ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Τόσα όνειρα Καλοκαιρινά Κυριακάτικα, πάτε μωρές Κυβερνώντες, να τα θάψετε;


■  Λέει ο λαός μας… «άσπρα μαλλιά στην κεφαλή… κακά μαντάτα στην…»!..
Πού το πάω; Στην απόφαση του Κουβέρνου, ν’ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή!.. Τάχα κάποια… σε κάποιες περιοχές… κάποιες Κυριακές!..
Και τ’ άσπρα μαλλιά είναι πως νομίζουμε ή μάλλον νομίζουν πως δεν μας φτάνουν οι μέρες οι καθημερινές… και θέλουμε και τις Κυριακές να χορτάσουμε ψώνια εμείς τα ψώνια!..
Μωρές μπανταλόπαιδα… χέρι στα κεκτημένα της αργατιάς βάζουν…
Ξέρετε πόσων οι μούρες έφαγαν χώμα… έφαγαν μπουντρούμια… έφαγαν γκουρμπάτσι… έφαγαν την ζωή τους για τα δικαιώματα… που ένα – ένα κάνουν φτερά;
Ένα Καλοκαιράκι, μια Κυριακή Καλοκαιριού καρτερεί η φαμελίτσα του δουλευτή σε κάποιο μαγαζί σαν υπάλληλος – όχι αφεντικό… Μια Κυριακή Καλοκαιριού ονειρεύεται όλο το χρόνο… να παραστήσει τον άνθρωπο… κι ο ταπεινός υπάλληλος στις ξένες δουλειές!..
Θα κάνει το κουμάντο του, όλη τη βδομάδα, για να παραστήσει κι ο αιώνιος υπάλληλος καταστήματος… το αφεντικό, για λίγες ώρες!..
Θα κάτσει σε κάποιο καφενείο ο διπλωματούχος Έλλην υπάλληλος… θα πιεί τον καφούλη του μαζί με την κυρία του (που θα πετά στους εφτά ουρανούς)… θα φαν παγωτό σπέσιαλ τα γραμμένα τους… θα βγάλουν κι εκείνοι τα τσιόλια τους… θα πλιατσιαρίσουν σαν άρχοντες… θα τσιγαριστούν και λίγο… έτσι, για το καλό… και θα πιάκουν τραπέζι, να φαν μαριδούλες και να πιουν μπιρίτσα… σαν άνθρωποι!..
Βλοημένο Καλοκαιράκι!.. Μια Καλοκαιρινή Κυριακή, καρτερεί κι ο ατσίδας Έλλην υπάλληλος… Λατίνος Εραστής!.. Τ’ ονειρεύεται όλη τη βδομάδα!.. Μπορεί, τούτη την Κυριακή… να ρίξει την κονομημένη γκόμενα!.. Τι τα κάναμαν τα μούσκουλα στο γυμναστήριο της γειτονιάς, το μαλλί το όμορφο; Το μπόι; Για μια Κυριακή τη βδομάδα την Καλοκαιρινή, ρε γαμώτο!..
Όλη τη βδομάδα χορταίνει πρόγκισμα ο υπαλληλάκος (που δεν πήρε τα γράμματα… αλλά τον πήραν σε μια βιοτεχνιούλα…). Κάνει ό,τι δουλειά του λένε να κάνει… κάνει και καλή παρέα με τη χαζοβιόλα την Ρένα (Ειρήνη) που μαθαίνει να γαζώνει κάτι!.. Κι ονειρεύονται την Κυριακή την Καλοκαιρινή να της μάθει κολύμπι… που δεν ξέρει κι εκείνος!..
Και τόσα και τόσα άλλα όνειρα Καλοκαιρινά Κυριακάτικα, πάτε μωρές Κυβερνώντες, να τα θάψετε;
Ανάλγητοι! Στον ιδιωτικό χώρο αυτά; Χωλαίνει λέτε… και βρήκατε τις Κυριακές τις Καλοκαιρινές… για πατερίτσες;
Αμ’ για τον δημόσιο χώρο τι να ζητήσουμε οι Έλληνες; Να δουλεύουν νύχτα μέρα για να εξυπηρετήσουν τον κοσμάκη που σκούζει στις ουρές; Εμένα που με ξέρετε, μη βιαστείτε να μου πείτε πως τάχω με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο… Το μισό μου σόι είναι του δημοσίου!.. Αλλά θα παραδόκω και ψ’χή!..
Όχι, άλλα καλά παιδιά κι άλλα γαμώ τη μάνα τς… Στο κάτω της γραφής, όσα καταστήματα θέλουν να δουλέψουν Κυριακή… με γειά τους με χαρά τους!.. Ας τα κρατήσουν ανοιχτά οι οικογένειές τους… Οι υπάλληλοι έχουν δικαιώματα… ή είχαν; Όλα γένονται!..
Εμείς έχουμε αφεντικά και να μη το ξαστοχάμε… κι ό,τι θ’ αποφασίσουν… θα πράξουμε, αλλιώς θα μας φαν τα Μνημόνια τ’ απανωτά…
Αδέλφια μου, μη σκιάζεστε τα σκότη… Όσο για το Καλοκαίρι… πού το είδαμαν!.. Μας το γρουσούζλεψαν κι αυτό και δεν το είδαμαν ακόμα και βγαίνει –όπου νάναι… και το Ελληνικό Καλοκαίρι!..
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.