ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Πιο ύπουλες εκλογές εγώ δεν αντάμωσα!..

■  Αμ’ παιδιά έλεος, σκολάστε. Πρώτα να λαρώσουμε εμείς που δεν φταίμε... Κι ύστερα να ξαποστάσουν οι γλώσσες σας που μάλλιασαν!.. Παίρνω πίσω τα μισά απ’ όσα σας έλεγα τον άλλον καιρό... Τώρα είδαμε τι κόπο και πόση αγωνία πασκίζετε... για το ψωμί σας; Όχι βέβαια... για το παντεσπάνι σας μάλλον!.. Θαύμασα τους λαλίστατους - όσο κι αν δεν πίστευα τίποτε απ’ ό,τι έλεγαν και στενοχωριόμουν για όσους έκαναν ανάγνωση κειμένων... πολλάκις γραμμέν’ απ’ άλλους! Παιδιά... δεν ξέρω τι θα βγάλουν οι κάλπες - γιατί πιο ζουρλές εκλογές, δε ματάειδα... αλλά ξέρω σε τι μπελιάδες μας βάλαταν... Άνθρωποι ομοϊδεάτες... να ρωτιούνται... «Τι θα ψηφίσεις εσύ;». Κι ο άλλος «πού ξέρω τι να ψηφίσω; Τι σκατά γίνκαμαν;...». Είναι όμως και κάτι πρωτόγνωρο και χαίρομαι που τόδα κι αυτό... Ας είναι καλά τα χρυσά μας τα Μ.Μ.Ε.!.. Χίλιους τρόπους σκαρφίστηκαν για την διαφήμιση των πελατών τους... αφερίμ!.. Είδατε την διακαναλική συνέντευξη μιας ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.; Και μόνον αυτή έφτανε για να ευθυμήσουμε! Η Αντίστροφη Μέτρηση... κάθε λίγο και λιγάκι, κάπως μας μουδιάζει... Αμάν Παναγίτσα μ’ βάλε το χεράκι σ’... πως θα ναμετρηθούμε πάλι; Μέση με μέση; Μαλλί με μαλλί; Πώς; Είναι να θαυμάζεις την κατάρτιση όλων για τα πάντα! Θαύμα! Μέχρι κι η Εδέμ βάζει υποψηφιότητα... Και κουκλάρες υποψήφιες! Αυτές ποντάρουν εκ του ασφαλούς. Και κοπέλες σοβαρές-σοβαρές που ρωτάν τα πάντα... αλλά γιατί δεν έβαζαν κι αυτές κάπου υποψηφιότητα; Κι ένας άνετος, υποφερτός... αλλά στο πόσο ποντάρει ο Τάλας; Κι ανάμεσα οργιάζουν οι διαφημίσεις παντός καιρού! Φάρμακα διά πάσαν νόσον και μ..... Ερωτευμένα ζευγαράκια χαίρονται ανοήτως... Παμπάλαια έργα... εξοργιστικά, κι άλλα θαύματα τέχνης μας παρηγορούν κάπως πως δεν απωλέσθη το παν!..
Και το μαγείρεμα, μαγείρεμα!.. Κι όλο άντρες μάγειροι!.. Κάπου κάπου καταδέχονται να μαγειρέψουν και κάποιες!.. Βέβαια υπάρχουν οι ονομαστές του είδους, αλλά ως μη προσκαλούν κοντά τους - τάχα για βοηθούς - κάτι υπέρκομψες ψηλές που απλώνουν δάχτυλα λέγοντας... αχ καλέ, θαύμα... και το χλαπακιάζουν... Κι εσείς μωρ’ άντρες μάγειροι πώς πολύνατε έτσι; Υποπτεύομαι πως θα παντρευτήκατε ανοικοκύρευτες και το ρίξατε στη μαγειρική επαγγελματικώς... και χορταίνετε κι εσείς καψαροί!.. Παραλογίζομαι; Ίσως... Τούτες οι εκλογές μ’ έφεραν σ’ αυτό το σημείο... Ακούς εκεί να ρωτάμε... Τι θα ψηφίσουμε; Πού ακούστηκε; Εμείς στα νειάτα μας δαγκάναμαν το ψηφοδέλτιο και μας τόβγαζαν άκυρο!.. Εμείς, πηγαίναμαν και ψάχναμαν για καβγά και τώρα χορταίνουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι... άραγμα σε θέατρα κι αίθουσες ονομαστές. Παιδάκια μου, θα βρούμε λογαριασμό; Πώς θα μετρηθεί τ’ ασκέρι μας; Κοσμάκη μου, που σκιάζεσαι για το τι θα μας ξημερώσει, έχεις δίκιο... Πάλι το ξαναλέω... πιο ύπουλες εκλογές εγώ δεν αντάμωσα... Αντάμωνε όμως το καψαρό το Έθνος μας συχνά-πυκνά σαν αποφάσισε να ματαγίνει Έθνος... Ονόματα τρανταχτά κονταροχτυπήθηκαν και λίγοι είν’ αυτοί που άφησαν όνομα καλό και τους μνημονεύει το Έθνος... Το καψαρό το Έθνος... νάταν ζωντανό θηρίο, να ριχτεί και να κατασπαράξει τους λαοπλάνους... Παιδάκια μου, άιντε λίγο ακόμα λέμε... αλλά θάναι λίγο ακόμα; Για σωφροσύνη του λαού μας δεν μιλάμε... Το πάτα μου το παπούτσι να μαλώσουμε είναι μάλλον το έμβλημά μας... Κουραστήκαμε αφεντάδες μεγάλοι και νήπια... ο κοσμάκης θέλει δουλειά και σιγουριά, όλοι μαζί ίσως τη βρούμε... Αφήστε τους λεονταρισμούς όλοι. Κάποιοι που έχουν λίγο νιονιό δεν υπάρχουν; Πώς μπορείτε μ’ αυτό το βίβερε περικολοζαμέντε; Ας μας λυπηθεί η μοίρα μας δεν είναι για γέλια... έλεγα πως θα σπάσω πλάκα... φευ.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.