ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Να τελειώνουμε με το παλιό! Και αναλογίζεται ο κάθε καλόπιστος δημοκράτης, αυτός που στις 25 Μαρτίου 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουμε με το παλιό, μένει ενεός απ’ όσα γίνονται γύρω του και σκέφτεται πως θα απαλλαγεί από την εισβολή του παλιού στη σύγχρονη εποχή!
- Διότι άχρι τούδε δεν είχαμε δει πρωθυπουργό να κρύβεται κατά την διάρκεια των ολίγων διακοπών του, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι αλλά να βολεύεται χλιδάτος σε θαλαμηγό, απολαμβάνοντας με πλήρη άνεση διακοπές χιλιάδων ευρώ, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ψηφοφόρων του.
- Κι αυτό μετά την θεομηνία που έπληξε το Μάτι με τους 101 απανθρακωμένους συνανθρώπους μας! Αυτό είναι πράγματι παλιό!..
* * * 
- Στην ομιλία του στην Πάτρα ο σ. Αλεξάκης διαβεβαίωσε το ακροατήριό του, που ελέγχθηκε ακόμη και με ανιχνευτές μετάλλων, όπως συνέβη και στην ομιλία του στην Καλαμάτα και τόνισε με περισσή αυταρέσκεια ότι «στις δημοσκοπήσεις υστερούμε, αλλά στις κάλπες βγαίνουμε νικητές!»
- Αφού είναι τόσο σίγουρος για τη νίκη του, γιατί δεν προκήρυξε ένα δημοψήφισμα προτού επικυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παρεχώρησε όνομα, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, όταν μάλιστα θεωρεί την Συμφωνία αυτή πατριωτική κίνηση;
- Αν ήταν πατριωτική κίνηση και οι Έλληνες πολίτες κινούνται από πατριωτικά αισθήματα θα του είχαν σφίξει το χέρι και δεν θα αντιδρούσαν με αποτέλεσμα να τους θεωρεί ετερόκλητο όχλο, φασίστες, ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες κ.λπ. να κάθεται σ’ αναμμένα κάρβουνα, ώστε στις μετακινήσεις του να συνοδεύεται από διμοιρίες ΜΑΤατζήδες, αυτούς που θα διέλυε.
- Εκτός και αν όσοι κατέβηκαν στα συλλαλητήρια δεν είναι πατριώτες και ο μόνος πατριώτης είναι ο σ. Αλεξάκης!..
* * * 
- Από την Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκε ο σβούρας παρουσιαστής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωβουλευτής σ. Κώστας Αρβανίτης, αυτός που καθιέρωσε στην ΕΡΤ την εκπομπή «από πού κρατάει η σκούφια σου», αναφέρθηκε και στους πολίτες που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας: «Σε λίγο αυτή η είδηση (δηλαδή να αντιδρούν οι πολίτες στην παραπάνω συμφωνία) δεν θα αξίζει ούτε το μελάνι που γράφεται…»
- Αυτό το είχε πει και ο μακαρίτης Μητσοτάκης, ότι μετά από 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το θέμα της FYROM. Αυτό εν έτει 1993 μ.Χ. και σήμερα έχουμε 2019 και το θυμόμαστε.
- Έτσι και αυτές οι αντιδράσεις, που τις αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ακροδεξιούς, στους φασίστες στους χρυσαυγίτες, στον ετερόκλητο όχλο θα τους συνοδεύουν εσαεί και όπου πηγαίνουν πρέπει να τους συνοδεύουν και δυο-τρεις διμοιρίες ΜΑΤατζήδες.
- Ας το χωνέψουν αυτό οι ΣΥΡΙΖΑίοι, διότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!.. Και από ψέματα, ο σ. Αλεξάκης μας έχεις φλομώσει!..
* * * 
- Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περιοδείες τους προστατεύονταν από πλειάδα αστυνομικών. Όπως π.χ. οι σ.σ. Παπαδημούλης, Μουζάλας και Καλπάκης στη Δράμα, που τους συνόδευαν, για την «ανοιχτή» συγκέντρωσή τους κάπου 200 αστυνομικοί και 3 κλούβες!
- Και φυσικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Καραγιαννίδη, ότι η συγκέντρωση θα είναι ανοιχτή απογοητεύτηκαν όσοι τόλμησαν να πλησιάσουν για να εισέλθουν διότι τους ζητήθηκε «παπίρ» (χαρτί δηλαδή, γραπτή άδεια εισόδου!).
- Πόσο λοιπόν στοίχισαν οι τρεις αυτοί σύντροφοι που επισκέφθηκαν την Δράμα με αυτή την αστυνομική συνοδεία;
- Και δεν είναι μόνο η δαπάνη, που και αυτή λίαν σημαντική είναι, αλλά απογυμνώνονται τα αστυνομικά τμήματα από προσωπικό και καθίσταται ελλιπής η ασφάλεια των πολιτών!..
* * * 
- Αναδιφώντας τα αποτελέσματα των εκλογών από το 1999 ως τα σήμερα, βλέπουμε, ότι στις ευρωεκλογές του 1999 το κόμμα που μετείχε με τις ευλογίες του Ουράνιου Τόξου, το οποίο εκφράζει αυτή την «μειονότητα» έλαβε μόλις 0,08% και 4.951 ψήφους!
- Το 2004 στις ευρωεκλογές, επίσης έλαβε μόλις 0,10% και 6.179 ψήφους. Το 2009 έλαβε μόλις 0,05% και 4.512 ψήφους! Τότε στην Β’ Αθηνών έλαβε 282 και στην Φλώρινα 1.200 ψήφους!
- Για ποια λοιπόν Μακεδονική «Μειονότητα» που καταπιέζεται γίνεται λόγος στο άρθρο της Μαρίας Μαργαρώνη στο BBC; Και μάλιστα, αυτή η «μειονότητα» καταπιέζεται από το κράτος διαχρονικά;
- Βρε, παιδιά, σοβαρευτείτε και μάλιστα αν ήταν 500 χωριά στην περιοχή της Μακεδονίας από την Φλώρινα ως την Δράμα δεν θα προέκυπταν αυτά τα ισχνά αποτελέσματα, θα είχαν τουλάχιστον 2 άντε 3 το πολύ 4 βουλευτές στη Βουλή και ένα-δυο στην Ευρωβουλή!..