ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Σε μια Ελλάδα που οι αριθμοί  «ευημερούν», οι πολίτες δυστυχούν!

(Με αφορμή την ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ.)

«Οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι Έλληνες πένονται». Αυτή η ιστορική έκφραση του αείμνηστου «Γέρου της Δημοκρατίας», του Γεωργίου Παπανδρέου, έρχεται στο μυαλό όλων όσων άκουσαν την... πανηγυρική ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Αλ. Τσίπρας, με... μαεστρία ομολογουμένως, επιχείρησε να ωραιοποιήσει μια τραγική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα, από την σκληρη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Κυβέρνησή του.
«Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη των νέων», είπε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην μείωση των ποσοστών ανεργίας, αποκρύπτοντας εντέχνως το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ευέλικτες μορφές εργασίας, με την μερική απασχόληση και τους μισθούς πείνας να κυριαρχούν. Όμως, λίγη σημασία φαίνεται πως έχει για τον Πρωθυπουργό αυτή η παράμετρος, αρκεί να μειωθούν τα ποσοστά της ΕΛΣΤΑΤ, αδιαφορώντας ότι ζητούμενο για μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα είναι οι παραγωγικές θέσεις εργασίας. Γιατί αυτές είναι που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας και θα κάνουν την οικονομία της χώρας μας ανταγωνιστική! Δυστυχώς όμως πολλοί νέοι, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, εξαναγκάζονται να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό εγκαταλείποντας την χώρα, η οποία πλέον δεν τους προσφέρει καμία ευκαιρία επαγγελματικής δραστηριοποίησης!
Την ίδια ώρα, ο Αλ. Τσίπρας διαφημίζει σαν... μέγα επίτευγμα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα σχολικά γεύματα, γυρίζοντάς μας στην εποχή της «ούντρα», της γνωστής αμερικανικής βοήθειας που προσφέρθηκε σε πληγείσες χώρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Πράγματι, εκεί που οδηγήθηκε η Ελλάδα, πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από στήριξη και βοήθεια, όχι όμως να φτάνει στο σημείο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να θεωρεί αυτό ως... κατόρθωμα! Οι Έλληνες εν έτει 2017, δεν θέλουν συσσίτια, επιδόματα και... κουπόνια. Θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και περιμένουν από την Πολιτεία να τους δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουν, για να μπορέσουν χωρίς δεκανίκια να σταθούν στα πόδια τους!
Επικαλούμενος και πάλι αριθμούς, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια οικονομία που κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (!), για υπεραπόδοση (!) των στόχων και άλλα παρόμοια... Κι αυτά, σε μια περίοδο που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στενάζουν, τα «λουκέτα» αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα πάσης φύσεως χρέη «πνίγουν» επιχειρήσεις και νοικοκυριά!  Αλλά είπαμε, οι αριθμοί κατά τον κ. Τσίπρα, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης! Γιατί όμως αυτό να μην αποτυπώνεται και στην πράξη; Μόνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίσως μπορεί να το εξηγήσει...

* * *
Αυτές και πολλές άλλες θεωρίες, αντί συγκεκριμένων μέτρων... εξέπεμψε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, υποσχόμενος στο τέλος και έξοδο της χώρας σ’ έναν χρόνο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία. Βέβαια, τζάμπα είναι τα όνειρα. Αρκεί όμως αυτά να μην γίνονται σε βάρος της τύχης ενός ολόκληρου λαού!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.