωή είναι η δική τους.
Απορώ δε πώς είναι δυνατό να υπάρχουν «πολιτικοί» οι οποίοι σκέπτονται και επιθυμούν να κυβερνήσουν τον τόπο και οι οποίοι, αντί να προσπαθούν να συνετίσουν τους γονείς και όσους τάσσονται με το μέρος τέτοιων ακραίων φαινομένων, δείχνουν να υποδαυλίζουν τον φανατισμό και την ανομία σε μία περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας βρίσκεται στο ζενίθ της δοκιμασίας από την οικονομική κρίση. Έφτασαν ακόμα και ορισμένα Μ.Μ.Ε. να ...παραβλέπουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι και να μας  παρουσιάζουν ως πρώτη και παρατεταμένη είδηση τα... «καμώματα», ενός, τουλάχιστο «άμυαλου», φανατισμένου και αντικοινωνικού νεαρού.
Νεαρού, τον οποίο ο φανατισμός τον ωθεί ακόμα και στην αυτοκτονία! Αυτό ακριβώς θέλουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι ώθησαν αυτό το κακόμοιρο παιδί να κάνει ό,τι κάνει προμηθεύοντάς τους τη δημοσιότητα. Προσωπικά θα έλεγα στους γονείς και τους πρόθυμους υποστηρικτές τους ν’ απευθυνθούν σε όλους εκείνους τους... «πολιτικούς», όπως θέλουν να τους αποκαλούν, κρατούμενους, οι οποίοι, παραβιάζοντας τις «άδειες» τις οποίες η δημοκρατική, κοινωνική πολιτεία απλόχερα τους χορήγησε, ξέφυγαν από την συντεταγμένη νομιμότητα και όχι μόνο δεν επέστρεψαν εκεί που έπρεπε να βρίσκονται, με την υπογραφή τους προτού να πάρουν την άδεια, αλλά κρυπτόμενοι, απειλούν τους πάντες και τα πάντα. Ας απευθυνθούν σ’ αυτούς οι γονείς και οι... άλλοι, εκλιπαρώντας τους να τηρήσουν την υπόσχεση και την υπογραφή τους, όταν πήραν τις άδειες, επειδή τα παιδιά τους και ιδιαίτερα ο περί ου ο λόγος νεαρός, παρασυρμένοι από εκείνους και τις ιδέες τους, κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από αυτόβουλες ενέργειες και παράλογες απαιτήσεις.
Γι - Πας