ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Αν σας κοτάει λεβεντόπαιδα μη ψηφίζετε τον Πρόεδρο!..

■  Πάει κι η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο! Να καταλαγιάσουμε για λίγες μέρες και να ματαπάρουμε φόρα για γκβέντις... Αλλά, ωρές γυναίκες, να πάμε να πνιγούμε... Καταδεχόμαστε να μας λεν... παρόντες κι όχι παρούσες; Πού στο διάολο είναι η γραμματική μας; Πώς κλίνεται ο παρών, η παρούσα, το παρόν; Γιατί δεχτήκαταν να καταργηθεί το γένος σας... στη Βουλή; Να πάμε να πνιγούμε!..
Αν σας κοτάει λεβεντόπαιδα παρόντες (άντρες και γυναίκες...) μη ψηφίζετε τον Πρόεδρο!.. Αν σας κοτάει να χάσετε κάτι ψωροχιλιάδες... παράωρα!.. Τώρα... με τούτη την κρίση που ψάχνουμε να συγκεντρώσουμε κι ένα ευρώ με κόκκινα νομίσματα της ξεφτίλας... Πάντως μεσ’ στην καρδούλα σας μπαίνουμε και μην κοιτάτε τι λέω εγώ... ο Θεός να σας λυπηθεί, αδέρφια μου παρόντες! Κάποιος καλόκαρδος συνάνθρωπος μούδωσε κάτι φτωχά νούμερα εκλογικών αναμετρήσεων έξτρα (έτσι τάλεγαν παλιά). Λοιπόν, κάτι λιανόματα στοίχισαν βέβαια αλλά ...σε ποιους λογαριασμούς χρεώθηκαν; Δεν πρέπει όσοι κερδίζουν αυτή τη θεσούλα... να καταβάλουν κάτι... έναντι; Λέω μπανταλά και ξωπαρμένα; Ίσως... Απ’ λέτε: 2004 βουλευτικές = 197 εκατομμύρια ευρώ 2007 βουλευτικές = 134.000.000... Οι Ευρωβουλευτικές; 293 εκατομμύρια ευρώ... Το 2012 γιατί πέσαμαν στα 50.000.000; Τι γυφτλίκια είν’ αυτά; Δεν σας βάζω τις Δημοτικές του 2006 και 2010!.. Αλήθεια... ποιος θα πληρώσει τώρα όλο τούτο το νερό που ξεκλήρισε κόσμο και ντουνιά; Θα μας στείλει η Ευρώπη την παραγωγή που χάθηκε; Δεν το ξέρω και ρωτώ η μαυρ’ ιγώ... Κακά μαντάτα έχω και για την Ευρώπη!.. Ή μάλλον η... Ελβετία δεν είν’ Ευρώπη; Δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή είναι για το καλό μας... όλων των ταπεινών και καταφρονημένων της γηραιάς Ηπείρου της ρουφιάνας!..
Λέω, αν είναι για το καλό όλων των Εταίρων της Ευρώπης... που ξεσηκώθηκαν κι Ελβετοί... Ποιοι; Οι Ελβετοί; Που γλύτωσαν από τον Β’ Παγκόσμιο!.. Που μας το παίζουν παρθένες και δεν έχουν ακούσει τίποτα για το φόνο!.. Από τον μυθικό τους ήρωα τον Γουλιέλμο Τέλο... έχουμε ν’ ακούσουμε παλικαριές Ελβετικές... κι αν σ’ αυτούς μπήκε κάποιο σουγιαδάκι στο κόκκαλό τους... τι να κάνουν οι λαουτζίκοι της Ε.Ε. που θ’ αρχίσουμε να ψάχνουμε για λαχανίδες χειμωνιάτικα!.. Ζητά, η Τρόικα, περικοπές συντάξεων, λέει... Μωρή, ρουφιάνα Τρόικα, ξέρεις πως μ’ αυτές τις συντάξεις - που πληρώναμε σαν σκασμένοι - δεν ζουν τώρα μόνον οι συνταξιούχοι αλλά το σόι τους όλο... που δεν δουλεύουν νιοι και παλικάρια... γιατί έκλεισαν μαγαζιά και μαγαζάκια κι απολύθηκαν υπάλληλοι και υπαλληλάκια; Τι λυσιάξαταν μωροί τρανοί της Γης κι απολύσαταν λαούς άγριους και φέρνουν τον κόσμο πίσω; Θρησκευτικοί πόλεμοι ακόμα; Είχαμαν και μια Αυστραλία σεμνή και σίγουρη και βάλαταν κι εκεί την ουρά σας; Γιατί, ουρά του παρά είναι το κάθε τι κακό πάνω στη Γη... Γιατί, από το χαλασμό, φαίνεται, πως τα κέρδη είναι πιο μεγάλα... Θα δώσετε δάνεια και θ’ αλυσοδέσετε πάλι την γη, την οικουμένη που της βάλατε φυτίλι απ’ άκρη σ’ άκρη... Και πάνω σ’ αυτά... να κάνουμε νόμους για την προστασία των ζώων!.. Βεβαίως και πρέπει κι άργησε το δικό μας κράτος να τον εφαρμόσει... Σε τι φταιν τα γλυκά πλάσματα, τα ζώα και δεν προστατεύονται... και προστατεύονται και δεν μπουζουριάζονται κλέφτες ολκής κι απατεώνες αναίσχυντοι που τους εμπιστευόμασταν τις τύχες της χώρας μας και τις δικές μας αντάμα, γαμώτη μας. Κι ήρθε ο Γιαννιώτικος χειμώνας και ...σε μία από τις μεγαλύτερες πολυκατοικίες... δεν έχουν όλοι να πληρώσουν πετρόλαδο!..
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.