ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ημέρες περισυλλογής πριν φθάσουμε στην κάλπη…
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών, των πιο κρίσιμων ίσως των τελευταίων χρόνων, αφού η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι πολίτες της, έχουν περάσει… δια πυρός και σιδήρου, μέσα από την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα οικονομική κρίση. Τώρα καλούνται να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα, για την ζωή και το μέλλον τους, το οποίο απόλυτα ταυτίζεται με την πορεία της χώρας. Αναμφισβήτητα, η απόφαση είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να διορθωθεί πιθανό λάθος.  Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν… επιστρατεύσει τα πάντα, προκειμένου να γίνουν πειστικοί, για την ορθότητα των θέσεών τους. Και βέβαια στην προσπάθειά τους αυτή, το κλίμα πόλωσης δεν αποφεύχθηκε, παρ’ ότι ο λαός δεν το επιθυμούσε.
Όλα τα κόμματα «μικρά» και «μεγάλα», έξι μέρες πριν την κρίσιμη Κυριακή, παίζουν δυνατά το τελευταίο τους χαρτί. Το «κλειδί» όμως σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι οι αναποφάσιστοι, που αποτελούν ακόμη σχεδόν το 10% των ψηφοφόρων, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σε σχέση με άλλες φορές. Και αυτοί - όπως όλα δείχνουν – θα πάρουν την τελική τους απόφαση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικοί δε ακόμη και μέσα στο παραβάν!
Το σίγουρο είναι ότι εδώ που φθάσαμε, κανένας Έλληνας δεν θέλει να πάνε χαμένες οι θυσίες των τελευταίων χρόνων και φυσικά να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.  Γι’ αυτό ακούει προσεκτικά και κρίνει τους πολιτικούς αρχηγούς, συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων τους και πιστεύει ότι η επιλογή που θα κάνει στις 25 Ιανουαρίου, θα είναι η πιο σωστή για το μέλλον της χώρας του, η οποία έχει περάσει από… σαράντα κύματα!
Οι λίγες μέρες που έχουν απομείνει, μέχρι ν’ ανοίξουν οι κάλπες, είναι μέρες περισυλλογής και τεράστιας ευθύνης. Τα κόμματα και οι αρχηγοί τους, όποια θεμιτά ή και αθέμιτα μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν, δεν είναι αυτά που θα πάρουν την απόφαση.  Ο ελληνικός λαός θα είναι ο τελικός κριτής κι αυτός έχει τη δύναμη να διαμορφώσει την επόμενη μέρα. Με άλλα λόγια ο ίδιος κρατά την τύχη τη δική του και κατ’ επέκταση της χώρας, στα χέρια του. Εξάλλου αυτό είναι και η «γιορτή την Δημοκρατίας», γιατί το όποιο αποτέλεσμα, θα εκφράζει και την επιθυμία των περισσοτέρων. Αρκεί να μην παρασυρθεί από λαοπλάνους και οδηγηθεί σε λάθος επιλογές.
***
Μέσα στο παραβάν, για λίγα λεπτά, ο καθένας μας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Κι εκεί θα πάρει την μεγάλη απόφαση για την επόμενη μέρα. Ακούστηκαν πολλά την προεκλογική περίοδο και θα ακουστούν ακόμη περισσότερα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει κάποιοι απ’ όσους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, είναι ότι πρέπει να πείσουν με επιχειρήματα τον ελληνικό λαό πως εάν αυτοί έρθουν στην εξουσία, θα είναι καλύτεροι και δεν θα οδηγήσουν την χώρα στα τάρταρα. Ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και περιπέτειες.
Όπως και να’ χει, η τύχη της Ελλάδος βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων. Αρκεί αυτοί να ψηφίσουν με νηφαλιότητα, σύνεση και κυρίως ευθύνη για το αύριο. Για να επαναληφθεί και εμπράκτως το ρηθέν ότι ο λαός είναι σοφός…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.