Να μην βάλουμε όλοι χέρι στην τσέπη για μια μέρα μόνο!..

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

■  Επιτέλους, να και μια εκστρατεία της προκοπής!.. Χωρίς σκοτωμούς! Από το ΙΝΚΑ Ηπείρου λέει: «Από χθες ισχύουν σε όλη την Ε.Ε. οι νέοι κανόνες για τα δικαιώματα των καταναλωτών. Για το λόγο αυτό το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηπείρου αρχίζει εκστρατεία για την ενημέρωση των καταναλωτών με σεμινάρια - ομιλίες και περιοδείες». Αδερφάκια μου, ούτε ένας να μην είμαστε λιποτάχτες σ’ αυτή την εκστρατεία!.. Δεν θα σκοτώσουμε κανέναν, δεν θα υποδουλώσουμε κανέναν, δεν θα αδικήσουμε κανέναν... Ας δείξουμε επιτέλους πως δεν είμαστε και για πέταμα... επειδή είμαστε καταναλωτές λυσιασμένοι, ακόμα... Πόσες φορές γκάριξα πως... εμείς, οι ταπεινοί της Γης... οι σκέτοι καταναλωτές που ψάχνουμε για τις φθηνότερες τιμές, των ρουφιάνικων των αγαθών που μάθαμαν να μην καταλαβαίνουμε ζωή χωρίς αυτά... εμείς είμαστε οι δυνατοί! Εμείς... Πάρτε το χαμπάρ... Κάνουμε μια δουλειά; Έτσι, για δοκιμή, αδέρφια... Με μπροστάρη... το ΙΝΚΑ, να κάνουμε χωρίς να ψωνίσουμε ούτε καρφίτσα, ούτε ένα σκόρδο, ούτε κλωστή!.. Να μην βάλουμε το χέρι στην τσέπη ούτε να βγάλουμε ένα κομματσιούλι του ευρώ για μια μέρα μόνο!.. Μπορούμε; Εδώ σας θέλω αν είμαστε καταναλωτές... Αλλιώς, είμαστε σκέτα κορόιδα κι έτσι θα τραβήξει η ζωούλα μας... Το θυμάστε εκείνο το όμορφο του δημοτικού μας; Εκείνο το: Καλοκαίρι κι Άνοιξη - όταν ήταν τα λουλούδια - ο τρελός ο τζίτζικας - την περνούσε με τραγούδια. Τα λουλούδια πέρασαν - κι ήρθαν χιόνια κι ήρθαν πάγοι - και πεινά ο τζίτζικας - και δεν ξέρει τι να φάγει. Έρχεται στο γείτονα, το προβλεπτικό μυρμήγκι - και ζητά βοήθεια - κάνα σπόρο ή σκουλήκι. Το μυρμήγκι απόρησε και ρωτά:
- Σ’ αυτά τα μέρη δε μου λες τι έκανες, όταν ήταν καλοκαίρι;
- Τραγουδούσα φίλε μου, μεσ’ στη ζέστη όλη την ώρα.
- Τραγουδούσες; Μπράβο σου, χοροπήδα λοιπόν τώρα!
Αλέξανδρος Ραγκαβής παρακαλώ φίλοι μου, καταναλωτές τζιτζίκια! Έτσι ακριβώς! Τραβήξαμαν κάτι τραγούδια τόσα χρόνια, όταν μας φώναζαν οι τραπεζούλες όλους τους ξεχούχλουτους και ξεβράκωτους πρώην... και μας έλεγαν: πάρτε κόσμε εκατομμυριάκια, τζιάμπα - τζιάμπα - τζιάμπα να κάνεις σπίτια, μέγαρα, πολυκατοικίες... Να κάνεις εξοχικά σε βουνά και θάλασσες... να τα έχουμε έτοιμα, να μην ανακατωθούμε με εργολάβους και ανατρεπόμενα και λεβέντικη αργατειά... κι ύστερα ξέρουμε εμείς πως θα γίνουν δικά μας... να τα μοσχοπουλήσουμε σε κρυόκωλους βόρειους!.. Χοροπήδα λοιπόν τώρα, τζίτζικά μου καταναλωτή και οργανώσου, μήπως μπορέσεις και κρατήσεις κάτι... καμιά κόρα ψωμί... για ώρα ανάγκης... Σφίξε το ζωνάρι, ίσια-ίσια που θα κάνεις και γραμμές άλφα - άλφα... αλλά δείξε πως δεν είσαι κι ανεγκέφαλος να πιστεύεις πως από καλή τους καρδιά σου κάνουν δώρα και μειώσεις τιμών και στα πρασοσέλινα - που λέει ο λόγος!.. Πλήρωσε πολίτη της Ευρώπης παράδες ικανούς για... να κρένεις στα τηλέφωνα, βλακωδώς και να σούρχονται μπουγιουρντιά ανατριχιαστικά... Πλήρωσε για τούτο, για τ’ άλλο... Τα μπαράκια, μπαράκια όμως... Αλίμονο!.. Να σας πω πως περνούσε ο κοσμάκης κάποτε; Τότε που δεν χρειάζονταν... και δεν ήξεραν από Ινστιτούτα Καταναλωτών;
Ας χοροπηδήσουμε, λοιπόν, τώρα!..
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.