ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το γκουβέρνο είναι διατεθειμένο να διαθέσει το ποσό των 2.000.000 ευρώ στα Μεγάλα Κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για να μας κατατοπίσουν για τον COVID 19, ώστε ο πληθυσμός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι από τον φοβερό ιό τον κορωνοϊό.
- Και ο κάθε καλόπιστος ανερωτάται και λέγει: Σε καθημερινή βάση τα κανάλια προσκαλούν καθηγητές, υφηγητές, αναπληρωματικούς και λοιπούς λοιμωξιολόγους και μας ενημερώνουν λεπτομερώς για το θανατηφόρο αυτόν ιό. Μάλιστα έχουμε συνηθίσει και τα ονόματά τους, που μας έχουν γίνει εφιάλτες. Τι παραπάνω θα μας πούνε με την υπ’ αμοιβή εμφάνισή τους στα κανάλια;
- Αν περισσεύουν χρήματα στον προϋπολογισμό ας διατεθούν για κάτι περισσότερο επωφελές, διότι ούτως ή άλλως τους καθηγητές προθύμως τους βλέπουμε να… συνωστίζονται στα κανάλια και ο πληθυσμός έχει πλήρως ενημερωθεί.
- Αν κάποιος θέλει επιπροσθέτως να κάνει κάτι γνωστόν και μάλιστα άνευ αμοιβής, ευχαρίστως, καμία αντίρρηση…
***
- Αφουγκρασθήκαμε τον Υπουργό Πληροφοριών να μας καραφλιάζει, ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών Νήσων» και αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος Έλληνας αφουγκραστής: Πόσες κυβερνήσεις έχουμε;
- Γιατί κάθε κράτος κυβερνάται από μία και μόνον κυβέρνηση και όποτε γίνουν εκλογές μπορεί να επανεκλεγεί η ίδια κυβέρνηση, μπορεί όμως ο κυρίαρχος λαός να εκλέξει άλλη και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με την νέα κυβέρνηση.
- Όλοι πίστευαν ότι δεν θα αποδεχθούμε τα αιτήματα των Σκοπίων, για αναγνώρισή τους ως Μακεδονία και όμως βρέθηκαν και τους αναγνώρισαν οι ΤσιπροΚοτζιάδες με υφέρπουσα αναγνώριση και από τους Μητσοτακοδένδιες.
- Άρα, κ. Πέτσα «μεγάλην βούκαν φάγε, μεγάλον λόγον μη (ουκ) λέγεις» ποντιακή παροιμία ή του Σόλωνος το γνωστό: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
***
- Με αφορμή την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι φιλοξενούμενοι στη Μόρια λαθροπρόσφυγες και λαθρομετανάστες διασκορπίσθηκαν και όπου βρήκαν κεραμίδι τρύπωσαν για να αποφύγουν ανέμους και βροχοπτώσεις.
- Μεταξύ των άλλων καταλυμάτων τρύπωσαν και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενός εξωκκλησιού, όπου δεν σεβάστηκαν τίποτε, αφήνοντάς τον στο τέλος της διαμονής τους σε αθλία κατάσταση με εγκαταλελειμμένα απορρίμματα, ακαθαρσίες, βεβηλώσεις και άλλες απρέπειες.
-  Αν κάποιος χριστιανός είχε βεβηλώσει μουσουλμανικό θρησκευτικό κτίσμα θα είχε γίνει της τρελής από τους μουσουλμάνους και τους ιθαγενείς (εντοπίους), για προσβολή θρησκευτικού χώρου με συνέπειες ανυπολόγιστες για τους Χριστιανούς.
- Ας προσέχουν λοιπόν οι φιλοξενούμενοι και ας μην δίνουν αφορμή για σχόλια εναντίον τους που εξάπτουν το θρησκευτικό συναίσθημα…
***
- Η γειτονική και πλουσία συγκριτικά με εμάς Ιταλία αποφάσισε να μειώσει τους βουλευτές της από 960 σε 600.
- Φυσικά η Ιταλία εκτός από πλουσία είναι και πέντε φορές μεγαλύτερη σε πληθυσμό από την χώρα μας.
- Tο δρόμο που χάραξε η Ιταλία για περιστολή των σπαταλών, ας τον ακολουθήσει και η χώρα μας, που με 10.000.000 κατοίκους είναι πρόκληση να συντηρεί κοινοβούλιο με 300 βουλευτές, που ακολουθούνται από σωρεία παρατρεχάμενων: μετακλητών, κολλητών, αστυνομικών κ.λ.π και ανεβάζουν το κόστος.
- Ας εφαρμόσει τον τρόπο που εφήρμοσε η Ιταλία, όπως πραγματοποιώντας δημοψήφισμα αν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να ορισθεί και ο αριθμός.
-  Άλλωστε και συνταγματικά στη χώρα μας υπάρχει και η δυνατότητα να καθορισθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών αφού προβλέπεται να έχουμε από 200 έως 300 και προτιμήσαμε ή προτίμησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τον αριθμό των 300 για να βολέψουν περισσότερους δικούς των ανθρώπους.
***

- Η αείμνηστος γιαγιά μου το συνάχι το έλεγε καταρροή αν και ήτο τελείως αγράμματη, ήγουν ξύλο απελέκητο, όμως έτσι το αποκαλούσε.
- Αφουγκράσθηκα τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, ότι δείγματα, ότι κάποιος έχει προσβληθεί από τον Covid-19 είναι ο πυρετός άνω των 37,5 C, η καταρροή, η αδυναμία κλπ.
- Και ανερωτάται ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος, ένα άτομο που έχει καταρροή πρέπει να έχει και την μάσκα του στο πρόσωπο, η οποία θα γεμίζει από τις εκροές του ρινικού του συστήματος;
- Αυτό κανείς δεν το σκέφτηκε; Μπορεί ένας μαθητής του νηπιαγωγείου και του δημοτικού να κουμαντάρει την μάσκα του, κάθε φορά που πρέπει να κενώσει την ρινική κοιλότητα του συσσωρευθέντος περιεχομένου της καταρροής;
- Γι’ αυτήν την περίπτωση δεν ακούσαμε τίποτε, να τους διέφυγε ή είπαν το γνωστό «δεν βαριέσαι»;