ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, η εποχή αυτή είναι δύσκολη για τον ΠΑΣ και έχουν γίνει πολλά που έχουν πλήξει το γόητρο και το πρεστίζ της ομάδας.
Όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις του Χριστοβασίλη δείχνουν ότι δεν θα τα παρατήσει εύκολα και θέλει να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα. Μάλιστα, προσπάθησε να δείξει ότι κινείται τάχιστα μετά τον υποβιβασμό και να κλείσει άμεσα νέο προπονητή μετά την αποχώρηση Πετράκη, όμως η περίπτωση του Παπαδόπουλου κατέληξε σε φιάσκο.
Οι πιθανότητες δικαίωσης της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν εξαρχής απειροελάχιστες, όμως ο Χριστοβασίλης τις εξάντλησε και μάλιστα πήγε και με τον Κούγια στην εκδίκαση. Γενικά, Κούγιας και Χριστοβασίλης τα έχουν βρει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι σε καλό επίπεδο οι σχέσεις τους. Ίσως και με αφορμή το κοινό δικαστήριο που είχαν με την εφορία για παλιές εκκρεμότητες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ δεν πτοείται από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου επιθυμεί διοικητική αλλαγή. Οι κινήσεις του αυτό δείχνουν. Προσπαθεί να κλείσει προπονητή, έχει κανονίσει τα της προετοιμασίας και προσπαθεί να «τρέξει» και τα θέματα με τους ποδοσφαιριστές.
Η περίπτωση του Παπαδόπουλου αποτέλεσε ένα μεγάλο φιάσκο και πλήγμα για την εικόνα της ομάδας, επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά. Δεν μπορεί να ανακοινώσεις επίσημη παρουσίαση προπονητή, χωρίς να έχεις την υπογραφή του σε συμβόλαιο. Η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να έχεις ολοκληρώσει τα τυπικά πρώτα. Το αλαλούμ που έγινε και εν τέλει το «ναυάγιο» με τον Παπαδόπουλο αποκάλυψε δυστυχώς με τον πλέον τραγικό τρόπο την προχειρότητα και την έλλειψη επαγγελματισμού που υπάρχει οργανωτικά στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι δύο πλευρές ρίχνουν την ευθύνη η μία στην άλλη, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Η πλευρά του ΠΑΣ λέει ότι ο Παπαδόπουλος ανέβασε τις οικονομικές απαιτήσεις του, ο ίδιος λέει ότι άλλα συμφώνησε προφορικά και άλλα του εμφάνισαν να υπογράψει στο συμβόλαιο. Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει να καλύπτεται η άποψη και των δύο πλευρών. Το ποιος έχει τελικά το δίκιο είναι ένα συμπέρασμα που βγάζουν οι αναγνώστες και οι φίλαθλοι.
Το θέμα του προπονητή παραμένει ανοιχτό για τον ΠΑΣ και πλέον ο Χριστοβασίλης καλείται να κάνει την υπέρβαση για τα δεδομένα τα δικά του και της κατηγορίας. Το προφίλ του νέου και φιλόδοξου τεχνικού που θέλει να βρει δεν αποκλείει και τον Γιάννη Τάτση, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ούτε καν διερευνητική επαφή με τον Γιαννιώτη τεχνικό του Πλατανιά.

* * *

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, μέσω της έκδοσης της Δευτέρας κάναμε μια συνέντευξη προς τους υποψήφιους Δημάρχους με 8 καίρια ερωτήματα για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Οι απαντήσεις είχαν αρκετό ενδιαφέρον και ήταν διαφορετικές. Μια παράταξη δεν μας έστειλε τις απαντήσεις της. Η κυρία Τατιάνα Καλογιάννη δεν θεώρησε σωστό να μπει στον κόπο να στείλει τις απαντήσεις της. Δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους. Ίσως ο αθλητισμός δεν είναι στα φόρτε της, ίσως δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με τις ερωτήσεις. Κι άλλοι υποψήφιοι έχουν όμως φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά έχουν κάποιον υπεύθυνο για το κομμάτι του αθλητισμού-πολιτισμού και απάντησε εκείνος συνολικά για την παράταξη.
Παρατήρησα ωστόσο ότι δεν απάντησε ούτε σε ανάλογο debate πολιτικού περιεχομένου που έκανε ο Παναγιώτης Μπούρχας διαδικτυακά. Ούτε εκεί ίσως βρήκε χρόνο. Δεν παίρνω θέση, δεν ανήκω σε κάποια παράταξη άλλωστε. Η δική μου προσέγγιση είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να μεροληπτεί υπέρ ή κατά καμίας παράταξης. Εντούτοις, θεωρώ «φάουλ» την συγκεκριμένη αντιμετώπιση, η οποία πρώτα και πάνω από όλα αδικεί εσωτερικά μέλη της παράταξής της, όπως τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΗΠ και άλλοι που έχουν εμπειρία από αθλητικά θέματα.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής θα καθορίσουν πολλά για το μέλλον της πόλης, αλλά και για το κομμάτι του αθλητισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλα τα ψηφοδέλτια, όλες τις παρατάξεις, θα βρει κανείς στελέχη από τον χώρο του τοπικού αθλητισμού.