ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, ο κυκλώνας Ξενοφώντας ήρθε και μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχεται και ο Ζορμπάς. Ασυνήθιστα ονόματα για έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρωτοφανής καιρική αλλαγή μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι πιαστήκαμε απροετοίμαστοι και αιφνιδιαστήκαμε.
Μέσα σε αυτό το χειμερινό σκηνικό ο ανεβασμένος ΠΑΣ Γιάννινα παίζει αύριο στο ΟΑΚΑ με τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. Δύσκολο παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΣ έχει ήδη δύο σερί νίκες, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το πρωτάθλημα.
Ο αντίπαλος έχει κάνει το 4Χ4 στο πρωτάθλημα. Υπεκάλυψε το -6 από την περσινή τιμωρία και ήδη έφτασε τους 6 βαθμούς, όσους δηλαδή έχει και ο ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει κατά σειρά τη Ξάνθη στα Πηγάδια, τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, την ΑΕΛ στη Λάρισα και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Οι πιτσιρικάδες του Δώνη έχουν κίνητρο και αυτό κακά τα ψέματα μετράει πολύ στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη διοικητική αβεβαιότητα και τα οικονομικά προβλήματα παίκτες όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάννης και άλλοι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε έναν ιστορικό σύλλογο και να φανούν, ψάχνοντας προφανώς μια ευκαιρία και ένα καλό συμβόλαιο.
Στο μέτριο ποιοτικά και αγωνιστικά ελληνικό πρωτάθλημα η ψυχολογία μιας ομάδας συνολικά και ενός παίκτη ατομικά παίζει μεγάλο ρόλο. Στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η ψυχολογία παίζει κι εκεί φυσικά τον ρόλο της, αλλά εκεί περισσότερο μετρούν το ταλέντο, η φυσική κατάσταση και η προετοιμασία ενός ποδοσφαιριστή.
Με όπλο τη ψυχολογία λοιπόν και με τη βοήθεια του κόσμου του ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι τώρα. Έτσι όπως τα κατάφερνε και ο Άρης βέβαια, μέχρι να έρθει στα Γιάννινα. Το αν ο ΠΑΣ θα σταματήσει το σερί των "πράσινων" θα το μάθουμε αύριο το απόγευμα.
Η ομοιογένεια του ΠΑΣ παρά τις πολλές μεταγραφές αρχίζει και πάλι να "χτίζεται". Η ομάδα είναι συμπαγής και τα οφέλη από τη νίκη στο Περιστέρι ήταν πολλά. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όμως είναι διαφορετικό. Ο Πετράκης θα δώσει χώρο και ο ΠΑΣ θα παίξει στην κόντρα με το 3-5-2. Η ομάδα έχει γρήγορα εξτρέμ και θα προσπαθήσει να παίξει από τα άκρα.
Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με τρία γκολ είναι ο Σουηδός Γιόχανσον. Χτες πάντως αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αριστερό δικέφαλο και είναι αμφίβολος για το ματς με τον ΠΑΣ. Προβλέπω Νικολιά από αυτή την πτέρυγα και δεξιά τον Βιδάλ ή τον Κούζικ.
Στα υπόλοιπα ματς της 5ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όλα κύλησαν ομαλά και οι ποδοσφαιριστές έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, μακάρι να γίνει αυτό και την Κυριακή. Ακολουθούν ευρωπαϊκά ματς και για τους δύο. Με Μίλαν ο Ολυμπιακός στην Ιταλία, με Μπάτε Μπορίσοφ ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία.
Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, αν τελικά γίνει το ματς και καταφέρει να φτάσει στην Κρήτη με τόσο δυνατούς ανέμους. Οι Κρητικοί έχουν μόλις 1 βαθμό και δεν έχουν ξεκινήσει καλά. Από την άλλη η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι και θέλει νίκη ψυχολογίας λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι για το Champions League με τη Μπενφίκα.
Η 5η αγωνιστική έχει και ντέρμπι μικρομεσαίων όμως. Η Λάρισα υποδέχεται τον Παναιτωλικό και η Λαμία τη Ξάνθη. Τον Ιταλό Φέστα πήρε προπονητή ο Κούγιας στη θέση του Αντωνίου και θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στους Αγρινιώτες. Η Λαμία του Χάβου είναι αδύναμος κρίκος μαζί με τον Απόλλωνα. Θα πάρει όμως βαθμούς, κυρίως στην έδρα της μετά τον πρώτο που πήρε στο Αγρίνιο.
Ο Άρης βγήκε αλώβητος από το ντέρμπι της Τούμπας για το Κύπελλο και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Ωραίο ματς θα είναι αυτό.
Αν και είναι αρκετά νωρίς ο Απόλλωνας παίζει με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Πανιώνιο. Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει άσχημα και ειναι στις τελευταίες θέσεις. Αν πάντως χάσει κι αυτό το ματς ο Απόλλωνας, βλέπω να τον παίρνει από νωρίς η κάτω βόλτα.