ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Διαρκής και επίπονος ο αγώνας επιβίωσης...

Μέρες γιορτινές αυτές που διανύουμε, καθώς σε μια μόλις εβδομάδα φτάνουν τα Χριστούγεννα, η πιο φωτεινή και χαρούμενη περίοδος του χρόνου. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που βιώνουν σήμερα τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, όλοι έχουν ανάγκη να περάσουν τις γιορτές με ηρεμία και οικογενειακή γαλήνη. Όμως, πόσο εύκολο είναι αυτό να συμβεί στην Ελλάδα της κρίσης; Στη χώρα που τα τελευταία χρόνια μεγάλο τμήμα του λαού έχει οδηγηθεί σε φτωχοποίηση, παλεύοντας πάση θυσία να κρατηθεί όρθιο;
Η ζωή μας, αναμφίβολα, έχει αλλάξει δραματικά! Κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, που όσο κι αν η Κυβέρνηση επιχειρεί να την... απαλύνει, μοιράζοντας ψίχουλα, δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Οι Έλληνες ούτε τεμπέληδες είναι, ούτε ζητιάνοι γίνονται! Οι «παροχές» που δίνει το Κράτος αυτή την περίοδο (μέρισμα, αναδρομικά κ.α.), είναι χρήματα του ελληνικού λαού, που του τα έχουν ήδη αρπάξει στο δεκαπλάσιο, μέσα από μια πρωτόγνωρη ληστρική υπερφορολόγηση, οδηγώντας τον σε οικονομική εξαθλίωση!
Όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων -και λίγες μόλις μέρες πριν μας αποχαιρετήσει ένας ακόμη πολύ δύσκολος χρόνος- τόσο πιο πολύ αναδεικνύεται το αίσθημα αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Είναι γεγονός ότι πολλά νοικοκυριά δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Και μπορεί φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους να είναι πιο λιτό από άλλες χρονιές και τα δώρα περιορισμένα, όμως υπάρχουν και συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση. Και φυσικά δεν αφορά μόνο τα υλικά αγαθά. Πολλοί βιώνουν τη μοναξιά σ’ όλη της την έκταση, χωρίς να έχουν κάποιον να τους ανοίξει την πόρτα, για ν’ ανταλλάξουν έστω μια κουβέντα παρηγοριάς, ακόμη και ευχές για τις γιορτινές ημέρες.
Είναι πράγματι παρήγορο και συνάμα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γιαννιωτών, όχι μόνο δεν έχει χάσει την ανθρωπιά της, αλλά τα τελευταία χρόνια το αίσθημα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία -ο καθένας με τον τρόπο του και στο μέγεθος που μπορεί- μέσα από τη συμμετοχή τους στις διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τέτοιες μέρες, αλλά και ιδιωτικά. Κι αυτό είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασης, που παίρνει μεγαλύτερη αξία σε μια περίοδο πολύ δύσκολη σχεδόν για όλους!
* * * 
Οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων μας δίνουν την δυνατότητα για περισυλλογή, σκέψη και επαναπροσδιορισμό στόχων και σκοπών. Για τους περισσότερους βέβαια η επιβίωση, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας. Όμως οι Έλληνες έχουν μάθει να παλεύουν και να μην το βάζουν κάτω, παρά τις όποιες δυσκολίες. Και επειδή η κατάσταση στη χώρα, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή. Έως ότου βγουν από το «τούνελ» της σκληρής δοκιμασίας…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.