ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Από την ελπίδα στο... όραμα!

● «Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια χώρα διαφορετική»! Αυτό είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Πρωθυπουργός στην κεντρική ομιλία του, εγκαινιάζοντας την 83η ΔΕΘ. Κι αυτό είναι, πράγματι, μια μεγάλη αλήθεια! Είναι όντως διαφορετική τώρα η χώρα μας, γιατί τα τελευταία αυτά χρόνια, τα όρια και οι αντοχές της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού... χτύπησαν «κόκκινο»! Τα χρέη σε Εφορία, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία «πνίγουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς! Οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο... Πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι αργοσβήνουν, η ρευστότητα στην αγορά έχει «παγώσει», επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο» και η φτώχεια χτύπησε περισσότερους Έλληνες!..
Όσους αριθμούς λοιπόν και δείκτες κι αν παρουσίασε από την Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας, όλα τα παραπάνω αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα. Γι’ αυτό και η επιχείρηση... ωραιοποίησής της, έχοντας πλέον ως όπλο στη φαρέτρα του την «καθαρή» έξοδο από τα Μνημόνια, πέφτει στο κενό. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο!
Ο σημερινός Πρωθυπουργός πήρε την εξουσία με το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται»! Τώρα, όπως είπε, ήρθε για να... μοιράσει όραμα στους πολίτες! Όμως, ούτε η ελπίδα έφτασε ποτέ στον ελληνικό λαό, αλλά και το όραμα που τώρα θέλει να μοιραστεί μαζί του είναι κενό περιεχομένου. Όλα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη περί ανάκαμψης (!) της ελληνικής οικονομίας, περί μείωσης της ανεργίας, περί επενδυτικής «έκρηξης», περί δίκαιης ανάπτυξης (!) ακούγονται το λιγότερο ουτοπικά σήμερα. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολούθησε συνειδητά μια επιδοματική πολιτική, χωρίς ποτέ να λάβει μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, η οποία είναι και το βασικό «κλειδί» για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας! Με άλλα λόγια, αυξήθηκαν τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά, στα οποία στη συνέχεια μοίραζε επιδόματα – «ψίχουλα» για να... πουλήσει κοινωνικό πρόσωπο!
ΟΧΙ, η Ελλάδα, δεν αξίζει να είναι χώρα επιδομάτων. Ούτε βεβαίως μπορεί να καταπολεμηθεί η ανεργία με τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης (κοινωφελής εργασία και άλλα παρόμοια). Αυτά, είναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελούν απλώς μια «ασπιρίνη»! Παρέχουν βέβαια ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο Έλληνας, όμως ούτε σταθερό είναι, ούτε εξασφαλίζει κάποια προοπτική εξέλιξης του εργαζομένου, που είναι και το ζητούμενο για μια υγιή οικονομία.
TTT
Είπε πολλά ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας ουσιαστικά μια... άλλη Ελλάδα, που μόνο στο όνειρό του φαίνεται να υπάρχει! Βέβαια, κάποιος που δε ζει στη χώρα μας θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί από τα λεγόμενά του και όσα είπε για την σημερινή κατάσταση. Όμως, ο βαθιά πληγωμένος ελληνικός λαός που τον παρακολούθησε, βιώνει την πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από την εικονική που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός. Αλήθεια, ο ίδιος είδε ή έστω άκουσε τους χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την ΔΕΘ;..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.