Παρεμβάσεις

on . Posted in Παρεμβάσεις

.........................................................ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


 

Και τώρα οι πολίτες περιμένουν προγράμματα…

Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Τέλειωσαν τα ψέματα! Σε τρεις εβδομάδες ανοίγουν οι κάλπες και θα μάθουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Χθες έληξε και η προθεσμία κατάθεσης ψηφοδελτίων και ήρθε η ώρα οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες των Ιωαννίνων να περάσουν σε πιο σοβαρά θέματα. Να ακούσουμε επιτέλους προγράμματα με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα κινούνται στην σφαίρα της πραγματικότητας και θα δίνουν εφικτές λύσεις στα προβλήματα της πόλης και της περιφέρειας Ηπείρου γενικότερα.
Μέχρι χθες, αυτό που μονοπωλούσε την επικαιρότητα ήταν οι συμμαχίες και το παρασκήνιο συνεργασιών. Δηλώσεις επί δηλώσεων για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ουσία, που στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η επόμενη μέρα στον μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου. Αυτό κυρίως ενδιαφέρει τους δημότες, που σήμερα αντικρίζουν μια πόλη, δυστυχώς, όχι αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της. Ζητούν λύσεις σε απλά και καθημερινά προβλήματα, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με όχι πολλά «ΘΑ». Ήρθε η ώρα λοιπόν στις μέρες που απομένουν, οι συνδυασμοί να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους και ταυτόχρονα να πείσουν ότι μπορούν να κάνουν πιο ανθρώπινη και λειτουργική την πόλη των Ιωαννίνων.
Οι πολίτες περιμένουν λύσεις σε βασικά προβλήματα. Δεν ζητούν μεγαλεπήβολα σχέδια. Και πώς να τα ζητήσουν άλλωστε, όταν βλέπουν ότι ακόμη και στα απλά καθημερινά θέματα, μέχρι τώρα οι διοικούντες αποδεικνύονται… λίγοι; Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο σήμερα, να θεωρούμε κάποιον ικανό όταν απλά και μόνο μπορεί ν’ αλλάξει μερικές καμένες λάμπες, να ρίξει λίγη άσφαλτο στους δρόμους, να μαζέψει τα σκουπίδια και να κάνει δυο – τρεις απλές παρεμβάσεις. Και γι’ αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, τώρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να μας πείσουν ότι μπορούν να τα κάνουν! Πού φθάσαμε… Κι όμως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αποτελεί σήμερα το μέγα ζητούμενο για όλους.
Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για Δημάρχους με όραμα, που θα μπορέσουν να πάνε τα Γιάννενα ένα βήμα μπροστά, με πρωτοποριακές ιδέες, για να γίνει η πόλη μας ανταγωνιστική και πόλος έλξης περισσοτέρων επισκεπτών. Όταν όμως ακόμη και τα βασικά προβλήματα παραμένουν άλυτα, τότε επόμενο είναι ν’ αλλάζουν και τα κριτήρια των ψηφοφόρων.
***
Καιρός είναι πλέον οι υποψήφιοι δήμαρχοι να κοιτάξουν στα μάτια τους Γιαννιώτες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για το πώς και πότε θα γίνει η πόλη μας πιο ανθρώπινη. Ας αφήσουν κατά μέρος τις κόντρες και τις αλληλοκατηγορίες, γιατί έτσι απομακρύνονται από τον στόχο. Ας μας πουν τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι και όχι τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Όλους θα τους κρίνουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 18 Μαΐου.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι δημότες σήμερα είναι πολύ προβληματισμένοι για το αύριο. Καταθέτοντας λοιπόν οι επικεφαλής των συνδυασμών τα προγράμματά τους, ο Γιαννιώτικος λαός ας επιλέξει τους καλύτερους…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.