ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Με τι μούτρα πάει ο καθένας να διαμορφώσει το μέλλον μας;

■  Να σας πω... κουράγιο αδέρφια; Λίγες μέρες μας μένουν ακόμα και θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός; Θα κατακάτσει ή θα πάρει και θα σηκώσει τη μουρλή φυλή μας; Κι απευθύνομαι στο ποσοστό των... αναποφάσιστων!.. Γιατί οι αποφασισμένοι κρατάν καλά το μπαϊράκι της ικανότητας των διαλεχτών υποψηφίων τους!.. Οι υποψήφιοι του καθεμιανού είναι πριτσούλες της πολιτικής κι αμφιβολία δεν χωρά... Δεν τους ακούμε; Τους βαθμολογείτε εσείς; Εγώ η μαύρη έμεινα στις τάξεις δημοτικού, που μας σήκωναν ν’ απαγγείλουμε ποιήματα όμορφα... κι εμείς, με μια ανάσα, θέλαμαν να σκολάσουμε κι έσκουζε ο αξέχαστος δάσκαλός μας, ο Γιάννης ο Πουτέτσης... «κάτσε κάτω παπατρέχα... Το σκότωσες...». Τι είναι ο πολιτικός; Ένας που τον σηκώνουμε να πει το μάθημά του... Το ποίημά του... από πόσων κρεμιόμαστε απ’ τα χείλη και πόσων λέμε ...«άε χ...» κι αλλάζουμε κανάλι... Και βλέπουμε και τι δεν βλέπουμε... διάφορα ν’σιάνια που θέλουν να ηγηθούν εκατομμυρίων δημοκρατών... Όλοι, στο όνομα της Δημοκρατίας ποντάρουν... έχει ψωμί αυτή η λέξη, πως να το κάνουμε... χιλιάδες χρόνια στ’ όνομά της γένονται χαλασμοί... για το ποιοι θα την επιβάλλουν!..
Πάντως... θα το ξαναπώ και ας κακοφανεί (που λέγαμαν εδώ). Εμένα γιατί μου φαίνεται πως όλ’ αυτά τα ...ημικύκλια με τις νταμπέλες τις κομματικές, είναι σαν τα παιδάκια του δημοτικού, που παίζοντας λένε: βάζουμι μια μέσ’ για να βρουν ποιος είναι αξιώτερος!.. Ή λένε το άλλο το ανδροπρεπές... πάμι να δούμι τίνους είνι μιγαλήτηρ;.. Με συγχωρήτε πολύ... είμαι κυρά, μάνα κι είδα τον ήλιο γρηγορότερα και τέτοια!
Πάντως θα σας πω και την αμαρτία μου την ρατσιστική!.. Το δικαίωμα της ψήφου να εξεταστεί... στο μέλλον. Με τι μούτρα πάει ο καθένας να διαμορφώσει το μέλλον (έστω και για λίγα χρόνια...) του καψαρού του τόπου μας; Τι νογάει τι του γίνεται; Έχετε ακούσει κοσμάκη και ντουνιά... να συζητάει; Έχετε ακούσει... ράκη νάναι οπαδοί της μπουρζουαζίας; Έχετε ακούσει... οικιακή βοηθό - πρώην μόνιμη κάτοικο αχυροκαλύβας στα όρη στα ψηλά βουνά - να θέλει να κυβερνήσει για να διώξει τις Αλβανίδες και Βορειοηπειρώτισσες αντάμα... γιατί παίρνουν τις δουλειές των Ελληνίδων οικιακών βοηθών; Αυτά με κάνουν Δήμο μ’ κι αρρωστώ, με κάνουν και πεθαίνω... Μωρές γιατί θυμιέστε τέτοιες ώρες τον έρμο το... λαό; Πόσους ξέρουμε στην ιστορία να πάλεψαν για λαό; Ακόμα και τον Χριστούλη... τον σταύρωσαν!.. Ευτυχώς έχουμε διάφορα Νιουζ να ξαχλιάζουμε και ευτυχώς έχουμε και τον μπανταλούτσ’κο τον Ξηρό που νόμισε πως κρύφτηκε... βάφοντας πλατινέ τα μαλλάκια του... κρύψ’ κι αχούγιαξε δηλαδή... Μωρέ παιδάκι μ’ μπουμπούν’ξις του οξυζενέ; Εκεί έκανες την οικονομία; Χάθηκε ένα σκούρο ξανθό χρωμοσαμπουάν καλής ποιότητας; Εκεί έκανες την οικονομία; Μπαμ έκανες με τον οξυζενέ! Ένα θηλυκό του κύκλου σου δεν βρέθηκε να σου συμπαρασταθεί; Εκτός... εκτός κι αν τόκανες επίτηδες... να σε τσακώσουν δηλαδή... Είναι καιρός να παλεύεις για τον επιούσιο; Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους έξυπνους την σήμερον ημέρα... Μεγάλο πράγμα νάχεις ένα πιάτο φαί έστω και φλακομένου... Μεγάλο πράγμα να σούχουν την έγνοια άλλοι! Κουράγιο αδέρφια, ίσως μας λυπηθεί ο Γιαραμπής...
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.