Πότε, επιτέλους, θα δοθούν λύσεις στα καυτά προβλήματα της Ηπείρου;

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Μια σειρά από άδικες προκλήσεις καλείται τελευταία να αντιμετωπίσει η Ήπειρος και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής… δυσκαμψίας, αφού σχεδόν καθημερινά έρχεται στην επιφάνεια και ένα ζήτημα που ζημιώνει κατάφωρα την περιοχή μας. Τελευταίο παράδειγμα το θέμα που προέκυψε με τα διόδια της Εγνατίας στο Δροσοχώρι, άλλη μια τρανταχτή απόδειξη εμπαιγμού από πλευράς του Αθηνοκεντρικού Κράτους, που αποδεικνύει ότι τα… σπασμένα θα κληθούν να πληρώσουν ξανά οι Ηπειρώτες.
Συνεχώς μπαίνουν προσκόμματα στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων, λες και κάποιοι προσπαθούν να… τεστάρουν τις αντοχές της Ηπείρου, η οποία σχεδόν πάντα καταλήγει να είναι ο «φτωχός συγγενής», σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Καίρια θέματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση – τώρα αυτή αποτελεί και άλλοθι (!) για οτιδήποτε προκύπτει – όχι μόνο παραμένουν εκκρεμή, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται οδηγούνται στις καλένδες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, για το οποίο πάμπολλες φορές έχουν γίνει εξαγγελίες, και φτάσαμε στο σήμερα που η μια παράταση διαδέχεται την άλλη, ακόμη και για μικρής κλίμακας έργα και παρεμβάσεις.
Το θέμα του Αεροδρομίου, των διοδίων, του Ρυθμιστικού, των προς εκποίηση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Και σωστά με επιστολές του ο Δήμαρχος, τόσο προς τον Πρωθυπουργό και άλλους παράγοντες, όσο και προς τους τοπικούς φορείς, βγαίνει μπροστά, διεκδικώντας δικαιότερη μεταχείριση και λύσεις στα καυτά προβλήματα της περιοχής. Η πρωτοβουλία του μάλιστα, να ζητήσει την συνδρομή όλων των τοπικών φορέων και από κοινού να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούται η Ήπειρος, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού είναι γνωστό ότι «η ισχύς εν τη ενώσει», σίγουρα αποδίδει περισσότερα.
***
Μένει να δούμε εάν αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, θα στηριχθεί και από άλλους τοπικούς φορείς και δεν θα αποδειχθεί πυροτέχνημα της στιγμής, που μετά από λίγο θα… σβήσει. Μέσα σ’ όλα αυτά που βάζει στο τραπέζι προς αναζήτηση λύσεων ο Δήμαρχος, θα πρέπει πάραυτα οι τοπικοί φορείς να προσθέσουν και το θέμα της ασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών, όπου η εγκληματικότητα οργιάζει και οι εναπομείναντες κάτοικοι που ζουν συνεχώς με τον φόβο, βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά σε κίνδυνο.
Εάν από κοινού όλοι οι τοπικοί φορείς, με μπροστάρη την Περιφέρεια Ηπείρου, διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την περιοχή μας, ίσως τότε υπάρξει κάποια ανταπόκριση από την κεντρική εξουσία. Το ελπίζουμε…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.