ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

• Σε «χαρά» κάθε... νεοφώτιστου στη Super League έχει εξελιχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετά τις ήττες απ’ τη Βέροια τη σεζόν 2012-13 και την Καλλονή πέρσι, φέτος ήταν η σειρά της Κέρκυρας να τον ρίξει στο «καναβάτσο», υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη αναμέτρηση με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή.
Οι «κυανόλευκοι» σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν δικαιολόγησαν την αισιοδοξία που υπήρχε πριν την έναρξή του, ενώ ούτε η... «προϊστορική» υπέρ του παράδοση μπόρεσε ν’ ανακόψει την πορεία των Φαιάκων για την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Γιάννης Πετράκης (φωτό) στο γνώριμο «μοτίβο» των δηλώσεών του μετά από κάθε ματς είδε... βελτίωση και... πολλές τελικές προσπάθειες, τη στιγμή που ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Σέτκους, μ’ εξαίρεση ένα σουτ του Τσάβεζ στο 56’, δεν ήρθε... σ’ επαφή με τη μπάλα στο υπόλοιπο διάστημα.
Ήταν το τρίτο απ’ τα τέσσερα παιχνίδια όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν «απών» για περισσότερο από ένα ημίχρονο και απορούμε γιατί ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός του αγνοεί επιδεικτικά το φαινόμενο αυτό, εστιαζόμενος αποκλειστικά στα «καλά» της απόδοσης από δικές του, θεωρητικά... εμπνεύσεις στη διάρκεια του 90λεπτου.
Εφόσον πρώτος ο ίδιος δεν διαπιστώνει τα λάθη και τις αδυναμίες της ομάδας του, είναι σχήμα οξύμωρο να περιμένουμε όλοι εμείς «απ’ έξω» ν’ αλλάξουν τα αγωνιστικά «κακώς κείμενα», που έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένως.
Ο συνάδελφός του στο προχθεσινό ματς, Μιχάλης Γρηγορίου, ήξερε πολύ καλά πώς να οδηγήσει το, ισχνών ικανοτήτων, συγκρότημά του στη νίκη, αφού εκμεταλλεύθηκε άριστα το «τουπέ» (ή αδιαφορία αν προτιμάτε), που εμφάνισε η πλειονότητα των φιλοξενούμενων.
Παρ’ ότι η «φοβισμένη» νοοτροπία του νεοφώτιστου ήταν έκδηλη στους κερκυραίους, ιδιαίτερα απ’ το αυτογκόλ του Μιχαήλ και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε κανένα ορθολογισμό στην τακτική του, «κουτουλώντας» ξανά και ξανά στον αμυντικό «τοίχο» που είχε στηθεί απ’ τον Γρηγορίου.
Μάλιστα είδαμε τους παίκτες του ντόπιου συλλόγου πολλές φορές να εκνευρίζονται ή να μπαίνουν σε «κοκορομαχίες», δείγμα της έλλειψης καθαρού μυαλού των περισσότερων.
Ο Πετράκης ωστόσο, αντί να προχωρήσει σε μία ή δύο αλλαγές άμεσα μπας και «ρολάρει» η μπλοκαρισμένη «μηχανή» των φιλοξενούμενων... εδέησε να ρίξει στο γήπεδο τον Μανιά στο 65’, ο οποίος ήταν δραστήριος και έδειξε ότι έχει θέση στη βασική ενδεκάδα.
Αν δεν μπει τώρα που είναι νωρίς, ώστε να «τακιμιάσει» με τους υπόλοιπους, με 20λεπτες και 15λεπτες συμμετοχές ο πρώην φορ του Άρη θα περάσει και δεν θ’ ακουμπήσει απ’ τα Γιάννινα...
Άλλωστε πρόκειται για τον επιθετικό που «αναζητούσαν» οι αρμόδιοι όλο το καλοκαίρι, περιμένοντάς τον να πάρει την ελευθέρας του απ’ τους Θεσσαλονικείς.
Τώρα που τον έφεραν δηλαδή θα τον βάλουν στο «μούσκιο» για να... ωριμάσει;
Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα του πρωταθλήματος, αλλά όσες απώλειες γράφονται στο «τεφτέρι» θα τις βρίσκουμε μπροστά μας στο μέλλον και θα... κυνηγάμε να τις «μπαλώσουμε» αναγκαστικά σε πιο δύσκολα παιχνίδια, γι’ αυτό δεν πρέπει με τίποτα να χάνονται βαθμοί απερίσταστα.
Και κάτι τελευταίο... Όλα αυτά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στα στέκια για «πωλητήρια» στην ομάδα, αποδείχθηκε ότι αποσυντόνισε τους παίκτες σε μεγάλο βαθμό.
Δεν είναι δυνατόν την Παρασκευή, δύο μέρες πριν τον αγώνα, να διαρρέουν οι «προτάσεις» του 1 εκατ. ευρώ (για τις οποίες επιτρέψτε μας ν’ αμφιβάλλουμε), ουσιαστικά σαν... κάλεσμα προς υποψήφιους επενδυτές...
Γιατί στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ της «LIVE SPORT» αντί ν’ αναλυθεί το σκεπτικό του... άγνωστου αγοραστή, όπως σημβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, μάθαμε τους λόγους που ο κ. Χρηστοβασίλης θέλει να πουλήσει (χρέη, απάθεια του κόσμου, έλλειψη στήριξης απ’ τους φορείς, κλπ.).
Και οι διαψεύσεις της ΠΑΕ με τον τρόπο που έγιναν μάλλον «φουντώνουν» ακόμη περισσότερο τις φήμες...
Το αν προτίθεται λοιπόν ο μεγαλομέτοχος να πουλήσει ή όχι είναι δικό του θέμα, όμως πρώτιστο καθήκον του ΟΦΕΙΛΕΙ ν’ αποτελεί η προστασία της ομάδας από τέτοιες αβεβαιότητες...