ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!..
*   Καιρός ήταν! Ο οίστρος των Συριζαίων για... εξουσία κόντευε να μας πείσει όλους ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν αποφασίσει την... διαδοχή τους από τον γνωστό «συρφετό» - κι ας μη με παρεξηγήσουν εκείνοι, οι οποίοι με κατηγορούν για μονομερη οξύτητα και για τη σκληρή λέξη που χρησιμοποιώ. Αν αυτό το συνοθύλευμα ιδεών και απόψεων δεν αποτελεί «συρφετό», τότε ας με συγχωρήσουν και ας ψάξουν στον... Δημητράκο, τον Μπαμπινιώτη και τον Κριαρά, για να μου βρουν καλύτερη! Φανταστείτε ότι ακόμα πρόσφατα και ο γνωστός μέγας εκφραστής των «δημοκρατικών ιδεών», ο Κασιδιάρης, φωνασκώντας και φορώντας τις... γνωστές χειροπέδες του, διαλαλούσε περιχαρής ότι ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος φεύγουν και άρα επίκειται η απελευθέρωσή του και ασφαλώς δεν εννοούσε ότι θα απελευθερωθεί από κάποια χρυσαυγίτικη πλειοψηφία, αλλά από κάποια άλλη, που δεν τη νοιάζει ποιος έβαλε τον Κασιδιάρη στη φυλακή και γιατί, αλλά το νούμερο των βουλευτων αυτής της Βουλής, που δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα οδηγηθούμε σε εκλογές στις οποίες ο Ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον προαναφερθέντα «συρφετό» για να μας κυβερνήσει!
Εκεί φτάσαμε! Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια ότι τα όρια αντοχής αυτού του λαού έχουν ξεπεραστεί και δεν τον νοιάζει πλέον ποιος πρόκειται να διαχειριστεί τη δυστυχία του. Αυτή η μεγάλη αλήθεια γίνεται κάθε μέρα γνωστή από τους βουλευτές που επισκέπτονται τις περιφέρειές τους και οι μεν... συμπολιτευόμενοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, κρούουν κώδωνες κινδύνου υπαρκτού, οι δε αντιπολιτευόμενοι ετοιμάζουν... υπουργικά κουστούμια για να διαχειριστούν ...«καλύτερα» την προαναφερθείσα δυστυχία!
Έχουν, άλλωστε πρόσφατο παράδειγμα το 2009, όπου, χωρίς αυτή την αφόρητη δυστυχία, ο ίδιος λαός υπέκυψε σε ψεύτικα συνθήματα και ανέβασε στην εξουσία τους μετέπειτα δημιουργούς αυτής της δυστυχίας. Τώρα που - κατά τον «συρφετό» της αντιπολίτευσης - ο λαός δεν έχει να ...χάσει κάτι παραπάνω από αυτά που έχασε, γιατί να μη ψηφίσει αυτούς που του τάζουν, ότι π.χ. θα πάρουν τα λεφτά των εφοπλιστών! Όπως αφελέστατα δήλωσε στη Βουλή ο κ. Στρατούλης της «αριστεράς πλατφόρμας» για να ανεβάσουν, λέει, τους μισθούς και τις συντάξεις!
Μα ο ίδιος πριν από ένα χρόνο δήλωνε ότι θα πάρουν τις καταθέσεις των πολιτών από τις Τράπεζες για τον ίδιο σκοπό. Λένε επίσης και άλλες τέτοιες φαντασιώσεις, που δεν είναι δυνατό να γίνουν πιστευτές και να παραπλανήσουν κανένα. Η μόνη ελπίδα είναι, το επερχόμενο τέλος του «μνημονίου» και η αποχώρηση της «Τρόικας». Αυτά θα τα ακούσουμε αυτές τις μέρες στη Βουλή από επίσημα χείλη. Ορθά αποφασίστηκε η ψήφος εμπιστοσύνης. Ο κάθε βουλευτής θα δείξει τη σοβαρότητά του.

THΣ ...«ΕΚΑΤΣΕ»!
*   Αγωνίζεται η... ερήμη η κα Περιστέρη, η αρχαιολόγος που είχε την έμπνευση να διερευνήσει αρχαιολογικά τον διάσημο πλέον τύμβο «Καστά» στην Αμφίπολη, να αντικούει τις απόψεις των «έξυπνων» συναδέλφων της και μη, απόψεις, οι οποίες εκπέμπονται σαν ρουκέτες τήδε κακείσε. Τελείως ανεύθυνα και αβασάνιστα, που τους κάνει να εκτίθενται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς! Εκτίθενται επειδή ομιλούν επί αντικειμένου, το οποίο, η μεν πολεμουμένη συνάδελφός τους η κα Περιστέρι γνωρίζει εκ του σύνεγγυς, ενώ εκείνοι το «γνωρίζουν», παριστάνοντας απλώς τον ...έξυπνο, από τα ιστορικά θρυλούμενα, τα οποία αναμένουν επί αιώνες την εξακρίβωσή τους, τυχαία ή όχι, από την αρχαιολογική σκαπάνη!
Πώς να το κάνουμε; Της... «έκατσε» της κας Περιστέρη η έμπνευση γι’ αυτή τη δουλειά, όπως «έκατσε» η «Βεργίνα» στον αείμνηστο Μαν. Ανδρόνικο και όπως «έκατσε» το «Δίον» στον κ. Παντερμαλή. Ας αφήσουν τις εμφανείς σκηνές ...ζήλειας και ως αρμόδιοι ας προσπαθήσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη μελέτη των ευρημάτων συνεργαζόμενοι με την... «τυχερή» συνάδελφό τους. Όσο για την... «πολιτική εκμετάλλευση», φανταστείτε τι θα γίνονταν αν ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Πολιτισμού είχαν δείξει αδιαφορία για μια τόσο σπουδαία ανασκαφή. Λαζοπούλειες φαιδρότητες!
Γι - Πας