ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η εγκληματικότητα φουντώνει  και η Πολιτεία απλός παρατηρητής!

Είναι πλέον... αστείο σε κάθε σοβαρό κρούσμα εγκληματικότητας που παρατηρείται στην Ήπειρο  - και κυρίως στα παραμεθόρια – να επανέρχεται στην επικαιρότητα το διαχρονικό και πάγιο αίτημα κατοίκων και τοπικών φορέων για ενίσχυση της αστυνόμευσης! Κι επειδή τέτοιου είδους περιστατικά είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά καμία πρωτοβουλία δεν λαμβάνεται από την Πολιτεία, το θέμα της ανασφάλειας φαίνεται πως θα συνεχίσει να απασχολεί για καιρό ακόμη τις ακριτικές κυρίως περιοχές μας, που είναι και οι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο.
Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είναι γεγονός ότι δρα σχεδόν πάντα αστραπιαία σε κάθε εγκληματική πράξη, όπως έγινε και πριν λίγες μέρες με τους τέσσερις ένοπλους Αλβανούς ληστές που εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Καλπακίου. Το ότι λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν, δεν πρέπει να επαναπαύει την κεντρική εξουσία, που αδιαφορεί για τις εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες ζητούν μέτρα για να μην φθάνουμε σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, που κάποια στιγμή ίσως και να μην έχουν αίσια κατάληξη.
Βέβαια, μπορεί οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, τα περιστατικά όμως σε όλη την περιφέρεια είναι τόσα πολλά, που η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών κρίνεται όχι απλά απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη! Ναρκωτικά με τα τσουβάλια περνούν τα σύνορα, οι επιδρομές στα βουνά μας για παράνομη συλλογή φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών είναι συχνές, εκκλησίες και σπίτια βρίσκονται στο στόχαστρο κακοποιών! Ας σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει να αντιμετωπίσει και πολλά περιστατικά στα αστικά κέντρα, με την διακίνηση των σκληρών ναρκωτικών να «φουντώνει» επικίνδυνα!
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί μας, παρά τις τεράστιες ελλέιψεις και τις δυσκολίες, καταγράφουν πολλές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, δεν θα πρέπει να εφησυχάζει την Πολιτεία, αλλά να την προβληματίζει, δίνοντας  μεγαλύτερη έμφαση στην ευαίσθητη αυτή γεωγραφικά περιοχή.

* * *
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα χωριά μας άρχισαν να πέρνουν ζωή, αφού πολλοί απόδημοι επισκέπτονται τις πατρογονικές τους εστίες. Όμως έρχονται πιο προβληματισμένοι για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να νιώθουν ασφαλείς, κάτοικοι και επισκέπτες. Κι ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη περιμένουν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για ενίσχυση των Φυλακίων και άλλα παρόμοια, την ώρα που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε καν εμφανίζεται στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών (τελευταία του Κ. Τασούλα) για την ανασφάλεια στα παραμεθόρια!  Τι άραγε περιμένουν να συμβεί για να ασχοληθούν μ’ ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό, αλλά και εθνικής σημασίας ζήτημα;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.