ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

TA ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!..
*  Η πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA για τα «Μάρμαρα» του Παρθενώνα ήταν πλήρης και από τις πιο σοβαρές που έχω παρακολουθήσει.
Πέρα από τις συνεντεύξεις του με τα πολύ αρμόδια πρόσωπα επί του αντικειμένου, τα οποία εμπεριστατωμένα απάντησαν για το τι έγινε μέχρις εδώ και συνάντησαν την επίμονη και παγερή άρνηση των Άγγλων να συζητήσουν επί του θέματος και για το πώς φτάσαμε στην αρμόδια επιτροπή της UNE­SCO στην οποία οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να αρνηθούν την διαιτητική μεσολάβησή της και πώς επίσης φτάσαμε στο πολύ διακεκριμένο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, εξειδικευμένο επί τέτοιων Διεθνών θεμάτων, όπου εργάζεται η κα Αλαμουντίν-Κλούνεϋ. Αυτό πρόκειται να συμβουλεύσει την Ελλάδα για τις νομικές δυνατότητες διεκδίκησης των αποδεδειγμένα κλεμμένων και βάρβαρα αποσπασθέντων για την κλοπή εξόχων καλλιτεχνημάτων, από αυτό το υπέροχο μνημείο του Παγκόσμιου Πολιτισμού, τα οποία παρ’ ολίγο να χαθούν στο βυθό της θάλασσας κατά το ναυάγιο του πλοίου που είχε μισθώσει ο αλήστου μνήμης «κλέφτης» Έλγιν για την μεταφορά τους στο Λονδίνο! Το Βρετανικό Μουσείο λοιπόν είναι σαφώς «κλεπταποδόχος» των κλοπιμαίων από τον Έλγιν και δεν έχει σημασία η πληρωμή τους προς αυτόν.
Όλα αυτά τα νομικά πλέον ζητήματα ανατέθηκαν από το προαναφερθέν γραφείο στην διακεκριμένη δικηγόρο του κα Αλαμουντίν να τα μελετήσει και να συντάξει την νομική γνωμάτευση για την Ελλάδα, πριν από τον κατά τύχη επισυμβάντα γάμο της με τον κ. Κλούνεϋ, ο οποίος κατά τύχη επίσης έχει τις ίδιες απόψεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα με εκείνην και το γραφείο της.
Δεν μπόρεσα επομένως να καταλάβω τους λόγους της επιμονής της δημοσιογράφου κας Κιάου για το ότι η κα Αλαμουντίν κλήθηκε από την Ελλάδα, ως... απλή Celebrity και ότι... άκουσον, μπορεί πιθανόν στη συνέχεια να κληθεί και η κα Μπέκαμ, υποβάλλοντας τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό σε... τεράστια έξοδα για την φιλοξενία τους! Επέμεινε δε στον παρακείμενο στο πάνελ υπουργό κ. Κώστα Τασούλα ότι δεν... είχε ιδέα για το ζήτημα και απλά συμμετείχε σε όλη αυτή τη glamur διαδικασία ως απλός θεατής!
Είναι αλήθεια ότι η προαναφερθείσα κυρία, εξευτελίστηκε στη συνέχεια, τόσο από τα καλομελετημένα και προβληθέντα Videos του κ. Πρετεντέρη, όσο και από την καθόλου απολογητική, αλλά ψυχρή και εμπεριστατωμένη ανάλυση του κ. Κώστα Τασούλα, ο οποίος έδειξε ότι ήταν απόλυτα ενήμερος του όλου θέματος και έπλεξε το εγκώμιο της Προκατόχου του αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, η οποία πρώτη ανακίνησε το εν λόγω ζήτημα και το έκανε ΔΙΕΘΝΕΣ, όχι ως Celebrity, αλλά ως Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδος!

Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ!
*  Κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του κ. Πελεγρίνη, στις Πρυτανικές μέρες του οποίου το Πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε... «άντρο» πάσης ακολασίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την είσοδο και μετατροπή της Νομικής Σχολής σε υπνωτήριο των 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκεί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη και οι οποίοι στη συνέχεια μετέτρεψαν όλο το κτίριο της Νομικής σε σταύλο επικίνδυνο, μετονομασθέντες σε... καταληψίες με απεργίες «μαϊμού» πείνας και τα τοιαύτα.
Ποιος επίσης μπορεί να ξεχάσει την εποχή που οι απεργούντες «διοικητικοί υπάλληλοι» είχαν «κλειδώσει» το Πανεπιστήμιο, ως φέουδό τους, παραβλέποντας την αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους για τη συνέχεια των σπουδών τους. Και τότε ο κ. Πελεγρίνης... έπαιζε κυριολεκτικά θέατρο στο Λονδίνο!
Ο τωρινός Πρύτανης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να επαναφέρουν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας την σοβαρότητα και το κύρος που πρέπει να έχει.
Δεν είναι δυνατό σ’ αυτό το πνευματικό Ίδρυμα να επιτρέπεται ανεξέλεγκτα η είσοδος σε κάθε βουλόμενο να το εκτρέψει από τον προορισμό του, όπως συνέβη με την απαγόρευση της εναρκτήριας ομιλίας του Πρύτανη. Είναι αναμφισβήτητο επομένως ότι στοιχειώδης έλεγχος θα πρέπει να υπάρχει και ας αφήσουν τις βλακείες οι εισβολείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το... κομβόι αγνώστων που τους ακολούθησε. Όσο για τη δημοσιογραφική έρευνα του MEGA, που έριξε εξ ίσου τις ευθύνες στην Πρυτανεία και τους εισβολείς νομίζω πως θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι στις ανακοινώσεις τους. Το αποτέλεσμα δείχνει που βρίσκεται η αλήθεια!
Γι - Πας