Παρεμβάσεις

on . Posted in Παρεμβάσεις

.........................................................ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Γιατί αφήνουν τα χωριά μας έρμαια στην τύχη τους;

Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Τα ελλιπή μέτρα φύλαξης των συνόρων, που έχουν σαν αποτέλεσμα να αλωνίζουν τις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τα πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία που φθάνουν από την γειτονική Αλβανία, είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν γίνει πολλές συσκέψεις και έχει… χυθεί πολύ μελάνι. Το πρόβλημα ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις κατοίκων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποδημικών Φορέων, βαίνει δυστυχώς προς το χειρότερο, αντί να επιλύεται.
Ενώ η Πολιτεία κωφεύει, οι εναπομείναντες κάτοικοι αυτών των περιοχών συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, νιώθοντας πλήρη εγκατάλειψη. Για ακόμη μία φορά, την περασμένη εβδομάδα, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε σύσκεψη στην Αθήνα, θίγοντας το πολύ σοβαρό ζήτημα της φύλαξης των ελληνοαλβανικών συνόρων. Επέδωσε μάλιστα και ψήφισμα στην Ελληνική Βουλή, με το οποίο ζητά: ανθρώπινο δυναμικό με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εκπαιδευμένους σκύλους), καθώς και επανασύσταση των στρατιωτικών φυλακίων της παραμεθορίου περιοχής μας! Δηλαδή, ζητά τα αυτονόητα για τα ακριτικά χωριά μας, από τα οποία εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας έμποροι ναρκωτικών, όπλων, ληστές και διαρρήκτες.
Μια ματιά αν ρίξει κανείς, σε καθημερινή βάση, στο Αστυνομικό Δελτίο θα διαπιστώσει  του λόγου το αληθές. Τόνοι χασίς μεταφέρονται με τα... τσουβάλια, ενώ σπίτια και εκκλησίες χωριών γίνονται έρμαια κακοποιών που αλωνίζουν ανενόχλητοι, σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους, ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους. Αλλά και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν βρει τον μπελά τους, αφού στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμη και τα ζώα τους!
Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό από την πλευρά της Πολιτείας να μιλάει για… αποκέντρωση και στροφή στην ύπαιθρο, όταν δεν εξασφαλίζει το βασικότερο όλων που είναι η ασφάλεια. Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, πώς θα επενδύσουν νέοι άνθρωποι στην αγροτοκτηνοτροφία, όταν θα ζουν με τον φόβο για την περιουσία τους, αλλά ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή; Όλο το βάρος έχει πέσει στις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ας σημειωθεί ότι με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες στην πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, γι’ αυτό και τους αξίζουν πολλά μπράβο!..  
***
Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που επικρατεί σε όλη την παραμεθόριο περιοχή, δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχει φθάσει (!) στα κεντρικά των Αθηνών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Αποδημικοί Φορείς ως έσχατη προσπάθεια, εάν και πάλι δεν γίνει κάτι άμεσα, προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Και δεν έχουν άδικο. Για να υπάρξει αποτέλεσμα όμως στην ύστατη αυτή προσπάθεια, θα πρέπει να συνταχθούν στο πλευρό τους και οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων. Ίσως ενωμένοι,  στο τέλος... συγκινηθεί και η Πολιτεία!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.