ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκραζόμενος τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ σε συζήτηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, μας καράφλιασε με την αποστροφή του, όταν μιλούμε για το θέμα ότι πρέπει να εκφράζουμε την ανθρωπιά μας!..
- Πώς όμως εκφράζεται η ανθρωπιά; Με την ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως αυτά στην Μόρια, στη Σάμο και στον Κατσικά;
- Όπου δομές για την φιλοξενία (sic) 2.000, στοιβάζουν 10.000 και πλέον άτομα, πατείς με πατώ σε;
- Όπου η βρώμα και η δυσωδία κυριαρχούν και τα απορρίμματα σχηματίζουν γηλόφους; Και φυσικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις δεν δημιουργήθηκαν επί των ημερών της ΝουΔου, που έχει μόλις τρεισήμισι μήνες στην κυβέρνηση, αλλά τα κληρονόμησε από τους ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν άνοιξαν την πόρτα τους για να φιλοξενήσουν από έναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη, έτσι για δείγμα, για απόδειξη της ανθρωπιάς!..
* * * 

- Ποιος θα το περίμενε η γειτονική μας Αλβανία, από την οποία έχουν καταφύγει στη χώρα μας τουλάχιστον περί το 1.000.000 άτομα ως πρόσφυγες μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και ανάλογος αριθμός στην γειτονική Ιταλία, ότι θα ζητούσε εργατικά χέρια από την αλλοδαπή!
- Και όχι μόνο ζητά χέρια εργατικά, αλλά παρέχει και ευκολίες για την εγκατάστασή τους και διευκολύνει τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εργασία τους στην Αλβανία.
- Να που ισχύει το ρηθέν από τον Ηράκλειτο: Τα πάντα ρει και ουδέν μένει.
- Η Αλβανία λοιπόν κάνει έκκληση σε ξένους εργάτες που είναι άνεργοι να τρέξουν στην Αλβανία, όπου τους περιμένουν σοβαρές (sic) επιχειρήσεις να εργασθούν…
* * * 

- Ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός της Τουρκίας πριν μια 25ετία Τουργκούτ Οζάλ είχε τονίσει: Γιατί να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα; Στέλνουμε καμιά εικοσαριά Τούρκους μετανάστες στα νησιά και την κυριεύουμε!
- Αμ’ έπος, αμ’ έργον λοιπόν ο διάδοχός του Ρ.Τ. Ερντογάν. Σε καθημερινή βάση αποστέλλει περίπου χίλια άτομα, άλλους τους χαρακτηρίζει πρόσφυγες, γι’ αυτόν οι Σύριοι είναι πρόσφυγες ως το πρώτο κράτος που συνορεύει με την Συρία, αυτοί, όμως, είναι λαθροπρόσφυγες για την Ελλάδα και άλλους τους χαρακτηρίζει μετανάστες, που είναι λαθρομετανάστες!
- Και επειδή τα νησιά έχουν πάθει ασφυξία από την συσσώρευση χιλιάδων λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών άρχισε και ο εποικισμός της ενδοχώρας, όπου κατανέμονται όσοι αποτελούν τον υπερπληθυσμό των «δομών», που μάλλον χοιροστάσιο του παλιού καλού καιρού έπρεπε να αποκαλούνται γιατί τα σημερινά χοιροστάσια λάμπουν από καθαριότητα…
* * * 
- Κατά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβερνήσεως και Υπ. Άμυνας Καρασιμίρ Καρατσιάνωφ, η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. περνά από τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Βουλγαρία.
- Και τόνισε ότι πρέπει ρυθμιστούν οι ιστορικές διαφορές μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, όπως είναι το θέμα της καταγωγής του Γκότσε Ντέλτσεφ, ο οποίος κατά μεν τους Σκοπιανούς πολέμησε για την Μακεδονία (sic), αφού τότε δεν υπήρχε Μακεδονία με την μορφή που την οραματίζονται οι Σκοπιανοί, κατά δε τους Βουλγάρους ήτο Βούλγαρος και πολέμησε για την Βουλγαρία, την Μεγάλη Βουλγαρία!
- Κι εμείς; Ε, εμείς!... Εμείς τα δώσαμε όλα για την σταθερότητα στην περιοχή, ασχέτως αν ο μαρτυριάρης Μπουτάρης μας κούφανε με τις δηλώσεις του, ότι για την Συμφωνία των Πρεσπών μας πίεσαν τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Γερμανοί, που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι παραχωρήσαμε εθνικότητα Μακεδονική και γλώσσα Μακεδονική και επαιρόμαστε, αν και θεωρούμε την Συμφωνία τουλάχιστον επιζήμια!.. Να μην βασκαθούμε! Φτού!..
* * * 

- Λόγω ηλικίας προφανώς, ο συμπαθής ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας, μας χαϊδεύει τα ωτία, που λένε και οι Πόντιοι, ότι θα πείσουμε τους Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων, ότι δεν είναι Μακεδόνες!..
- Ξεχνά ηθελημένα ή λόγω ηλικίας «ου με πείσεις καν με πείσης» που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
- Και στην προκειμένη περίπτωση με την δική μας βούλα και υπογραφή, τους χαρακτηρίσαμε Μακεδόνες, ούτε καν Βόρειοι Μακεδόνες.
- Αφού έχουν την δική μας διαβεβαίωση, ότι είναι Μακεδόνες, πού θα στηρίξει ο κ. Δένδιας την κατήχησή του προς τους Σκοπιανούς, ότι δεν είναι Μακεδόνες;
- Ρητορικό, φυσικά, το ερώτημα και δεν επιδέχεται απάντηση!.. Παίζει κι αυτός εν ου παικτοίς!..