ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται ότι η εξαγωγή ελληνικών οίνων βαίνει φθίνουσα προς την Ρωσία με απούσα την ηπειρωτική οινοπαραγωγή. 
- Έτσι, διαπιστώνουμε ότι το 2010 η εξαγωγή ελληνικών οίνων προς την Ρωσία ήταν 1.153.806 λίτρα με κατάταξη της Ελλάδας στην 15η θέση. Το 2014 καταλαμβάνουμε την 16η θέση με 401.781 € και 247.297 λίτρα οίνου. Το έτος 2018 εξάγουμε 261.086 λίτρα, αξίας 420.628 € και βρισκόμαστε στην 18η θέση. 
- Σ’ όλο αυτό το αλισβερίσι συναγωνίζονται κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα εκτός από την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά Ελλάδα. 
- Δεν έχουμε εκλεκτά κρασιά να εξάγουμε ή οι ποσότητες δεν επιτρέπουν εξαγωγές αφού μόλις που επαρκούν για εσωτερική κατανάλωση;
- Τα κρασιά της Ζίτσας δεν επαρκούν για εξαγωγή ή οι παραγωγοί είναι απαιτητικοί και δεν ικανοποιούνται με τις τιμές; 
- Εκτός κι αν δεν έχουν πληροφορηθεί, ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για ελληνικά κρασιά και αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, γιατί βάλθηκαν οι Ρώσοι να ασχοληθούν με την αμπελουργία, που θα περιορίσει σημαντικά τις εισαγωγές κρασιών!..
* * *

- Στην συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο πρωθυπουργός μας επισημαίνει, ότι: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να προσφύγουμε στο Δικαστήριο της Χάγης. 
- Όμως, δεν διευκρινίζει τι ετοιμασία πρέπει να έχουμε κάνει. Για πανηγύρια; Για πόλεμο; Για εφησυχασμό; 
- Γιατί είναι δεδομένο από τη λαϊκή θυμοσοφία, ότι: Να μας φυλάει ο Θεός από τα πισινά του μουλαριού, από δικαστική πλάνη και από… (Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)…
- Δηλαδή, είναι ενδεχόμενο να πάμε για μαλλί στη Χάγη και να επιστρέψουμε κουρεμένοι και μάλιστα εν χρω στο Αιγαίο, είτε καζάν-καζάν, είτε τις 18 νησίδες και βραχονησίδες, είτε άλλο κούρεμα και μάλιστα με την βούλα του Δικαστηρίου της Χάγης;
- Έχουν μελετήσει οι πολιτικοί μας ταγοί τι ολισθηρό δρόμο έχουμε ετοιμάσει εμείς με την Μαδρίτη και με το Ελσίνκι και με τις προκλητικές εθνομηδενιστικές δηλώσεις του τε Κοτζιά και του Κατρούγκαλου; Ας τις έχουμε αυτές υπόψιν μας!..
* * *

- Αυτός ο ισχυρισμός, ότι εμείς κινούμαστε με βάση το Διεθνές Δίκαιο μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο, με αστείο πικρόχολο, με χιούμορ, για να μην αδικήσουμε και τους ξενομαθείς!
 Το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβίασε και το παραβιάζει συνεχώς η «φίλη» μας και «σύμμαχός» μας Τουρκία όχι μόνο στην εισβολή στην Κύπρο, αλλά και στις πρόσφατες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου και στις γεωτρήσεις για άντληση είτε πετρελαίου είτε φυσικού αερίου. 

- Το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβίασε με τις ευλογίες του τε Τραμπ και του Πούτιν στην Συρία και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε; Το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβίαζε με την αποστολή οπλισμού και στρατιωτών στη Λιβύη παρά τις εντολές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ;
- Το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβίασε με την Λιβύη στο καθορισμό των ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών Τουρκίας και Λιβύης εξαλείφοντας τα ελληνικά νησιά Κύπρο, Κρήτη, Ρόδο, Καστελόριζο κ.λπ.; 
- Ποιος τους έκανε έλεγχο και ποιος τους εμπόδισε; 
- Σ’ αυτό το Δίκαιο στηριζόμαστε ή στην σκέψη του Δένδια, του Κατρούγκαλου, του Κοτζιά που συντάσσονται με την Τουρκία; 
* * * 
- Σε δηλώσεις του Πακιστανός αξιωματούχος, αν προκληθεί σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας εσείς με ποιους θα συμπαραταχθείτε; Με πλέρια ειλικρίνεια απάντησε αφοπλιστικά. Μα με την ομόθρησκη Τουρκία!..
- Και εμείς περιμένουμε να μπολιάσουμε τους Πακιστανούς κατά πως δήλωσε ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. 
- Οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες, όπως ίσως του ξέφυγε του Αδώνιδος και τους αποκάλεσε πεντάκις στον Γιώργο Αυτιά, που ζουν στην χώρα μας ως λαθροεισβολείς, σίγουρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι θα λειτουργήσουν ως 5η Φάλαγξ εναντίον της Ελλάδος, αμπόλιαστοι καθώς θα είναι. 
- Αυτό θα έπρεπε να το περιμένουμε , καθότι οι μουσουλμάνοι είναι ανεπίδεκτοι μπολιάσματος, εκτός αν το μπόλιασμα αφορά τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας, δηλαδή τους Έλληνες να μουσουλμανοποιηθούν!..